Máte ešte zapnuté podlahové kúrenie?

16. máj 2022

Kedy vypínate podlahovku? Alebo ste už vypli? Nevypínate vôbec? My sme vypli pred pár dňami. Spočiatku to bolo fajn, ale dnes sa dom ochladil na 18 stupňov a rozmýšľam, že sme asi vypli príliš skoro. Ako ste na tom vy?

annnna18
16. máj 2022

My nevypiname, len znizime stupne a vlastne ked je v dome viac tak sa nezapne. My mame ale v kazdej izbe zvlast na nastavenie, s tym ze napr. v kupelni mam teraz este stale zapnute kvoli detom.

andreagartnerova
16. máj 2022

Nevypiname, tiež sme znížili teplotu a už neprekuruje, iba keby teplota klesla.

katka281
16. máj 2022

My uz mame tiez vypnute asi tyzden. Ale mame drevodom, cez den sa rychlo zohreje a vecer mame vsetci papuce/hrubsie ponozky. Svagrovci maju murovany, cez den este prekuruju, maju vacsiu zimu ako my. Ak citis ze je vam zima, nechala by som zapnute. Za chorobu vam tych par dni setrenia nestoji 😉

simsalabim
16. máj 2022

Nie, vypnute uplne mam od 25.4. (tento rok neskoro!) Na leto vzdy vypinam, aby nezacalo kurit, ked zapneme klimu.
No urcite zalezi od lokality na Slovensku.

heidy222
16. máj 2022

Wow ja som vypla Uz zaciatkom aprila a mame stale 22-23 stupnov

eviku777
22. máj 2022

kurenie som vypla uplne 15.5. dovtedy som nevypla od 12.9. ani raz ani neznizila, ani neotocila radiator na menej ako 5🙂 som stale zamrznuta:D

eviku777
22. máj 2022

@simsalabim neskoro?🙂 v zivote som nevypla skor ako polke maja niekedy az v juni

simsalabim
22. máj 2022

@eviku777 urcite zavisi od mnohych faktorov - poloha vramci SR, energeticka narocnost domu, jeho orientacia na svetove strany a s tym spojene tepelne zisky a straty, a narocnost obyvatelov domu na tepelnu pohodu. Roky si robim zaznamy, kedze kotol mam na starosti doma ja a vacsinou prepiname kurenie koncom marca na temperovanie (2 hodky rano, 2 vecer) a uplne vypiname v polovici aprila.

eviku777
22. máj 2022

@simsalabim Dom mame vychod/zapad, kurenie mam na starost ja tiez si zaznamenavam co a ako. Ale mam rada teplo. Ked pridem k niekomu na navstevu zvycajne mi je u kazdeho zima

simsalabim
22. máj 2022

@eviku777 no ved hovorim, je to individualne - osobne preferencie, lokalita. Napr. moj brat kuri v zime na 24-25 stupnov - my sa tam ideme uvarit, ked prideme na navstevu. Oni behaju v sortkach a tricku. Mne to pride ako zbytocne plytvanie.... kurime na 22 stupnov, v zime mame dlhe nohavice, tricko a mikinu. Podla mna normal oblecenie na zimu - no brachova rodina stale hovori, ze oni sa predsa nebudu doma obliekat.... uhol pohladu. My mame dom prevazne na juh/juhvychod/juhozapad a s tym spojene slusne tepelne zisky. V BA byva casto uz v aprili teplota nad 25 stupnov . Naco by so mala vtedy zapnute kurenie?! Ale viem, ze na Orave byva v rovnakom case v noci este kludne teplota pri nule - pochopitelne, ze ludia kuria.
Bola som sa teraz pozriet kvoli tebe na termostat - ukazuje mi vnutri 24 stupnov - no naco by som kurila?