V kuchyni sa mi objavili malé čierne mušky. Poraďte ako sa ich zbaviť je ich qsi milión a už na ne ozaj nemám nervy. Skúšala som ocot do pohára aj tie lepiace pásiky ale chytila som asi 4 dokopy 🤦♀️
musíš nájsť zdroj kde sa liahnu, všetko popozeraj
@lucka_ke ved to ze netuším, v pondelok som upratovala komplet celú kuchyňu každú skrinku som umyla jarovou vodou . Smetny kos vynasam každý deň a ešte k tomu ho mam aj zatvorený v skrinke , ovocie zeleninu ani iné jedlo neskladujem mimo chladničku. Už ozaj nechápem. Najviac ich je okolo okna ale tam nemám nič co by ich mohlo lákať.
Vysavacom vsetky postupne zlikvidovat.
@yeneffer22 malé mušky môžu byť ešte z hliny v kvetoch. Donesú sa v tej hline v obchodoch,treba ju nejako dezinfikovať. Nič nové si nepresadila?
@lukbe toto veru nie sú smutivky. Ja som maniak na rastliny takže ich mam mega veľa a problém s muskami od kvetov som mala len raz. Už si viem snimi našťastie poradiť. Tieto mušky sú ale iné. Sú trošku väčšie a nezdrzuju sa v kvetoch ale v kuchyni na okne . 😬🤷♀️
@yeneffer22 aha,tak neviem,musíš asi len vypozorovať za čím idú.
@yeneffer22 ako si poradíš so smútivkami? Ja mám doma lepové doštičky cca 3 mesiace a stále sa nejaké nové objavujú ☹
@yeneffer22 môžu lietať aj z umývadla .
@yeneffer22 pripnem sa
@monikajan na smutivky som kupila hnojivo na izbove rastliny.. :D zlikvidovali sa a viac sa nevratili....
@simca06022011 ďakujem.
@monikajan lepive pásiky mam v každom druhom kvetinaci a treba kúpiť paraziticke hlistice, zarába sa to s vodou ja kupujem jeden sáčok a vystačí na 10 litrov vody. A tým poliať kvietky. Hlistice zlikviduju larvy v kvetinacoch a bude pokoj. Ja tento postup opakujem len raz ročne lebo vždy keď príde jar a prvý krát sprchujem kvietky tak sa mi objavia mušky. Potom mam zvyšok roka pokoj🙂
A inak info k tym octomilkam🙂 sú to alkoholicky, majú radi dobre vinko :D v zavaraninovom pohári som rozriedila víno a saponat na vrch dala potravinarsku foliu a urobila dierky. Mušky postupne nasadali dnu a utopili sa 🙂 akurát to trvalo asi 2 týždne
@yeneffer22 ďakujem.
@yeneffer22