Máme zlú vodu v bazéne

martinaondrej
4. aug 2022

Dobrý deň. Potrebujem poradiť.
Mame 19m³ bazén. Skúšali sme už hádam všetko. Chlór mame správny aj pH.
Dávali sme už aj vlockovac, chlorshok, savo dokonca aj kyselinu citrónovú.
Dokonca sme aj vypustili a nepustili znovu. Ale voda bola časom opäť zelená.
Pravidelne vodu filtrujem aj vysávam.
Cez deň je báze odokryty a večer zakryty.
Nemal niekto rovnaký problém?

tinkavvv
4. aug 2022

@martinaondrej aku mate filtraciu?

nika_val
4. aug 2022

@martinaondrej naši maju rovnaky proble.. maju pieskovu filtraciu už skúšali všeličo ale vždy sa im po kratkom čase urobi hrozne vela takeho kalu zeleneho na dne ale take množstvo že to ani povysavat ani vyfiltrovat nejde

ildiko36
4. aug 2022

@martinaondrej aj nam sa to robý, ale mestská voda je taka hnusna niekdy až zelena. Minule som musela isť kúpiť minerálnu vodu na varenie, som napustila do čistého bieleho hrnca vodu tak to zafarbil za par sekund že s Torom to nešlo dole, a keď si predstavím že to máme piť, fujj

viera321
4. aug 2022

my sme tiež mali ten problém, preto sme bazén jednoducho zrušili, neskutočne roboty okolo toho, tým ktoré máte bazén, nemusím vypisovať, akej. Ale mám skusenosť, že keď mám napr. sud s vodou na polievanie záhrady prikrytý, voda je aj po roku čistá, (jeden zo sudov, kde je voda tiež, moc nevyužívame, preto píšem, že aj po roku,možno aj viac/, ale akonáhle je niektorý odokrytý, tak hneď sú tam žubrienky a voda je zelená. Možno by bolo dobre ten bazén prikrývať, resp. ho dať zakryť, ak je možnosť.

lusyc
4. aug 2022

Morskú soľ ste neskúšali dať?

oblecenie99
4. aug 2022

Nemáte vodu zo studne? Naši malí taký problém, vraj to robilo veľa železa vo vode či čoho..

viera321
4. aug 2022

Ja mám práve vedomosť, že aj tí, čo majú vlastné sudne, napúšťajú do bazénov mestskú, pretože je lepšia. Niekedy sa stane, že je voda trochu "zafarbená", ale voda sa kontroluje, netreba mať obavy, pokiaľ nemáte vyslovene malé bábätko, že by bola závadná. /niekedy sa stane, keď sa odstraňuje porucha, že voda ide viac kalná, ale potom ju nechajú vypustiť, aby kal odplavili/.
Keď chodíme do Korytnice na vodu, práveže chodíme na prameň Anton, ktorý obsahuje železo, za chvíľu máme bandasky úplne "hrdzavé".

oblecenie99
4. aug 2022

@viera321 presne, voda bola až hnedá vtedy

sade88
4. aug 2022

Filtracia musi bezat stale den aj noc

martinaondrej
autor
4. aug 2022

@tinkavvv pieskovu filtrácia. bp-50ws-c

tribratri
4. aug 2022

@sade88 Nemusi bezat cely den aj noc. Filter by mal objemovo prefiltrovat cely objem za den 2x. Cize si treba vypocitat 19m3 * 2 = 38m3, cize s filtraciou, co prefiltruje 6m3 za hodinu to je nieco cez 6 hodin denne. + dostatok chemie (proti riasam algicidy, chlor a ph ani vlockovac na riasy neucinkuju). Ja osobne pouzivam tabletky 3v1 a nikdy za 10 rokov som nemal zelenu vodu. Napustam z vodovodu.

martinaondrej
autor
4. aug 2022

@nika_val toto presne aj my. Mysleli sme, že to bude kvôli prekrytiu, ale býva často otvoreny

martinaondrej
autor
4. aug 2022

@ildiko36 my používame vodu zo studne. Minule roky bola voda krásna, ale tento rok to ide dolu vodou.

tribratri
4. aug 2022

@martinaondrej naliat algicid podla navodu a filtrovat

zalka
4. aug 2022

@martinaondrej modrú skalicu vyskúšaj...ja do vírivky používam ak voda zmutnie

viestta
4. aug 2022

@martinaondrej mate slabú filtraciu

nika_val
4. aug 2022

@martinaondrej aj naši používaju vodu zo studne.. možno je to ozaj tým🤷‍♀️
Tento rok ho už raz cely vypuštali a znovu napúšali čo mali tak škaredu vodu v ňom 🙁 ale su tu nejaky rady čo viem že neskúšali tak im odkážem 😁

sade88
4. aug 2022

@tribratri ale musi, mam s tym skusenosti.nam sa kazila voda pri non stop filtracii nie

tribratri
4. aug 2022

@sade88 Ak sa kazila voda s filtrovaním, tak asi robíte niečo zle. Samotná filtrácia nestačí.

Bol som na dovolenke týždeň, filter zapnutý 1hod denne a voda bola úplne ok.

yoxinka
4. aug 2022

@martinaondrej
Svokrovi kým používali vodu zo studne, nebolo chémie ani filtrácie, ktorá by tej vode pomohla. Voda hneď zelená. Vyskúšali ÚPLNE všetko, celé dni nerobili nič iné, len riešili bazén. Potom sa na to vyprdli, normálne tam nastriekali vodu z vodovodu a odvtedy je kľud, nemajú žiadne problémy. Majú filtráciu, nejaké tabletky tam hádže svokra a všetko ok. Bazén napustia v júni, vypúšťajú v septembri, voda je vždy ok.

noami12
4. aug 2022

@martinaondrej ahoj mali sme ten istý problém, sledovali sme pH, chlór všetko ok, tiež vysávame bazen každý deň a tiež mame filtráciu zapnutu každý deň, nám pomohlo trochu sa prehrabat v tom piesku vo filtracii. Ešte vraj je dobrý vitamin c, ale to si myslím ze je dobre iba aby "zamaloval" problém, po ňom je vraj voda krásna krystalova, skúste trosku prečistiť tu filtráciu 🙂

ildiko36
4. aug 2022

@martinaondrej od kedy boli záplavy pred xx rokmy u nas v studni su bakterie e coli atd..dali sme vysetrit vodu..zo studne vodu vobec nepouživam, ale mestská sa mi zdá taka ista. Dnes som vypustila vodu z bazena a čistú napustila..aka je zelena🙈😭, a taku aj pijeme.

martinaondrej
autor
5. aug 2022

@noami12 práveže, sme pred cca týždňom menili piesok vo filtracii.

noami12
5. aug 2022

@martinaondrej fuha, tak potom už naozaj neviem, lebo ako píšem mali sme tento problém ale u nás to robila filtrácia a tiež ako si v popise písala presne to iste aj používame. Ale teda odvtedy vodu mame stále čistú. Vodu sme nenapustali zo studne. Bazen aj prikryvate ? Ci ?