Máte doma poriadok?

13. dec 2022

Zaujimalo by ma, ci mate v bezne dni doma taky poriadok, ze ked vam zazvoni necakana navsteva, s radostou ju pozvete dalej?
Mam 2 deti, z toho mladsi sa plazi/stvornozkuje. Vsetko je vsade... hracky, topanky, tam vyvrati dozu s handrickami, tu najde opat cosi... mame doma neustale bordel. Navsteva by mohla prist maximalne v noci alebo rano, kym sa nezobudia. Starsia si uz da povrdat, dohra sa a uprace ale to male turbo... ideme ranajkovat, ja to ledva zvladam, rychlo mastim, vyberam, davam, nie je cas na upratovanie, potom to tak aj vyzera, ze este aj na linke mam chaos. Povedzte mi ako to robite tie, ktore mate vyluxovane? Striasa ma pri predstave, ze mi zazvoni niekto pri dverach a chce ist dnu 😬😬😬 vysavam denne aj 10x s tycovym vysavacom, lebo deti... taktiez zmyvam.. no ale zvysok nula bodov.

maranta_leuconeura
13. dec 2022

Nemame. Ale k nam teda neohlasene navstevy nastastie nechodia, tak sa nestresujem 🤷

katkaseiner
13. dec 2022

Pracujem z domu a teraz ako som sa porozhliadla tak nie, momentalne nech k nam nikto nechodi. Vcera sme ozdobili stromcek (mame umely) takze prachu viac ako obycajne v pondelok. Plus mame papagaje a aj ked pracujem z domu, na obed treba navarit a to sa snazim na striedacku (jeden den varim polievku na 2-3 dni, dalsi den hlavne jedlo na 2 dni), cize riadov je vzdy vela...
Navyse topanok, mikin a kabatov je v hale neurekom a aj bordel... proste clovek vojde, bud ma topanky mokre alebo blatove (ci uz suche blatove alebo mokre blatove) - to max pozametame alebo povysavame denne/obden

lesankavh
13. dec 2022

Ahoj mám 2 deti a mám doma vačšinou stále poriadok . Hračky sú len v detskej izbe,určite nie po celom dome .Ak staršia (3 roky )vezme hračky do obývačky tak sa pohrá ,ale odložia sa stále do deckej na svoje miesto .Proste všetko v dome má svoje miesto .Vysávam každý deň,wc a vana podľa potreby.

andreagartnerova
13. dec 2022

Upratujem priebezne, tiež mám dve deti a robia bordel nonstop. Poriadok je tak večer alebo ráno kým nie sú hore. Myslím, že každý kto má male deti pochopí, že sa nedá mať stále upratané.

lindous
13. dec 2022

Takýto "neporiadok", ktorý vzniká používaním domácnosti, teda že nie všetko je stále na svojom mieste nepovažujem za niečo za čo by som sa mala hanbiť 😅 pokiaľ nemám chuchvalce prachu v kútoch a vyslovne špinu všade, tak nemám problém pozvať nečakanú návštevu dnu 🙂 bývame tu, je jasné, že to tu nemáme sterilné a to teda ani nemáme deti, to verím, že je ďalší level.. a teda súdim aj podľa seba, teda keď prídem ku niekomu, neprechádzam bielymi rukavičkami po povrchoch a nekontrolujem či majú naleštené rúčky, vôbec sa nejak nepozastavujem nad tým, každý to viac rieši u seba

kvetinka75
13. dec 2022

a kto by ti tak zazvonil. Rodičov som nikdy neriešila , kedy prišli, vtedy prišli ale neohlásene? Kto by tak chodil?

marcellka32
13. dec 2022

Nestresuj, nepríde kontrola z hygieny;), užívaj si deti, večer urobte prevádzkový poriadok, nemusí sa všetko ligotat

beata_k
13. dec 2022

Nie nemam poriadok. Mozno rano a vecer ako ty. Poriadok budem mat ked ma deti nebudu tak intenzivne potrebovat. Radsej sa s nimi zahram 😉

majka99999
13. dec 2022

Nemame, cez vikend som popratala celkom slusne a uz zase dlazka plna omrviniek a na chodbe rano opadane blato z topanok, takze som pozametala, ale zas to bude urcite zajtra spinave.

petamich
13. dec 2022

myslim, ze kazdy sudny clovek chape, ze ked mas doma male deti, tak to tak vyzera, ved to nie je spinava kupelna a spinavy zachod 🙂 u nas dochytane rolldoory, hracky vsade, upratane je rano kym sa zobudi, na obed ked zaspi a kym sa zobudi a vecer ked zaspi, potom tam uz je standardny prevadzkovy neporiadok a kedze mame maly byt aj tak je tu furt bordel, lebo vsade su veci a to vysavam xkrat, lebo omrvinky stale vsade a asi si znackuje teritorium 😅 aktualny stav a to je cast obyvacky pripajam 🙈 a to je dnes este dieta celkom kludne a nerozhadzalo vsetko co vlastni

evica17
13. dec 2022

Radšej bordel a pohoda, ako poriadok a stres. Nechcem potom ako stará vyplakavat, že som si deti neužila a iba pratala. Sú malé len raz , treba si to užiť
Upracem cotreba , raz do týždňa prach,vysávanie a podlahy a inak len kuchyňa riady, pozmetam. A kto pride na návštevu musí pochopiť, komu to vadí, nech nechodí.

misinka0611
13. dec 2022

Slušná návšteva by sa mala ohlásiť, práve z tohto dôvodu, že môže prísť v nevhodný čas, keď niečo máš rozrobené, alebo ani nemusíš byť doma.

Ja mám malé deti, upratovať je stále čo, jasne že deti vyťahujú veci, po obede treba umývať, deti sa hrajú, behajú, nesedia pri TV ako sochy. Ja si pri deťoch ani neviem predstaviť že nemajú vytiahnuté veci. Takže poriadok je priamo úmerný tomu že mi doma behajú deti 🙂

kacernakokse
13. dec 2022

Síce nemám deti, ale po troch dvanastkach kedy aj s chlapom chodíme domov len spať a jesť a nie je čas na nic, by som návštěvu asi nechala stepovat hodinu pred dverami nech to dám do kopy. Akoze nebudem sa hanbiť za tanier v drese alebo kopu neozehleneho prádla, ale keď robím tak je pre mňa priorita si oddýchnuť a nie otročit v domácnosti v ktorej nikto celý deň nie je. Bordel počká, chlapa to tiež netankuje, veď keby mu to vadí tak asi pre to niečo urobí.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
andrea_prestastna
13. dec 2022

Mame, 6r a 8m, iba v izbe maju hracky a mala v ohradke, nemam rada bordel, jasne ze prach alebo chlpy zo psa su ale inak by som sa nehanbila zavolat aj svokru ,, ked sa najeme dam to hned do mycky a nikde nic nieje,

ivangeline
13. dec 2022

Mala som. Vyhorela som a chpra som jak pes. :D Uz nemam. Deti sa hraju vzdy v jednej izbe. Max v dvoch. Upratuju so mnou. Spalna a kuchyna zavrete. Bordel v detskej neriesim.

ankare
13. dec 2022

Nemám poriadok.

lady_hurts
13. dec 2022

Upratujem priebežne, tak poriadok máme čo sa týka omrviniek, prachu, riadu a pod. Ale čo sa týka hraciek, tie rozloží všade, kde sa dá.

viestta
13. dec 2022

mam poriadok, ze neohlasena navsteva moze prist. Nemam na zemi blato, ani rozhadzane oblecenie po celom byte, ani spinavy riad sa mi kade tade nepovaluje. Prevadzkovy "neporiadok" nepovazujem za bordel, za ktory sa mam hanbit. Horsie je, ze neohlasena navsteva dostane akurat tak kavu a susienky zo skrine, s nicim inym pocitat nemoze, kedze sa neohlasila vopred.

drzaopica
13. dec 2022

10 x by som nevysávala zbytočná robota

zuzuliatko18
13. dec 2022

Keďže bývame v byte, kde.mame.spalnu, pracovnú a obývačku, drobec sa hrá v obývačke. Ma tam.svoju skrinku,.stolík a všetky veci. Autíčka su zvyčajne zoradené alebo rozsypane tam, kde v zápale.hry bolo.ich.miesto. ak by niekto.prisiel, neriešim, hádam tu male dieta nebude sedieť na gauči a pozerať pred seba.
Také veci ako správny riad v kuchyni a povysavane máme štandardné, hoci teda to vysávanie by mi väčšinou nikto neveril ani hodinu po tom, ako vysajem😃

terry658
13. dec 2022

Joj poriadok som vzdala už pri prvej dcére. Upratujem raz do týždna poriadne. Ak je natrúsené tak povysávam. Riady sa vždy nájdu, to už ani neriešim. Moja svokra si už zvykla, že doma nebudem mať nikdy tak nadherne upratané ako ona a už jej to je jedno. Vždy sa snažím toľko koľko je v mojich silách. Keď nevládzem, nestíham tak to nesilim. Radšej bordel a pokojná mama ako upratané a mama neurotička.

athom
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lenka567899
13. dec 2022

Áno, snažím sa mať stále poriadok, necítim sa dobre v špine a v bordeli…

h2
13. dec 2022

Keby mi ktokoľvek zazvonil, ako neohlásená návšteva (teraz myslím napríklad to, že príde povedzme mamička synovho spolužiaka, ktorý je práve u nás, nemyslím návštevu, ktorá príde nepozvaná, aby u nás vysedávala), nemám absolútne problém kohokoľvek pozvať dnu. Nie, nemám v kuse vyupratované. Ale nejako vekom som dospela do štádia, že sa za to, ako to doma máme, nehanbím. Upratujem priebežne, takže brutál bordel nehrozí. Ale ak niekto príde neohlásene, tak musí rátať s tým, že vyglancované nebude. No a?

rakywanda
13. dec 2022

Je to veľmi oslobodzujuce dospieť do bodu - je mi jedno, kto si čo myslí.

zuzinka888
13. dec 2022

@petamich ak sa mizem opytat- Odkial mas ten regalik s kosmi na hracky? Lidl?

andreatytler
13. dec 2022

To poznam dobry vtip ze: Za 10 minut pred navsetvou dokazem upratat viac ako za 2 hodiny pred navstevou.

Ale inac to si este na tom velmi dobre ze mas poriadok v noci.
Ja som prestala upratovat vecer. Naco? Pre koho? Ved rano je to okamzite povytahovane a v noci to nik nevidi. Upratujem len tak aby som sa o to nepotkla alebo na to v tme nestupila. Ucim syna aby si hracku odlozil ked sa dohra, ale netrvam na tom. A ani ja a ani muz nie sme na poriadok zatazeny.
Dlazku cistim raz za tyzden a povazujem to za dostatocnu cistotu a co si o mne mysli necakavana navsteva je mi uplne jedno. Kludne ich pozved dalej. Zlocim hracky z gauca a konferencneho stolika a ponuknem kavou. Pred ohlasenou navstevou upracem ak je cas.

osky
13. dec 2022

Ja nemam ani deti a nemam stale vyluxovane.
A co Sa necakanych navstev tyka, tie neznasam.
V dnesnej dobe plnej stresu,zaroven mobilov a socialnych sieti, slusnost kaze aspon kratko vopred Sa ozvat.
To nie je ako pred xy rokmi,kedy bol cas na vsetko.
V tejto hektike Sa neda domacnost udrzat perfektna.