Máte takéto stoličky?

evkaor
16. júl 2024

Prosím vás, akú máte skúsenost s týmito stoličkami?

gab1sol
16. júl 2024

Mali sme, boli sme spokojní…

tinalia
16. júl 2024

@evkaor šmýkalo sa mi na nej a zle sa o ne opiera, lebo má sklon dozadu 😅 mne nevyhovovala

fido69
16. júl 2024

To je dizajnová stolička. Sedí sa na nej veľmi dobre. 😉

kataina
16. júl 2024

no dizajnovo nič moc, kvalita žiadna (videla som ju v jysk, možno maš inu) Presne take boli dakedy sedadlá v električkách. Dodnes mi to evokuje tie električky, takže nie

gab1sol
16. júl 2024

Inak, toto, čo píše @kataina je pravda - je to dizajnový model, ktorý odkopírovalo aj veľa výrobcov, z čoho urobili pásovú výrobu. A je rozdiel, či si kúpiš v Jysku, kde je tá kvalita nižšia, alebo niekde, kde si dajú na výrobe záležať a nevyrábajú to na kvantá… Pretože nie je stolička ako stolička, aj keď na obrázku vyzerajú rovnako…

viestta
16. júl 2024

@kataina presne, toto mi elektricku pripomina. Ale aj tato stolicka sa da kupit kvalitny, original, potom je aj kvalita inde a hlavne cena. Napodobeniny za par desiatok € zodpovedaju svojej cene.

danina09
16. júl 2024

mali sme tiez, ale boli strasne nepohodlne. akoze vydrzali dost dlho, len sa na nich ozaj nedobre sedelo 😀 tak sme ich posunuli proste dalej.

kataina
16. júl 2024

mám veľmi peknu stoličku slovenskej výroby Sanas môžeš si zvoliť farbu dreva aj poťahu. Kvalita prežije aj tvoje deti a servis, ked budeš chcieť prečaluniť, ti urobia oni. V KE je predajna v carefouri, da sa pozrieť

fido69
16. júl 2024

@kataina napísala "no dizajnovo nič moc"
Si hlúpa. Toto je dizajnová ikona od Charles & Ray Eames. Najslávnejšia plastová stolička v histórii. 😉

martinmmartin
16. júl 2024

naprd tenke nozicky ktore sa ti zachvilku vymrndlaju a budu sa firt kyvat

kataina
16. júl 2024

@fido69 ďakujem za úsudok, našťastie to pre mna nič neznamená. Krása je znak relatívny, ked niekto povie, že je krásna, dizajnová, môžem mať aj svoj názor? Je to plast, ja v byte žiaden plast nemám, tak si predstavujem svoj "hlupy" dizajn. Nožičky na tej stoličke obsahuju kov a kvalita tam neexistuje.

chcela som napisať to iste čo @martimartin

kataina
16. júl 2024

v byte nemam ani kancelarske stoličky, lebo sme v byte a nie v kancelarii. Ale každeho voľba 🙂

lakebabe
16. júl 2024

@evkaor moja mama si presne tieto iste kúpila minulý rok , ked to tak vybehlo ako trend. Presne tieto biele, za mňa moc pohodlne nie sú, ale ma ich v jedálenskom kúte, tak sú viac na ozdobu ako na sedenie, len kym sa každý naje. Ale sú dobré na údržbu len utrieť handrou. Ale zatiaľ držia úplne v pohode nie sú rozkyvane

viestta
16. júl 2024

@fido69 nezda sa ti, ze vkus je prisne individualna zalezitost? To, ze je nieco dizajnova ikona neznamena, ze sa mi to musi pacit. No a tie napodobeniny, nie su ani kvalitne, na rozdiel od originalu. (a ani mne sa napacia, ja som dieta odvozene v elektrickach T5 a mam uplne ine ako esteticke asociacie z tejto stolicky

dskjhfdlkdjhl
16. júl 2024

@fido69 Ked ma niekto iny vkus, ako spominany dizajner a jeho obdivovatelia, tak je hlupy? To je zaujimava myslienka😝

fido69
16. júl 2024

@dskjhfdlkdjhl @viestta @kataina
Každý môžeme mať svoj štýl alebo vkus. Ale konštatovať, že dizajn je nič moc práve pri tejto stoličke je hrozná hlúposť a neznalosť problematiky, pretože sa jedná o jednu z najslávnejších stoličiek na svete. Vôbec by som sa nečudoval, keby sa výrobcovia električiek z Tatry ČKD "inšpirovali" práve touto stoličkou. Za socializmu si s autorským právom nikto ťažkú hlavu nerobil.
Až budete v MET (Metropolitan Museum of Art), tak sa zastavte v oddelení dizajnu, kde majú Charles a Ray Eames svoju expozíciu. 😉

dskjhfdlkdjhl
16. júl 2024

@fido69 O dizajne nieco malo viem a preto opakujem-ak niekto povie/napise, ze je niekto hlupy, len preto, ze sa mu nejaky dizajn nepaci, tak je hlupy sam.

viestta
16. júl 2024

@fido69 zlatinko, tu nejde o to, ze je ti duzajnova ikona, ale o tvoje oznacenie hlupakom toho, co sa mu tato stolicka nepaci. Pre hlupeho kazdy hlupy, ci ako to bolo?

gab1sol
16. júl 2024

@evkaor na výmenu názorov si sa nepýtala, ale teda ako som písala vyššie, my sme ich mali (teda máme, v dobrom ich užívajú podnájomníci). Máme presne tieto - na tej škrupinke je ešte napevno pripojený akoby podsedák, takže človek nesedí priamo na plaste. Nôžky sú pevné, “nevymrdali sa”, nekývu sa… Kupovali sme ich v 2016 a slúžia doteraz. Neskôr sme k ním dokúpili aj vyššie, barové. 😉

evkaor
autor
16. júl 2024

@gab1sol ďakujem veľmi pekne.