Žienky, ako by ste riešili moju situáciu.. kupujeme s mm dom, je v našom okolí najbližšie a je aj za dobrú cenu.. ale som smutná pretože je tam fakt maly pozemok neviem si predstaviť dať tam bazén, nejaké posedenie a možno trampolínu ako to riešite keď máte malý pozemok? Ďakujem
@melanta lenže mi fakt nemáme na výber pri úvere ktorý nám schválili je fakt malo domov za takú cenu a tento je cenovo výhodný a je aj najbližšie od nášho okolia
Aka plocha je okolo domu? Aj nas pozemok sa zda niektorym maly, nam nie:D
Ja tiež túžim po bazéne a mám tiež maly pozemok, riešim to tak, že chodím na kúpalisko
autorka...definuj malý pozemok... lebo poznám ľudí čo povedia aj na 5-6 árov že to je prd a nie pozemok...
susedia tak maju, maju asi 4metre popri dome, co sa im da prejst do zahrady dozadu, ktora je tiez mini (asi nejakych max.300 m2)
bazen nemaju, ale inak vyzeraju byt spokojni😉
Užiť.plocha 100m2
my máme bazén na ploche 4*4 m .... to viem presne... trampolínu s priemerom 3,66 m, posedenie tiež len 4*4 m... tak to zmestíš takmer všade...
autorka - to máš asi 10 * 10 m
takže to dáš aj posedenie, aj bazén a na kraj trampolínu menšiu... vybavené...
bude to aspoň útulnejšie...
100m2 je úžitková plocha pozemku? Mimo zastavania?
Tak ono je to vsetko o rozpocte aky mate k dispozicii. Videla som naaadherny dom v zahranici na pozemku 340m2 vratane velkeho domu s bazenom aj peknou zahradou, aj trampolinou aj sukromim. Pri dobrom projekte a premyslenom dizajne na mieru sa da vela vykuzlit aj na malom priestore (ale stalo to 7cifernu sumu). Ako garaz pre dve auta mali taky vysuvajuci vytah do zeme a podobne vychytavky. Ak ste si vybrali maly pozemok kvoli lokalite a rozpocet na dom mate vysoky tak vela dokazete vymysliet a vpohode to tam zmestite.
Ak mas maly pozemok a maly rozpocet na dom tak sa pochopitelne budes musiet vzdat vela veci...
@deti95060810 môže to byť 10x10 alebo môže mať pozemok okolo celého domu natiahnutý a potom je to o ničom.
Cca 10x10 je celkom fajn. Aspon sa nenarobis 😉
Kazdopadne my sme kupovali ale prave jednym z podmienok bol pozemok. A myslim ze kludne by sme na nom este jeden dom vedeli postavit.
Ale je to zas aj investicia. Aj robota 😂
Plocha pozemku je 197m2 a úžitková plocha 100m2
@deti95060810 áno myslím že 10×10 ďakujem veľmi pekne za povzbudzujúci komentár.
Ak máš celých 100m2 za domom, tak tam vieš zmestiť dosť vecí, ak ich umiestniš s rozumom.
autorka - normálny bazén, posedenie a trampolinu tam vpraceš. Posedenie sprav menšie. Predpokladám, že k vám nebudú chodiť každý týždeň návštevy - že 10 ľudí a pod.
@melanta nie nie.. je to 10×10 je to proste mala kocka toho pozemku hneď ako vyjdem z dverí..
Tak nemôžeš mať všetko....sedenie môžeš mať na terase nemusí byť altánok, bazén som už tiež videla, že mali na terase, alebo malým deťom niekedy stačí len vírivka...pri rozumnom naplánovani tam všetko dáš.A nemaj veľké oči sú deti čo poskacu na trampolíne 3x mesačne.
Mne sa páčia také útulné dvory len to dobre naplanuj
Ďakujem baby ste zlaté fakt !!! Taká smutná som kôli tomu bola že tam nič nedám.. ale určite sa to nejako dá vymyslieť ako píšete ďakujem krásne ešte raz 🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏
My máme veľký pozemok, ale trampolínu nemáme, to je vec, ktorá zaberá fakt veľa miesta. Naozaj ju potrebuješ? A bazén máme nadzemný, začiatkom leta ho rozložíme, napustíme a na jeseň zase zložíme a odložíme.
no to je naozaj malo, to by som ani pozemkom nenazvala, ale ked vas financie nepustia, tak hold, musite pracovat s tym co mate...
pozrela som teraz na katastri ten pozemok nasich susedov, celkova plocha pozemku je 250m2, vpredu maju vykachlickovanu plochu pre auto a deti sa tam casto hraju futbal, florbal a pod.
byvaju tam 2dospeli a 3deti
jednu stenu maju spojenu s vedlajsim domom a popri dome sa da prejst do zahradky, ktoru maju za domom, dokonca aj nejake vyvysene zahony tam maju a pestuju zeleninu, posedenie maju hned za domom.....ked vyjdu z kuchyne, stol a stolicky
takze da sa😉
Nesla by som do tak maleho pozemku... My mame 285 metrov, z toho cca 40 zastavanych ..to mame chatu... Mame tam sedenie kde bude altanok, trampolinu a ked dame este bazen tak uz je to riadne nahusto...
Keďže je to taky malinký pozemok, skúste osloviť nejakého dizajnéra, co sa tomu rozumie a pekne by vám navrhol kde by ako co mohlo byt 😊😊
Ja som tiež mala podmienku pri kúpe domu veľký pozemok ale ako išli ceny stále každým dňom vyššie a vyššie zmierila som sa aj s menším pozemkom, ak je dom v dobrej lokalite, ktorá Vám vyhovuje a za dobrú cenu neváhala by som na tvojom mieste aj na malom pozemku sa dá niečo vymyslieť
ja si myslim to iste, co ti napisalo vela zien, ze pri spravnom rozplanovani a pohrani sa s navrhom sa to moze dat, dom jednoznacne podpivniceny a poschodovy, umiestnit ho s rozumom vzhladom k svetovym stranam, a zmesti sa tam vsetko, nebudes sice pestvat 10 druhov zeleniny, ale raz mozno aj ocenis, ze sa nenarobis na velkom pozemku. Doporucujem ti pozriet v anglictine videa na youtube, najdes tam kopec napadov, ako rozmiestnit dvor/zahradu....bazen moze byt dlhsi a uzky, terasa ako pokracovanie domu (zastresenie terasy napr.pod spalñami atd....). Vsetko sa da, drzim palce
Tak to je fakt malicke.
Ale videla som u svagriny i horsie...2 domy oddelene murom dookola, ale vidis si z okna do okna 🤦♀️ priestor tak na zaparkovanie auta a lavicku pred dom a koniec...a cast z muru uz spadla.
Pozor, aby to nebola nejaka rychlostavba so skrytymi chybami.
Ak chcem bazén, veľké posedenie a trampolínu, nekupovala by som dom z pozemkom, ktorého veľkosť alebo tvar by mi to nedovoľovala. My sme kupovali pozemok tak, že som presne vedela, čo tam všetko chcem a ako a kúpiť pozemok, ktorý by mi toto nespĺňal neprichádzal do úvahy. Ak ťa nepustí rozpočet na väčší pozemok, tak treba znížiť plány a očakávania.