Maľovanie nábytku

1. jan 2024

Maľoval tu už niekto nábytok? v obývačke mám 15 ročnú obývaciu stenu drevo nie drevotrieska a určite ju vyhodiť nechcem. Ak je možné rada uvidím vašu renováciu nábytku 🙂

benit
1. jan 2024

Skupina- maminky kutilky

autor
1. jan 2024

@benit Ďakujem krásne ♥️

andreatytler
1. jan 2024

Drevo sa ti bude velmi lahko malovat. Urcite to skus.
Odmontujes dvierka, odskrutkujes uchytky a panty. Vsetko poriadne umyjes mydlovou vodou, osmirglujes a namalujes aspon 2 vrstvami. Je to velmi zdlhave a potrebujes dost vela volneho priestoru na rozlozenie tych dvierok. Najlepsie pouzit valcek. Neodporucam malovat tmavou farbou. Velmi narocne. Bude poznat kazdu smuhu valcekom, alebo stetcom, ak to neurobis bezchybne. Skor nieco svetlo sede. Najlepsia je biela, ale nie klasicka biela. Potrebujes trosku odtien na tej bielej.
Pred rokom som namalovala dve kuchynske linky. Jednu drevenu a druhu drevotrieskovu. Velmi pekne to vyslo.

andreatytler
1. jan 2024
autor
5. jan 2024

@andreatytler wau super ta linka ma určite aj 20 rokov a na bielo vyzerá veľmi pekne 🙂 Ja mám hnedú obývaciu stenu masívnu a chcem na bielo..len neviem či dať ešte lak alebo nie..vraj bez lakovania je výhoda jednoducho prefarbiť.

benit
5. jan 2024

Bez laku je to haklive na kazdy tukanec. Svokra tak urobila linku a okolo uchytok to mala uz doskrkane, ja som robila komodu a okklo nej opatrne aj s vysavacom aby som netukla.

andreatytler
5. jan 2024

Neviem ake mate farby na Slovensku. Tu kde zijem maju farby rozny stupen lesku. Daju sa kupit uplne matne, alebo aj s vysokym leskom a vsetko medzi tym.
Na linku som davala farbu s vysokym leskom. Nie tu najlesklejsiu ale o stupen matnejsiu.
Kludne mozes dat lak ak sa ti to paci a vydrzi to ovela dlhsie a udrzba je jednoduhsia a tiez je jednoduhsie malovat s matnou farbou, lebo na nej nevydno smuchy od valceka a stetca. Cim viac lesku ma farba, tym tazsie sa s nou maluje. Len treba vybrat skutocne dobry lak, lebo niektore mozu pozmenit farbu ze biela pod nim zozltne. Otestuj najskor na nejajom kuse dreva.