Ahojte, rozmýšľame nad kúpou bazena 3,6m azuro vario 1 . Nemáme studnu ,takze by sme museli napustit z točky vodu. Každý hovorí, ze budeme vela platit.
Ma niekto realnu skúsenosť koľko sa platí za 10 000 litrovi bazen?
Ďakujem za každú radu a odpoveď 🙂
@minode v kazdom pripade treba dat po napusteni chlorsok a nechat pustenu filtraciu podla navodu. a teda ak si nekupila este odporucam kupit tuto solarnu plachtu navrch s ciernym spodkom aj ked teda neviem ci ju maju aj v mensom priemere https://www.mountfield.sk/solarna-plachta-pre-b...
@minode tak mozno len nechceli aby ste mali doma bazen, neviem. a ze je to prvy bazen som pochopila z toho hore, preto som Ti pisala aj za ten chlor sok a ked len rozmyslate, tak skus ten vacsi co mame my. a teda urcite hlasujem za 1,2 vysku, v tom si v pohode dospely clovek klakne a je po krk vo vode a deti tiez nebudes mat vecne male (teda ak mas male deti) a najvacsia zabava u nas byva potapanie, ktora rychlejsie preplava z jednej strany na druhu alebo ktora viac pozbiera vselijakych potapacskych hraciek, napr. https://www.google.com/search?q=hracky+na+potap... mame tie tycky, gulicky s kuskom tej stuzky ci ako by som to nazvala a kolieska s takym bielym pasikom co su tam tiez niekde na obrazku.
alebo take zelene latkove lopticky ako je tu na foto https://www.goldsun.sk/sada-vodne-bomby-5/ daju sa kupit napr v tedi alebo v draciku, obcas cez leto aj v bille. su take latkove, vo vnutri hubka a po namoceni do vody nasiaknu komplet vodou a tym sme sa hadzali, ked cast ludi bola na terase a zbytok v bazene. vsetko a vsetci boli mokri a kopa srandy. a samozrejme nesmu chybat palice na plavanie. https://www.aliexpress.com/item/100500284450301... daju sa kupit aj tu na sk, len vacsinou nie su dute a tieto dute zase byva zabava, ked si do toho naplnili vodu a do druhej strany fukli a voda vylete na osobu, ktora bola zamerana ako terc, alebo prilozili k tryske mali fontanu.
@minode my sme mali prvy bazen ked sa narodila druha a kvoli bezpenosti je za mna nechat bazen co najviac nad zemou a po okupani jednoducho vytiahnut schodiky mimo bazen a dieta sa tam nema ako dostat. este aj teraz byvaju baby v bazene, len ked je jeden z nas vonku na dvore ci sedi na terase a to maju uz 17 a 11,5. nas je uz pripraveny na sezonu, len pocasie je este stale dost premenlive, takze vodu zatial zohrievame len tou solarnou plachtou na vrchu a tepelne cerpadlo co k tomu mame sme zatial nezapli, ale mladsia uz sa cez vikend pytala, ci sa uz moze ist kupat, ale 19st sa mi zdalo malo 😀 aj ked po minule roky o tomto case uz mali prve kupanie za sebou.
@simonah73 myslíme ze tých 80cm bude dostatočne..plus ako píšeš tie schodiky dat preč 🙂 a hračky co si poslala su super..dakujeme za inspiracie 🙂. Po napusteni teda chlor sok a sledovať PH a na zimu staci dat vodu prec len po trisku? Alebo mas aj nejaky tip ako zazimovat bazen a vodu tam ponechat?
@minode vodu pod trysku, hadice odmontovat vsetko schovat niekde do pivnice aby to netrpelo na mraze, my mame kupenu zimnu plachtu, tam sa vlastne plachta polozi na hladinu a po okrajoch ma take oka, ktorymi sa prevlezie drot a utiahne sa to. a da sa tam este naliat nejaka tekutina na zazimovanie. kupis vsetko v mountfielde. a teda k tym 80cm po skusenostiach co mam. tych 80cm je rovnako nebezpecnych ako 1,02 ci 1,2m. dieta tam aj tak same nemozes pustit a kym nedosiahne na dno alebo nebude vediet slapat vodu ci potapat sa bud koleso, alebo rukavky na ruky a samozrejme dospely dozor priamo v bazene. a je to investicia na viac rokov, max budes menit bazenovu foliu ak by bola uz viac poskodena. nas je myslim 15kubikovy, takze k tvojej cene vody sa pripocita iba polovica tej ceny.
My napustame oveľa väčší bazén...1 kubik ( 1000l) je 1,3 € či tak nejak u nás.
mame vario 3 tj 4,6 a vyska 1,2 a kazdy rok napriek tomu ze mame studnu napustame normalne z vodovodu no a cena za kubik je 1,0387 tak pri 10 kubikov si posun desatinnu ciarku o jedno miesto. plus stocne v pripade bvs to je 0,9985, tak v pripade ze si pod BVS tak cena bude 20,372€ a kludne to mozes po sezone vypustit do odpadu minimalne tu jednu tretinu co sa vypusta pred zazimovanim, aj ked my s tym doma polievame travnik a zahradu.