Máte modulový dom?

21. sep 2024

Ahojte, máte niekto modulový dom? Koľko vás cca vyšiel, prípadne aj tvar a od koho? Ste spokojné? Ako ste sa rozhodovali medzi klasickou stavbou? Čo bolo rozhodujúcim faktorom? Reálne nad ním premýšľam, zatiaľ som popozerala len zhotoviteľov, ceny a skladby. Kým pôjdem s týmto sa manželom, chcem mať niečo ,,v ruke". On je murár a veľký zástanca murovaného. Toto mi príde ako celkom rýchla cesta k bývaniu v dome 🫣😁 ďakujem za postrehy 🙏

andreakotesova
21. sep 2024

Daj na manžela a postavte si murovaný. Mám doma statika s rovnakým názorom 🙂 Dom postavený inou technológiou by som brala len ako víkendový.

pieksamaki
21. sep 2024

Tak toto murara urazí......

frflos_nespokojny
21. sep 2024

musis si uvedomit, ze nachylnost na hmyz a hrabosov je vysoke riziko. a ine veci.
ked dom , tak jedine murovany

tilly
21. sep 2024

Ty chceš murárovi navrhnúť, aby ste si postavili montovačku? To prečo?

tundra
21. sep 2024

@autorka tisic ludi,tisic nazorov.V ramci prace som zil v obytnom kontajnery,raz rok,druhy x cca.4.mesiace.V druhom pripade bol postaveny cely obytny tabor s kapacitou,asi 800 ludi.Kazdy mal svoj kontainer pre seba,spolocne priestory, boli sprchy, toalety,kantina a herna.Nevyhoda bola, velmi zle odhlucnenie,co samozrejme pri individualnej vystavbe,vies urobit,podla seba.Môj osobny nazor je,ze na prevadzku firmy,by som do toho isiel,ako dom na byvanie,na stalo,by som velmi,ale velmi rozmyslal,ci prave toto chcem.Skôr by som isiel do drevenice,nez do kontaineru.Murovany dom je super👍,ale dobry drevodom,este lepsi😂.Moc som ti asi neporadil.Prikladam foto z kontaineroveho campu vo Švajciarsku.Dnes je tam uz zase luka a pasu sa tam kravy😉.

pieksamaki
22. sep 2024

Je otázka koľko financií je určených na dom.

vikiki29
22. sep 2024

Nikdy by som sa neulakomila na taký dom ak by bol neviem ako lacný a neviem ako rýchlo hotový. Možno ak by to mala byť chata, alebo víkendový dom na pozemku kde sa nedá postaviť dom s pevnými základmi. Inak nie, nie, nie.

tilly
22. sep 2024

@vikiki29 presne, ako chata fajn

bublinka1426
22. sep 2024

@tundra joj ta priroda jedna nadhera. najkrajsia krajina na zemi toto.aj ked aj kanada aljaska a NZ su tiez pekne. ale tam som este nebola :D

margotka17
22. sep 2024

Za mňa nie, ak uz, tak montovaný drevodom. Tie už vidno bežne. Skôr som za menší murovaný bungalov, ak je málo financií. Veď spravíš základy, dosku, muž vymuruje, usadia okná, dvere, strechu. Hrubá stavba hotová. Zvyšok postupne spravíš. V dedine, kde máme chalupku si niekto na kopec dal doviesť len to tak na víkendy budú mať, kde vyjdú zrelaxovať.