Mobilný dom - skúsenosti

30. sep 2022

Ahojte chcem sa opýtať ma z vás niekto skúsenosť s mobilným domom?Ak áno cez ktorú firmu ste ho riešili? Ako to je s energiami? A ak mám pozemok u rodičov kde mi vedia te dom doniesť ale na rpdicovskom dome je exekúcia tak sa asi reálne vzťahuje aj na pozemok čize to by mi asi neprešlo či? Alebo ako to mam vyriešiť exekúcia je dosť vysoká čiže vyplatiť ju neprichádza do úvahy.Ďakujem za radu.

melanta
30. sep 2022

Postaviť si môžem dom aj na pozemku, na ktorom je exekúcia. Či mobilný, či murovaný. Firmu, ktorá ti dom postaví, to nezaujíma. Akurát ak sa exekúcia nevyplatí a exekútor dá nehnuteľnosť do dražby, tak niekto kúpi dom rodičov aj s pozemkom a budeš mať dom na pozemku niekoho cudzieho. A samozrejme, stavať musíš ten dom v hotovosti, banka ti úver nedá, ak to pôjde na pozemok s exekúciou, keďže by ste museli zakladať aj rodičovský dom s pozemkom a nehnuteľnosť s exekúciou banka neakceptuje

beata_k
30. sep 2022

Stavat nie je spravny termin. To pride zeriav a postavi ti ho kde chces. Na vopred pripravenu plochu. Musi byt v rovine. Ak sa ti zunuje, postavis ho niekde inde. Je to mobilny dom. Ale nemyslim, ze je vhodny na byvanie. Skor na rekreacne byvanie.

deti95060810
30. sep 2022

@melanta ako dostaneš stavebné povolenie ak nemáš pozemok vo svojom vlastníctve? myslím tým teraz ten murovaný dom. Na mobilný - nepotrebuješ st. povolenie.

melanta
30. sep 2022

@deti95060810 normálne, nemusíš stavať na svojom pozemku, vlastník nehnuteľnosti bude tiež účastník stavebného povolenia.

athom
Odpoveď bola odstránená
Zobraz