Máme kúpiť tento pozemok?

13. apr 2022

Ahojte, vyskytla sa nám možnosť kúpi pozemku.
Avšak ....ten pozemok má byť v "novej štvrti" ktorá je ešte na katastrálnej mape stále vyznačená ako jeden veľký pozemok.
Nie je to ešte stále rozparcelovane.
Vraj sa to rieši už 2roky, ale na jeseň by to už malo byť všetko hotové. Cesty príjazdové by vraj mali byť obecné, že investori to venujú obci.
Žiaľ neviem nájsť územné plány obce a preto neviem pozrieť,či je v extraviláne alebo intravilane obce.
Realitacka tlačí na podpísanie rezervacky,lebo sa to rýchlo predáva....ale v podstate mi čo zarezervuje? Keď to ešte nie je na katastrálnej mape?
Vďaka za odpovede

h2
13. apr 2022

Čo to je za hovadina? Rozparcelovať pozemok, dať do katastra a predávať konkrétne parcelné číslo je nejaký problém?! Nekúpila by som to určite.

nafka0483
13. apr 2022

A v tej rezervacke sa pise co? Co je predmetom rezervacie?

h2
13. apr 2022

Na to, či je to v extraviláne, alebo intraviláne, nepotrebuješ územný plán. Dá sa to pozrieť na liste vlastníctva. Ale územný plán by bolo dobré pozrieť z dôvodu, či sa vôbec jedná o pozemky, určené na výstavbu.

anna_2
13. apr 2022

nezavaznu rezervacku mozes podpisat. ale zalohu by som zatial neposielala. Smer obecny urad - pozriet mapu uzemneho planu.

h2
13. apr 2022

@anna_2 Ale rezervačku čoho? Že kupuje XY metrov štvorcových na tejto parcele? A potom čakať, kde a aký pozemok jej pridelia? Alebo ako?

sissy27
13. apr 2022

a čo sa rýchlo predáva, keď to nie je rozparcelované? Niekto "rýchlo kupuje" celý ten veľký pozemok, či ako? Ako hovorí legenda Norika - Nenechajte sa oj*bať 😅

autor
13. apr 2022

@h2 no veď tohto sa ja bojím.
Proste predávajú to, a nie je to na katastrálnej mape ešte zaznačené. Čiže čo mi rezervuju? Podiel na tom veľkom pozemku?
Je to mimo zastavaného územia obce, ale plno domov v nových štvrtiach je mimo zastavaného územia obce.

autor
13. apr 2022

@anna_2 "nezáväzná" rezervácia stojí 2000€ a ak by sme to zrušili, myslím že by sa platila 500€ pokuta alebo také niečo,ak som to správne pochopila

h2
13. apr 2022

Nekupuj to. Nepozdáva sa mi to.

anna_2
13. apr 2022

daj cislo tej parcely a katastralne uzemie. pozrieme ti to

janinah
13. apr 2022

nekupila by som,pre pokoj duše sa chod opýtať na obecný úrad čo je to za pozemok

autor
13. apr 2022

@h2
@sissy27 realitacka ukázala mapu,ako by to malo byť rozdelene, a všade bolo "Navrhovaná cesta, navrhovane atď atď
Chceli sme ísť zajtra na obecný, ale majú zavreté :(

autor
13. apr 2022

@janinah zajtra je zavreté

anna_2
13. apr 2022

Ak je podmienkou platba, nechod do toho. Ja keby som predavajuca, zacnem spisovat zmluvy a brat zalohy az po rozparcelovani. Skor mi to nedava zmysel, jedine ze by som bol bez penazi a to smrdi prieserom.

veronika3110
13. apr 2022

kolegyňa tak kúpila... síce už rozparcelované a oni im ukázali voľné pozemky a oni si vybrali... ale nebolo to navrhnuté v súlade s územným plánom mesta.. nakoniec im zobrali z pozemku pred domov 1 meter, lebo inak by tam nevošla cesta s dvoma pruhmi... a toto presne je u nás... rýchlo kupujte, predáva sa... áno predáva sa, lebo bývať chce každý.... ale stavať nemôžu už 3 roky, lebo stále sa niečo deje, raz korona, potom sa nestíha, potom nemajú papiere... a tak čakajú... a keby že v tejto kúpim prázdny pozemok, kde je len tráva a mám za tieto ceny vystaviť dom ... (pričom polystyrén už ani nie je, niekto tu minule písal že na tehly je čakačka 30 týždňov, a ešte za aké ceny... tak dakujem pekne... ) ale nejde o to... každopádne ako vieš ktorý kúsok toho pozemku sa ti ujde? určite by som kúpila hotový, rozparcelovaný, kde viem, že som ja jeho majiteľ, keď ho kúpim...

h2
13. apr 2022

Keď to už niekde existuje rozparcelované, prečo už dávno nedali urobiť geometrický plán?

nafka0483
13. apr 2022

Autorka ved si pytaj od realitky rezervacnu zmluvu, ze chces vidiet. A uvidis co tam bude napisane. Nepodpisuj ju, len pozri co sa v nej pise.

luccija
13. apr 2022

@nafka0483 áno a dať si skontrolovať niekomu čo sa vyzná.,autorka treba ísť na stavebný úrad na obec

liusa82
13. apr 2022

My sme sa takto dali skoro oklamať.Realitka predávala v meste pozemky ktoré ešte poslanci neschválili na výstavbu a doteraz sú ani neni schválené ani neviem kolko rokov,plus to bola močaristá pôda ževraj čo sme sa náhodou dozvedeli deň pred podpisom rezervačky od jednej známej lebo aj jej syn chcel tam stavať.Takže mal s nimi pekné doťahovačky.Dokonca to skončilo až na súde ale nakoniec mu ten rezervačný poplatok vrátili.Takže som rada že my sme sa týmto peripetiám vyhli

lienka.7
13. apr 2022

Nekúpila by som. Kopec možných problémov do budúcnosti. Najma cesty, ked ich investor "nevenuje" co potom? Budete si všetko riešiť sami? Lebo obec nemoze napr.ani odhrnat cestu potom. Co siete? Kto bude všetko platiť? Ked to nie je rozpalcelovane, co vlastne ideš "kupit"? Macku vo vreci?
Ešte raz, kopec možných problémov do budúcna.

autor
13. apr 2022

No mali sme možnosť,aj stále máme u starých rodičov na záhrade. Každý je za to.
No priateľ chcel nejaký samostatny pozemok, tak už intenzívne od tohto roku hľadám, teraz som našla taký,že aj za prijateľnú sumu, rozlohou okej.
No ale proste :/ čo ja viem.
Boli sme na obhliadke, popytali sme sa, no potom sme mali rozhovor s mojim ujom, a ten náš na toto upozornil,že keď to není rozparcelovane,čo ideme kupovať? Že to všetko treba pozistovat na obci,či o tomto projekte niečo vedia.
Je tam tuším 15 pozemkov ak sa nemýlim, 9 že majú zajednane nejaki investori,čo tam budú stavať domy, 2 boli pri hlavnej ceste, a stredné 3 si chcel nechať majiteľ,že pre seba,ale že nakoniec na jeden pusti, ak chceme.
Tak fakt nevieme,čo urobiť

andrejkap123
13. apr 2022

Uz len ta veta: jeden vam pusti ak chcete 😂😂 to je podvodnik. Nekupujte. Este aj lacne to je!!! Hladaj dalej

tinka_1807
13. apr 2022

V prvom rade každá takáto kúpa musí mať zmluvu. V tej zmluve by si mala mať popísané všetko, teda - čo si konkrétne kupujete, v akom je to stave, v akom stave to bude, za koľko. Proste všetko presne určené. My sme takto tiež kupovali, ale už danú parcelu. Vtedy to bola síce onlrna pôda, ale už bol schválený územný plán mesta, kde sa písalo, že to bude pozmeky na výstavbu domov.
Cize opýtaj sa na zmluvu a prípadne zajdinna obecný úrad opýtať sa na územný plán. To ti veľa napovie

autor
13. apr 2022

Mne osobne by rozlohou aj cenou vyhovoval.
Lokalita už o dosť menej, akože ide tam aj vlak ak autobus, no od mesta,kde pracujem, je to vlakom okolo pol hodiny 🤷 takže už v tomto mi to vadí.
My bývame v dedine tak,že do práce to mám zhruba 10-15minut autom/busom, záleží od premávky.
Avšak v našej dedine aktuálne nie je na predaj skoro nič, a v okolitých dedinách veľmi drahé 😀 je rozdiel pre nás dat za pozemok 45tisic a 75tisic :(

andrejkap123
13. apr 2022

A aj to ze 9 ma developer? A aky developer????? On? 😂 2 pri hlavnej ceste su este volne? Alebo uz ma kupcov??? A k tym trom pre neho som sa uz vyjadrila.

martinka13
13. apr 2022

Nekúpila by som. Chcela by som vidieť presne parcelu, ktorú kupujem. V žiadnom prípade.

autor
13. apr 2022

@andrejkap123 developer, že nejaké 2 stavebné firmy to majú podchytené,čo vo vedľajších dedinách domy stávajú.
Že potom sa s nimi vieme aj na stavbe domu dohodnúť.
No keby je to uz na tom katastri nejako rozparcelovane, a videla by som tie stavebné firmy, a zistila si čo sú zač,to by tiež bolo iné

macikovaiveta
13. apr 2022

Nie

autor
13. apr 2022

Na projekte ako pozerám, je dátum 3/2022, do ponuky na predaj to dávali v pondelok.
Neviem koľko katastri trvá, kým to nejako rozparceluje, no tiež som čakala,že keď sa to už takto predáva,tak že to bude rozdelené uz

autor
13. apr 2022

+ ešte,čo mi napadlo, keďže je to mimo zastavaného územia obce, tak sme sa pýtali,či to teda majiteľ bude nejako tie pozemky dávať na stavebné, lebo je to orná pôda, a to by sme museli zaplatiť 15-17€ za m2 tuším, ak sa nemýlim.
Ona ostala zaskočená a hovorí, no to asi majiteľ bude riešiť 🤷