Máte skúsenosti s menštruačnými nohavičkami?

bbett
23. máj 2020

Videla som reklamu na Culotte od Saforele. Chcela by som vyskúšať. Určite sú ekologickejšie ako vložky.

0silvia0
23. máj 2020

@bbett ked ti ide o ekologiu, neskusala si menstruacny kalich?

kengurica
24. máj 2020

@bbett mne to príde teda dosť nepraktické.... Vymieňať celé nohavicky? A nosiť ich kým nenasiaknu krvou? To mi pripadá ešte menej praktické ako vložky...tie sa síce neperú ( teda pokiaľ nie sú prateľné eko )...... No mňa by na toto nikto nenahovoril. Ale kalíšok mám už pár rokov, a bolo to super rozhodnutie. Je to hygienické, ok, nevyhodou je možno "nechutnejsia" manipulácia, ale je to moje telo predsa... Stačí umyť, dezinfikovať, a minie sa ooooveľa menej vody, ako pri praní nohavičiek..
Ale možno nejaký výhodu majú, len o nej neviem.

simsalabim
24. máj 2020

@bbett ja tiez nemam skusenosti s nohavickami, ako
@0silvia0
@kengurica predomnou, ale tiez sa prihovaram za poharik. Valstne ani neviem, ze menzes mam, da sa s nim cvicit aj plavat....Neviem si predstavit, ako dlho clovek v tych nohavickach je? ved ta krv sa tam musi rozkladat...to si akoze rano obleciem a vecer pred spanim dam dole? Ci sa vymienaju cez den? A zdaju sa mi dost drahe na to, ze ich urcite musis mat niekolko.

monika_mm
29. júl 2020

@bbett su skvelé, ja ich používam pri športe, v noci aj počas dňa a to mavam silnu menstruaciu. Vyskusala si ich uz aj ty?

bbett
autor
3. aug 2020

Ahoj, ano, mam ich, nevsimla som si otazku, odpovedam az teraz. Dakujem za info. Su fakt super, tym, ze som lekarka a nosim v praci stale biele nohavice musim povedat, ze ani raz nesklamali. Objednala som troje a poslali mi aj Saforelle gel.

fokuska
3. aug 2020

@monika_mm
@bbett
Ako casto ich vymienate? A absorbuju vsetko tak, ze necitite, ze ste v mokrom? Ani nic nezapacha?
Mne na vlozkach vadi, ze neabsorbuju vsetko a tym padom sa mi vsetko "otlaca" na telo a citim, ze som v mokrom a ten pocit neznesiem :-/

monika_mm
4. aug 2020

@fokuska absorbujú naozaj vela, pouzivam ich aj pocas silných dni kludne aj 6-8 hodin, v noci aj 10. Pocit vlhkosti v nich nemam a určite sa citim tam dole "cistejsie" ako pri vlozkach.

vejapa76
4. aug 2020

Ja som dcére objednala z Ali, dnes ich 1x vyskúšala a je úplne unesená z nich.

monika_mm
5. aug 2020

@vejapa76 ake? Su extra absorbcne? Bavlnene?

vejapa76
5. aug 2020

@monika_mm nohavičky sú taká priedušná sieťovina a od podbruška až po vrch nad zadkom všita bavlna

monika_mm
5. aug 2020

@vejapa76 sa mi to zdá nejake tenke. Ďakujem za info. Mne tie Saforelle vyhovuju, len som bola zvedavá.

monees
6. feb 2021

Prosím Vás o radu, chcela by som si objednať menštruačné nohavičky. Len neviem značku. Už ste niekto skúsili tie nove Perties? Prečítala som si nejaké Vaše recenzie na ostatne.. Ale na Perties som nič nenašla. Maju teraz aj akciu že tretie zadarmo. Asi by som ich skúsila.

honey12
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zuzana_trs
17. nov 2021

@monees, asi si si ich už kúpila, ale ja môžem len odporúčať. Mám niekoľko kusov rôznych značiek, na slabšie/stredné dni Meracus a LoveLuna, ale na najsilnejšie dni Perties Bathory. Tie naozaj vydržia najviac. Sú trochu hrubšie, ale tenšie ako vložka, a nemusíš sa báť, že pretečieš. Skúšala som predtým aj Saforelle a Sovick, ale Saforelle sa mi začali párať po druhom opratí a Sovick mali čudný strih. Mne skôr vyhovujú vyššie. Mne sa osvedčilo mať 5ks, aby stihli uschnúť a nebola som v strese.
Pre mňa menštruačný kalíšok nebol :( a som rada, že som sa zbavila tampónov a vložiek.

beahavala
17. nov 2021
Používateľ beahavala je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od beahavala.

ja mavam slabu menstruaciu, menstruacne nohavicky od modibodi pouzivam uz dlhsie, je mi to prijemnejsie ako vlozky,

miriammh
6. dec 2021

@zuzana_trs prosim ta a ako casto ich treba menit??po cca kolkych hodinach?a ako vies ze treba uz??asi blba otazka ospravedlnujem sa 🙂 ale musim