Ahojte žienky,
presťahovali sme sa do nového bytu, kde je dosť zima.
Nevieme sa rozhodnúť, ktorý krb zobrať.
Prosím poraďte elektrický alebo plynový či na biopalivo.
Pomôže každá skúsenosť. Čítali sme že ten bio krb pokiaľ je 3kw,
dokáže vyhriať ale zas aj popapá.
Potrebujeme vyhriať aspoň jednu izbu tak optimálne.
Budeme vám vďační za každú skúsenosť.
Skontrolujte si radiatory v prvom rade, my sme sa nastahovali pred Vianocami, v obyvacke ok, ale v izbach bola zima. A radiatory mali dnu len taku 20 cm hadicku, mala by byt az po koniec radiatora, aby sa voda dostala do celeho okruhu. Vymenili sa tie rurky za dlhe a teplo, ze musim vypinat. Svokre zas zle vykurovalo v obyvacke a to iste.
V našej bytovke sa topí drevom. Topia aj vekovo starší tak z tretieho poschodia im je ťažšie chodiť hore dole a asi aj šetria drevom. Záleží od toho, kto má topenie na daný týždeň. Takže ozaj hľadáme ako si dopomôcť k teplu.
@nikaleo17 byvate v nejakej starsej bytovke? Ja mam sice dom, ale keby mam ist do bytu, urcite si vyberiem byvanie v bytovke z 50. rokov. Kedysi som tak byvala, byt mal cca 120m2, mali sme tam dva krby (samozrejme aj normalne kurenie), ale bola to dobra uspora a este aj prijemna atmoska. Ja len tak odveci. Mimo temu. 😅
A mate funcny komin? Skus zavolat kominara, nech sa pozrie na stav a spytaj sa v krbovom studiu na konkretny druh. Aby ste to neprehnali s vykonnostou krbovej vlozky.
Ja by som tiez skor riesila elektricky radiator.
Nemate centralne kurenie? Vsetko odvzdusnene? Rozpravali ste sa s domovnikom? Nove regulatory na radiator by nepomohli? My sme dcere teraz dokupovali elektricky radiator do izby (pristavali sme tretie poschodie a tam to proste nedotlaci ako jedinej izby), zerie to dost samozrejme, ale zasa je to rychlo teple.