MOle v byte

lea88
3. aug 2020

Ahojte. Už som na nervy z tých mól. Mám 2iz.byt a stále tu vidím nejakú móľu. Všetko som prehľadala, ani v skrinkách kde mám potraviny nič nie je. Aj si myslím,že keby to bolo niekde,tak by som to už "nachytala" v skrinke,šuflíku atď...
Kúpila som v DM také ako kartičky,za kt.idu a nalepia sa tam. Jednu mám v kuchyni a druhu v spálni už asi 2 týždne a už je ich tam po 5-6 nalepených.
Ale moja otázka znie. Môže byť ,že ku mne chodia z vonku? Že nevychádzajú priamo z môjho bytu. Že nemajú u mňa niekde hniezdo či čo?

simsalabim
3. aug 2020

@lea88 v prvom rade zisti, ci su potravinove alebo satove. Na tie satove su aj take papieriky napustene chemikaliou, vlozia sa do skrine a su super ucinne - mne okamzite zabrali, ked tie lepiace nestihali. Tie lepiace su len taka kontrolka, ze ci tam mole su.... No a na potravinove som uspesne pouzila do zasuvky tu vec na komare. Pootvarala som skrinky, zapojila 2 tie veci do zasuvky cez noc a bolo. Ono to hubi kazdy hmyz. No a nakoniec - v bytovke mozu k tebe chodit od susedov.

lea88
autor
3. aug 2020

@simsalabim pozerám na nete, sú to potravinové... No duuufam,že sa mi niekde nesanačkovali.

nina255
3. aug 2020

@lea88 skus dat tie lepky kde sa nalepia mole dovnutra do potravinovej skrine,.. ak sa tam nalepia mas treba pretriedit skrinku pripadne “preistotu” povyhadzovat potraviny co tam mas a riadne povytierat nejakou dezinfekciou na kuchynu

krisbar
3. aug 2020

Treba poztiet vsetky suche potraviny...

qetka
3. aug 2020

mne nakoniec pomohlo iba vsetko vyhodit - muky, caje, cestoviny... a este sa tie svina zakluklili do dierok v linke, kde sa davaju tie stupliky co drzia policky. vsetky som vysparala a ked som aj vyhodila zo spajze veci, tak zmizli. ak som si nieco nechala (aj zatvorene) tak sa vzdy objavili...

marlent
3. aug 2020

Ja som toto mala stále dookola až som sa nasrala a vyhodila doslova všetko jedlo co bolo v skrini kúpila nové a kúpila utatvaratelne nádoby...
A podstivo keď niečo kúpim hneď presypem do nádoby a zavrem.
Inak sa toho nezbavis

ivankamirka
3. aug 2020

Ja tie mololapky mám na chodbe pred dverami, z chodby mi idú do bytu.