Malé mušky v kuchyni

yeneffer22
1. máj 2023

V kuchyni sa mi objavili malé čierne mušky. Poraďte ako sa ich zbaviť je ich qsi milión a už na ne ozaj nemám nervy. Skúšala som ocot do pohára aj tie lepiace pásiky ale chytila som asi 4 dokopy 🤦‍♀️

yeneffer22
autor
1. máj 2023
lucka_ke
1. máj 2023

musíš nájsť zdroj kde sa liahnu, všetko popozeraj

yeneffer22
autor
1. máj 2023

@lucka_ke ved to ze netuším, v pondelok som upratovala komplet celú kuchyňu každú skrinku som umyla jarovou vodou . Smetny kos vynasam každý deň a ešte k tomu ho mam aj zatvorený v skrinke , ovocie zeleninu ani iné jedlo neskladujem mimo chladničku. Už ozaj nechápem. Najviac ich je okolo okna ale tam nemám nič co by ich mohlo lákať.

liljana
1. máj 2023

Vysavacom vsetky postupne zlikvidovat.

lukbe
1. máj 2023

@yeneffer22 malé mušky môžu byť ešte z hliny v kvetoch. Donesú sa v tej hline v obchodoch,treba ju nejako dezinfikovať. Nič nové si nepresadila?

yeneffer22
autor
1. máj 2023

@lukbe toto veru nie sú smutivky. Ja som maniak na rastliny takže ich mam mega veľa a problém s muskami od kvetov som mala len raz. Už si viem snimi našťastie poradiť. Tieto mušky sú ale iné. Sú trošku väčšie a nezdrzuju sa v kvetoch ale v kuchyni na okne . 😬🤷‍♀️

lukbe
1. máj 2023

@yeneffer22 aha,tak neviem,musíš asi len vypozorovať za čím idú.

reiskirchen
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
monikajan
17. máj 2023

@yeneffer22 ako si poradíš so smútivkami? Ja mám doma lepové doštičky cca 3 mesiace a stále sa nejaké nové objavujú ☹

svokrinjazykmonika
17. máj 2023

@yeneffer22 môžu lietať aj z umývadla .

victoriab
17. máj 2023

@yeneffer22 pripnem sa

simca06022011
17. máj 2023

@monikajan na smutivky som kupila hnojivo na izbove rastliny.. :D zlikvidovali sa a viac sa nevratili....

monikajan
18. máj 2023

@simca06022011 ďakujem.

yeneffer22
autor
18. máj 2023

@monikajan lepive pásiky mam v každom druhom kvetinaci a treba kúpiť paraziticke hlistice, zarába sa to s vodou ja kupujem jeden sáčok a vystačí na 10 litrov vody. A tým poliať kvietky. Hlistice zlikviduju larvy v kvetinacoch a bude pokoj. Ja tento postup opakujem len raz ročne lebo vždy keď príde jar a prvý krát sprchujem kvietky tak sa mi objavia mušky. Potom mam zvyšok roka pokoj🙂

yeneffer22
autor
18. máj 2023

A inak info k tym octomilkam🙂 sú to alkoholicky, majú radi dobre vinko :D v zavaraninovom pohári som rozriedila víno a saponat na vrch dala potravinarsku foliu a urobila dierky. Mušky postupne nasadali dnu a utopili sa 🙂 akurát to trvalo asi 2 týždne

monikajan
27. máj 2023

@yeneffer22 ďakujem.