Ahojte. Práve prerábame byt, kt. sme kúpili v pôvodnom stave. V Orange-i nám končí viazanosť a máme možnosť si od nich vziať TV, ktorý sa nám pozdáva. Výhodou je zľava k paušálu aj fakt, že ho budeme "splácať", no ako splátka sa nám rátať nebude. A teraz, pri prerábke, je teda každé euro vzácne 😀 Čiže, dobudúcna, keď budeme potrebovať niečo na splátky, tak nám to tam svietiť nebude. Prerábka by mala byť hotová na jar. A ja som si myslela, že by som ten televízor zároveň využila aj ako darček na Vianoce. Alebo si myslíte, že kúpiť TV za takých podmienok už teraz, je priskoro?
"splácať" tv nie je žiadna výhoda. Buď na to tv máš alebo nie. Zadlžiť sa/ zaviazať sa splácať na spotrebnú elektroniku je takmer najväčšia blbosť.. (väčšia blbosť je už len zadlžiť sa kvôli dovolenke).
@tamta mali sme tak telefóny, ktoré sme si brali na 24m k viazanosti. Darcek by to bol pre manzela, kedze je to moj pausal. Jedinym dovodom, pre ktory vaham, je ta zaruka.
@lenkakravcova ano, lenze tych 600€ vieme pri prerabani minut na nieco ine, cize sa mozu zijst.
Super akcie su takmer cely rok. Netreba podlahnut tlaku vianocnych akcii.
A kolko platis pausal?
Ušetríte 600 eur? Fakt si myslíš, že TV, ktorý stojí 1000 eur ti Orange predá za 400? V tom prípade ho kúp, presne pre takýchto ľudí je to určené.
V živote nikdy by som už nevzala TV cez operátora
@melanta nikde nepíšem, že ušetrím. Stojí v orange presne toľko, čo aj inde. Hovorím o tom, že nemusím fyzicky vytiahnúť z peňaženky 600€, ale môžem si tú sumu bez navýšenia rozdeliť na splátky na 2 roky, pričom sa to ako splátka v prípade budúcej pôžičky neráta. To znamená, že ak mi náhodou nevyjdu financie pri prerábke a budem nútena požičať si, tak nie som nijako zadĺžená.
@diewcatqoo 25€ + 20€ som platila teraz za telefon. Mesačná splátka by sa mi tak nezmenila, čiže ani mesačné náklady.
@vevapeto môžem vedieť prečo?
@zuzanaete nejde o vianočnú akciu, toto majú celý rok. Vždy som takto brala telefón, no tento mi ešte slúži, tak som myslela, že to využijem na iný produkt.
Vysoko kazové sú tie TV
nepotrebujes ho .. vyckala by som usetrene peniaze za pausal odlozila a potom kupila poriadny tv aj s poriadnou zarukou ..
no veď práve, keď potrebujete peniaze tak sa nezáväzujte ich dávať mesačne preč.. kvôli tv. 😅
Ešte by som chápala keby niekto niečo také chce urobiť kvôli napr chladničke, alebo práčke. Ale televizor??
Cez operátora nie. Pozri si Nay, datart atď a pozeraj, majú aj zľavy. Nebrala by som na splátky elektroniku.
@vevapeto toho sa aj bojím, vďaka.
@syslik81 to áno, presne kvôli záruke som váhala. Tak to asi nechám tak.
@lenkakravcova na kuch. vybavenie sme si už vyčlenili, ale na TV sa akosi nemyslelo. No asi sa na to vykašlem. Tú TV manžel pozeral v Datarte a páčila sa mu. Tak mi to prišlo super.
.
@valeria_h áno, viem o zľavách, tak potom to spojíme s nákupom inej elektroniky. Za normálnych okolností vybavenie kuchyne, vysávače, notebooky ani ja. Neviem, prečo mi to teraz takto napadlo riešit. Asi preto, ze sa pre mna nic na mes. vydavkoch nezmeni a zaroven mam super darcek :D Za telefon mi prislo vzdy luto vyhodit peniaze, tak som to spajala s pausalom, zatial bez problemov vzdy, no TV je predsa len ina vec.
Hlavne ta doba, co bude len tak stat a nebude sa vyuzivat, ma odradza. Tak vdaka baby, nejdem do toho 🙂
Teraz bude Black Friday. Vyuzi zlavu a neries splatky. A inak porovnaj si kolko ta ta telka vyjde splacanim v Orangei a pozri si na nete kolko stoji bezne. Mozno budes prekvapena 🙂
baby som rada, že ste sa tu toľké zišli, ktoré by nikde nebrali na splátky žiadnu elektroniku.
a potom sme tu my ostatné, ktoré to musia urobiť, lebo jednoducho na takú vec zrazu nasporiť nevedia. 😒
Vždy som si tieto splátky platila, využívala som akciu , keď si si mohla zobrať splátky bez navýšenia a nepocítila som to v rozpočte ako keby som mala len vyplatiť celú sumu naraz. A áno aj televízor je pre niekoho potrebná elektronika. Pre iného je zbytočnosť, sušička, vysávač, sporák /dvojplatnička postačuje, či?/, umývačka riadu atď.
Ja som kedysi dávno takto brala ešte z t-comu pevná linka televízor , za dva roky som si ho zaplatila, splátka za internet a telefón sa mi len mierne navýšila, čiže som to tak nepociťovala. A televízor mám ešte teraz.
Ja by som napríklad nebrala telefón takto cez operátora, lebo ma vyjde lacnejšie ho zobrať na splátky v nejakom elektre. Ale to som ja...
@surama vyjde ma o 80€ menej pri splacani, ako je teraz v obchodoch ako Datart, Nay, Planeo, kde sme ju boli pozerat
Kúp
@surama áno, akurát paušál je 25e,cize splatka nieco cez 13e
https://www.planeo.sk/tcl-55p735 V Planeo ho mas teraz na akciu za 359e, v Orangei ti vychadza 370e, ak ho vezmes s pausalom. Chapem, ze pri splacani to az tak nepocitis, ale chcem ti len ukazat, ze ak by ste ho velmi chceli, tak ho mas inde lacnejsie. Kedysi som brigadovala v O2 a zariadenie k pausalu nikdy nebolo lacnejsie ako ked ho kupis v priamo v nejakom obchode.
@surama rozumiem, no ja mam vyssi pausal, ako si ty zadala. Preto ma vyjde 319e.
Nekupuj v orangi ma pausal tieto ich super zariadenia telefony tablety aj hodinky su nastavene aby vydrzali presne tie dva roky a potom zrazu zdochnu.ja uz dlhe roky ani telefon neberem ani nic od nich nechcem
Kupte si ho po vianociach ked budu dobre zlavy..
Tiež sme zobrali TV z Telecomu na 2 roky sme sa zaviazali boli sme aj tak u nich nechceli sme meniť internet.Splatka 14 eur akontacia 140 eur nový stojí 1000 eur.Prisiel z Agemu žiadne staré a kazive modely.Ma ho sestra kupovala minulý rok ako model 2022 za takmer 1500 eur.Pozri aj ponuku telekomu
@niekto2hy my mame tiez 2 telefony a vzdy ok. Ani mama nemala problem a ma ho uz 4. rok. Ano, 25e vyuzijem. Jednak kvoli datam a aj neobmedzenym sms a volaniam
Ak by ta stal 319, tak ano potom, to by si usetrila. Ale pozri si v tej cene aj ine..porovnaj si, pozri recenzie.
1 - treba pozrieť všetky skryté podmienky. Neverím, ze Orange Vam poskytne lepšie podmienky než by ste zan zaplatili cash a ze teda 'usetrite'
2 - od kúpy plynie záruka. Ak som dobre pochopila, plánujete ho využívať až na jar, cize polroka záruky v keli
3 - darček pre koho? Ved ho kupujete pre seba.. Ci?
Treba si všetko zvážiť, hlavne bod 1.
Ja by som takto tv nekupovala..