Maličká kuchynská linka

14. nov 2022

Ahojte. Zaujímajú ma vaše skúsenosti s mini kuchyňou v byte. Kuchyňa má rozmer 235x155cm. Chcela by som novú kuchynskú linku do Lka a keďže potrebujeme cenu stlačiť na minimum, zvažujeme, čo sa skôr oplatí. Či sektorová z kamenných predajní, alebo na mieru. Dávali ste si robiť niekto na mieru takúto mini kuchynku ? S akým hrubým nástrelom môžem počítať ? Žijeme na východe. Ďakujem za reakcie.

roja01
14. nov 2022

Chod do Jysku alebo Ikei s rozmermi kuchyne, umiestnenim privodov studenej a teplej vody, kanalizacie a plynu, elektrickych zasuviek, dveri a okien a nechaj si zadarmo vypracovat navrh na kuchynsku linku. Zaroven ti narataju aj cenu, no nemusis si ju tam zakupit. Jysk mava akciu aj s instalaciou zadarmo.

vikusjk
14. nov 2022

Mam podobnu, ak nie taku istu (rozmer), davala som si nacenovat v roznych obchodoch, ale vysiel ma najlepsie stolar, ktory mi ju dokonca spravil presne podla mojich predstav (v niektorych obchodoch maju len take typove skrinky, z ktorych si vies vybrat). Mam ju ale uz 8 rokov, vtedy som platila 2300 €. Minulu zimu v tomto case som davala robit od neho mojej mamke, ale trochu vacsie L-ko + ostrovcek a hlavne uz po skusenosti som volila lepsie niektore komponenty (vyklopne otvaranie, kovanie suflikov a pod.) a ma aj take ze zabudovane zastrcky v prac.doske, led podsvietenie celej hornej casti toho L-ka a stala ma rovnych 5 000. Materialy isli ale zase hore. Som zvedava na CP na detsku izbu pre dceru, ktoru chcem robit buduci rok na jar.

vikusjk
14. nov 2022

Este taky tip - ja som tiez chcela co najviac ulozneho priestoru a tak som si dala horne skrinky vysoke 90 cm. Na najvrchnejsiu policku pouzivam stolicku, ale nevadi mi to, mam tam veci, ktore nepouzivam denne.

janka_266
14. nov 2022

My mame do I asi 2 m má, možno trochu viac 😃 ja by som skúsila stolára, nech sú skrinky až povrch, kvôli uložením priestoru. A zvážila by som či musí byt do L, či nestačí do I, kvôli teda cene, ale keďže nie je pôdorys kuchyne, tak to je len tip

canany
14. nov 2022

Ikea ma na stranke planovac kuchyne, ja som si tam v pohode nahadzovala zostavy a hadzalo to hned aj cenu. Ideal cez pc, na tablete a mobile to blblo.

ratira
14. nov 2022

Osobne by som sa v takomto pripade asi rozhodla pre stolara. Kedze bude kuchynka mala, podla mna sa zide riesenie na mieru ako co najlepsie vyuzit kazdy jeden mozny priestor

autor
14. nov 2022
autor
14. nov 2022

Áno chcelo by to potiahnuť skrinky k stropu, bude teda asi potrebné toho stolára. Musím teda počítať so sumou asi dvojnásobnou ako som chcela 😃

autor
14. nov 2022

Ten ikeácky plánovač si určite pozriem, ďakujem za tip.

andrea_82
14. nov 2022

My sme si kúpili kuchyňu v Merkury Markete a navrch sme si dali pracovnú dosku od stolára, aby nebola doska delená podľa skriniek. Celá veľká linka nás vtedy (asi pred 3 rokmi) vyšla cca 700€.