Ahojte , máte to niekto? Sú to také klimatizácie za cca 200-300 €. Píšu, že treba vývod alebo okno na teplý vzduch.
Ako sa to dá reálne nainštalovať v byte?
@mullerova46 a ako to malo chladiť, keď to bolo vypnuté? 😅
Mala som a rychlo som dala prec. Hlucna (nedalo sa pri nej pozerat TV a uz vobec nie spat), velka spotreba a chladilo to minimalne. Dala som nakoniec normalnu klimatizaciu a neda sa to porovnat.
@gabka123123 je to blbost. Radsej nasetri na klasicku klimu, kde mas vnutornu jednotku a vonkajsiu jednotku. Neda sa to porovnat.
@mistymay33 áno, akurát toto leto sa uskvarim 😱😂
@gabka123123 Toto sú fakt vyhodené peniaze. Teraz dáva napríklad aj ZSE klímu na splatky, ktorú splácaš spolu s platbou za elektrinu, tak skús pozrieť, či by ti to nevyhovovalo. V týchto horúčavách je to fakt dobrá investícia.
Vyhodené peniaze. Radšej dosetri na riadnu klímu.
@gabka123123 to ani nekupuj je to blbost. Došetrite si na normalnu klimatizáciu. Mali sme to v robote a to bolo strasne. Nakoniec sme aj tak kupili normalnu.
Súhlasím s komentármi vyššie, zbytočne vyhodené peniaze.
@belllinka myslela som že izba sa rýchlo znova oteplila keďže okno sa nedalo úplne utesnit 😅
@mistymay33 pri ZSE strašne preplatite
Tie s vývodom vonku sú fajn. Treba okno utesniť. Nám sa znížila teplota z neznesiteľnej (cca 31°) na príjemnú pocitovú teplotu, žiadny úpek ako minulé roky. A ani sme nemali nejakú veľkú FA za elektrinu. Asi 30-35€ nedoplatok. Treba si vybrať podľa výkonu (rozmeru izby) a zbytočne nekupovať poddimenzovanú. Po vypnutí klímy sa samozrejme miestnosť pomaly otepľuje, ale my sme to museli vypnúť, lebo bola zima 🤣 potom sme nastavili na požadovanú teplotu a ona sa sama zapínala, keď teplota stúpla. Kondenz ide oknom von, žiadne zberné nádoby. Pri spaní je však trochu otravná aj v tichom režime, takže vychladíme, vypneme a tak ideme spať.
@nikiki29 prosím ťa, a aká značka to je? Ako ste riešili vývod hadice? Ďakujem krásne za odpoveď
@gabka123123 je to Electrolux a na okne máme takúto fóliu. Fotku som stiahla, ale presne takto sme to mali. Nie je to úplne estetické, ale nás to vizuálne nejako neruší… a inak by sa tu nedalo žiť, toto je vykúpenie.
@nikiki29 toto sme mali kedysi aj my vo firme. Tamto nevadilo ale doma sme dali klasickú.
Vôbec nemusíš počítať 200-300€. Na jar, resp pred letom bude plny internet mobilnych klim po 30-50€. Budú predávať všetci, či si nedali poradiť a kúpili vlani a predvlani a zistili, ,ze to nestojí za nič a teraz kupujú riadnu 😉
Je to veľké, brutálne hlučne a neefektivne. Chladno je ako tak, keď ide na plne obrátky, ale nevychladi miestnosť. Kým fúka, tak sedis v studenom prievane a hluku, po vypnuti je zase teplo. Nepočítaj s niečím takým, že vychladi miestnosť a vypnes.
Nenájdeš na koniku diskusiu, kde Ti poradia kúpu tejto zbytočnosti. Ani na internete nenájdes taku diskusiu. Ja som to mala roky v kancelárii, lebo mi majiteľ budovy nedovolil vŕtať do fasady, ale to bolo na nič. A to som mala klimu na 700€, predimenzovanu na danú miestnosť, ale bolo to uplne na prd.
@nelka93 @ibatanecnica určite viac odporúčam klasickú klímu, mama ju má v dome a je to omnoho lepšie. Keď však nie je možnosť montáže klasickej, toto je podľa mňa najlepšia alternatíva…
No ide o to, že klasická klíma je drahá 🤷
@gabka123123 no poviem to takto. Minies 300€ za niečo, čo ale vôbec nesplní Tvoje predstavy a očakávania. A to si myslím, že je drahé. Taký bohatý nie je nikto. Poviem to názorne. Kancelária 17m2, 32stupnov, po tom, čo klíma išla 7 hodín vkuse, a bolo tam 28. Ako náhle som ju vypla, do 30min som bola na 32. Bola som ohučaná, soplavá, s bolavym uchom a kolenami a podrazdena ako pes.
Nevieme co chces ochladiť, koľko m2/m3 , akú máš predstavu, nič. Dala si si spraviť niekde 2-3 nezáväzne kalkulacie na priestor, ktorý chceš ochladiť?
@ivuska027 diki, ❤️😘máš pravdu asi. Zatiaľ som nedávala. Ale pozhanam. Asi tá mala je fakt blbosť
@gabka123123 my sme mali a vývod bol na okne a okolo fólia a potom odvod vody do hrnca. Ale chladilo to len keď to bolo zapnuté po chvíli bolo zas horúco. Hlavne to má strašne veľký odber elektriny. Lepší je klasický ventilátor 😅