Mobilná klimatizácia

kris_tin257
19. júl 2023

Poraďte prosím, na cene nezáleží len aby bol dobrý pomer výkon/hlučnosť/veľkosť 🙏

maranco
19. júl 2023

@kris_tin257 je potrebné doplniť plochu/rozmery miestnosti ktorú plánuješ chladiť
máš pripravený otvor v stene pre vývod rúry?

kris_tin257
autor
19. júl 2023

@maranco byt má 64m2 a bude premiestnovana v troch miestnosťach všade je okno, vŕtať do steny a riešiť otvory nechceme preto riešime mobilnú a nie pevnú klimatizáciu, rúru plánujeme uchytiť v oknách to si ešte zistíme možnosti

kvetinka75
19. júl 2023

my sme mali v práci viac mobilných ale teda nič moc. Všetky sme vymenili za pevné a to je iný rozdiel . Iba hluk to robilo a poriadne nechladilo.

puertorico
19. júl 2023

moji susedia kúpili mobilnú klímu, mali ju zapnutú nonstop, ale teda ten nedoplatok za elektriku čo im prišiel 🙈 neviem akú to má spotrebu ale tá ich mala asi dosť vysokú

zooeynka
19. júl 2023

Poznam dve rodiny ktore si najprv kupili mobilnu a ajtak dalsi rok kupovali normalnu klimatizaciu. Usetri si peniaze a nervy a kup si normalnu, nie je to take drahe....

kris_tin257
autor
19. júl 2023

Môj muž je zásadne proti pevnej kvôli vŕtaniu do panelu a následných problémov s tým spojených. Čiže buď mobilná alebo žiadna. Takže prosím tip na mobilnú 😊

kris_tin257
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kvetinka75
19. júl 2023

@kris_tin257 nepoznám nikoho, kto by bol spokojný s mobilnou. Takže radšej by som asi žiadnu nekupovala. Neviem aké problémy má na mysli , čo sa týka klímy, ale to vrtanie do panelu mi príde ako ješitné rozhodnutie. Radšej vyhodiť peniaze za niečo, o čom ti ľudia povedia, že nie je dobré, je lepší nápad?

zooeynka
19. júl 2023

@kvetinka75 to je ukazka ze komu niet rady tomu niet pomoci. Moji znami mob.klimatizaciu oznacili za "trochu lepsi ventilator"a ajtak ju vyhodili a kupili normalnu lebo zistili ze je to kravina. Autorka na to tiez musi prist svojou skusenostou ked su jej skusenosti inych nepostacujuce.

kvetinka75
19. júl 2023

@zooeynka hlavne že bude muž spokojný. Nebude vrtať.

aalt
19. júl 2023

Kup najlacnejsiu, kludne "pouzitu" na inzerat, vacsinou sa jej kazdy zbavuje. Ta ho potom hadam presvedci na pevnu.

kris_tin257
autor
19. júl 2023

@kvetinka75 fungujeme na jednom ventilátori čiže potrebujem updatnut inak sa zbláznim z toho tepla už 😊 lebo keď sa vrta do panelu tak určite bude treba zas omietku sadru opravovať prípadne milión iných veci čo budeme musieť zas zhanat niekoho kto to bude opravovať a pri zásahu do panelu potrebujeme asi aj súhlas vlastníkov to ale si nie som istá
Jednoducho on nechce pevnú klímu a s ním nepohnem, keďže je to jeho byt ja doňho zasahovať nebudem

kvetinka75
19. júl 2023

@kris_tin257 tak si dokúp ešte ventilátory, lebo takáto klíma ťa fakt neochladí. Ak je byt jeho, jasné , nepohneš s ním. Čo sa týka omietok, netreba nič robiť , súhlas - to sa dá obísť.

roja01
19. júl 2023

@kris_tin257 pokial maju niektori susedia vonkajsiu jednotku na fasade, tak nie je s ziadostou o povolenie problem. Ak nie, davaju si ju do vnutra balkonu ak je otvoreny. Co sa tyka naruseni steny, omietky, malovky, vacsinou nie je nic vidiet, prekryje to kryt rozvodu. Ak by sa trocha viac odluplo, na mieste to opravi ta firma, kt.klimu instaluje. Takze nemusite mat problem ani s jedinou vecou, ktorych sa tvoj manzel boji. Vsetko zavisi na dohode s firmou, kt klimu doda a nainstaluje a zastupcom vlastnikov.

maranco
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zojeva
19. júl 2023

radšej žiadnu, ako mobilnú. Zbytočne vyhodené peniaze. Žerie to neskutočne, hučí to, že to isto nebudete mať zapnuté a uchytenie je tiež na prd v okne lebo cez to okno vám prúdi teplo keď ho máte otvorené to neutesníte a viem o čom hovorím mali sme ju. 0 bodov

crazy_lazy
19. júl 2023

Zase tu je kopec príspevkov 'k téme '. Všetci tu rozdávajú rady ako je mobilná klíma na nič lebo vraj počuli, že ten a ten to mal a nebolo dobré a pritom doma to nikto nemal.
Pre autorku: keď sme ešte s mužom bývali u svokrovcov v podkroví tak sme mali mobilnú klímu. Neviem presne aký typ Sencor ale okrem chladenia mala možnosť ventilátora, kúrenia a ešte nejaký IQ režim. Síce manžel u nás spravil normálne vývod do steny ako digestor ale fungovala výborne a jednu väčšiu miestnosť ( neviem koľko to bolo metrov štvorcových) vychladila.

zojeva
19. júl 2023

@crazy_lazy kď to máte utesnené na pevno, ako vývod do steny, ale my sme to mali do okna a to s neutesní, takže nám išlo dnu teplo oknom a klíma stála za hovno :D

kvetinka75
19. júl 2023

@crazy_lazy ja píšem osobnú skúsenosť. Mali sme viac mobilných klím vo firme, takisto aj známi doma, u ktorých sme boli na návšteve, takže viem posúdiť. Vo vedľajších firmách detto. Všade teplo, len hluk a prievan. Chladno nebolo. Všetci ich nakoniec vyhodili a dali pevné.
A keď jej muž je proti vrtaniu do steny, tak neviem či by súhlasil s vývodom von. Takže ďalšia rada zbytočná.

kris_tin257
autor
19. júl 2023

@kvetinka75 inak ako sa dá obísť ten súhlas vlastníkov?

kvetinka75
19. júl 2023

@kris_tin257 dáš si klímu na balkon a nie na vonkajšiu fasádu.

kris_tin257
autor
19. júl 2023

@kvetinka75 aj keď je zásah do panelu tak stačí dať externú jednotku na balkón? Tam treba vlastne súhlas s tým že externá jednotka bude na fasáde?

kvetinka75
19. júl 2023

@kris_tin257 nemusíš, ale záleží aj na tom, čo máš v domovom poriadku. Ten si tiež treba prečítať.

ivette1223
19. júl 2023

@kris_tin257 my sme mali mobilnu, skoda penazi. Nakoniec sme museli investovať do normalnej klimatizácie...

zefyra
19. júl 2023

@kris_tin257 My máme mobilnú klimatizáciu zn. Biet a sme veľmi spokojní. Vychladí celý byt 68 m2 z jednej izby.

hanaxxx
19. júl 2023

@kris_tin257 my mame na balkone a aj tak sme potrebovali suhlas viac ako 50% vlastnikov. Obehala som to za jeden vecer. Tiez by som mobilnu nekupovala. Ale vyskusaj, za to nic nedas, kup cez internet a do dvoch tyzdnov mozes vratit.

3009
19. júl 2023

@kris_tin257 ja mám silnú mobilnú klímu už 10 rokov a vychladím v pohode trojizbový byt. Je ale silná. Žiadne nedoplatky za elektrinu neboli. Zn. mobil. klim. REMKO RKL 360 stojí okolo 850 eur, ale je kvalitná.

aalt
19. júl 2023

Tak su aj dvojdielne "mobilne" klimatizacie. Maju vnutornu a vonkajsiu jednotku prepojenu "hadicou". Su aj tichsie a ucinnejsie. Cena je ale opat niekde inde.
Ale z principu su mobilne jednotky urcene na to, ze ich budete prenasat. Ze proste potrebujete tou jednotkou chladit vzdy nieco ine. Ak maju chladit vzdy to iste, tak lecnejsie aj efektivnejsiu su proste pevne.

domcci72
31. júl 2023

kupili sme tuto 🙂