Majiteľka bytu nám nechce dať k bytu poštovú schránku

31. jan 2022

Ako mám riešiť posielanie pošty, keď mi majiteľka bytu nechce dať schránku k prenajmu bytu ? Trvalý pobyt nemám. Som prestahovana 300km

alenah31
31. jan 2022

V meste kde byvas resp. kde pracujes si prenajmi na poste p.o.box.

ouwecka
31. jan 2022

Normálne schránka nnaposte,bezna prax

sapetka
31. jan 2022

Ani ja nedavam schranku podnajomnicke k uzivaniu..

autor
31. jan 2022

@sapetka prečo ?

zuzubb007
31. jan 2022

Standardne schranku vacsinou nedavaju k prenajmu, niektori podnajomnici su schopny postu zahodit alebo otvorit logicke su to sukromne veci

ysseba
31. jan 2022

Aj my sme bývali v dvoch podnájmoch v BA a schránku nám majiteľka v ani jednom nedala. Vlastne až teraz som si to uvedomila ako čítam tvoj príspevok. Keďže v inej mestskej časti Bratislavy som mala trvalý pobyt a už teraz manžel tiež, vôbec sme to neriešili. Ale asi je to štandard nedávať.

petamich
31. jan 2022

v jednom podnajme som si platila P.O.BOX a v druhom mi domaca dala na schranku meno aspon som jej vyberala postu (bola to ale kolegova partnerka, takze len preto) - je to relativne caste, ze ti nedovolia vyuzivat schranku

simca06022011
31. jan 2022

Ja som v jednom mala kľúč a majiteľom nič tam nechodilo (prakticky, ked tam nebyvaju, rozumne by bolo keby sj posta im chodila tam kde bývajú a nie do bytu kt. Prenajimaju) , v druhom byte som postu neriešila (chodila mi domov, ani som si schranku neoznačovala) ale domáci chodil pravidelne vyberať, ale mala som kľúč, len nestihla som ho použiť 😂. Ale videla som ze podnajimnici si schránky / dvere často neznacia. Prekazolo by mi nemat dona schranku a trepať sa dakam do poboxu (ale teda to bude asi pre teba riešenie). Ak sa neda extra schránka namontovať (to som tiež na sídlisku videla 😂).

ivana.natasha
31. jan 2022

Tiež máme v zmluve k bytu čo prenajímame, že poštová schránka nieje súčasť prenájmu. Nevidím na to dôvod, aby si podnájomníci dávali ku mne posielať poštu. Potom si ju neprehlásia a ja by som mala akurát starosti s tým. Buď si zaplať p.o.box alebo sa prihlás na TP v obci alebo v meste, kde teraz momentálne bývaš a pošta ti bude chodiť na mestský/obecný úrad,kde si ju vyzdvihneš-býva to na úradnej tabuli zverejnené,že si dostala poštu.

nikasmile
31. jan 2022

Zaplať si prechodný pobyt alebo kľudne aj TP na virtuálnom sídle.

caroline_
31. jan 2022

My sme v prenajme mali aj schranku. Ked nahodou prisla posta majitelke,tak sme jej ju dali

autor
31. jan 2022

@zuzubb007 však ale pošta im asi chodí tam kde bývajú a nie tu kde prenajímajú byt nie ?

sapetka
1. feb 2022

Lebo mi tam mozu prist sukromne veci..

jana_eyre_2
1. feb 2022

Mne to príde logické, hoci do prenájmu nedávam žiaden byt ani som v žiadnom nebývala.. ale keďže prenájmy sú zväčša dohodnuté tak na rok, nájomníci sa tam menia.. okrem toho, že možno majiteľovi tam chodí pošta (môže mat na to rôzne dôvody) každý by si tam zahlásil poštu a každý druhý by poštu zabudol prehlásiť a potom by do schránky chodilo x listov pre rôznych ludi..

Zamna sa to dá vyriešiť tak, že všetky účty, faktúry do mailu, pozdravy a súkromné listy alebo inú prípadnu poštu k nejakej rodine, kamarátke a tá mi ich potom dá, poprípade zavolá že to tam je.. ak je rodina ďaleko a niečo súrne potrebujem tak by som si zriadila p.o.box, alebo si to nechám posielať len na poštu - cez aplikáciu pošty vidíš že môžeš vyzdvihnúť.. ešte pred 15timi rokmi by to bol možno aj problém, ale teraz sa to dá vyriešiť rôznymi spôsobmi..

Mne už do schránky okrem letákov a pohľadníc prídu len časopispre deti.. všetko ostatné mám v el.podobe

buberova
1. feb 2022

Tak to počujem prvýkrát.. bola som v 2 prenájomoch a ani v jednom sa neskloňovalo že by som nemala k dispozícii schránku... Keď niečo prišlo majiteľovi bytu, odložili sme mu to .

basska_b
1. feb 2022

Podla mna je to tiez od veci... ved ked prenajimam byt, vsetka posta mi chodi domov a nie na ten byt... jedina vec, co hadzu do schranky, je spravca bytoveho domu - vyuctovanie, oznam o schodzi, vymene vodomerov a pod. Ja som milerada dala podnajomnikom kluc od schranky s tym, ze reklamu nech vyhadzuju a ak tam bude cosi pre mna, nech mi to daju a napisu mi, ze to tam mam... pre mna je to velmi pohodlne.

hacula1816
1. feb 2022

@basska_b ako tiez by som si nenechala schranku k bytu, ktory prenajimam, kedze povedzme si tak, tiez by sa mi nechcelo chodit hore dole pozerat takto postu

autor
1. feb 2022

@jana_eyre_2 ako si nechať posielať na poštu ? Platí sa za to ? A ako sa volá tá aplikácia ? Dakujem

jana_eyre_2
1. feb 2022

Aplikácia sa volá iba Slovenska posta.. kedysi sa dalo na pošte požiadať aby listy nechávali na konkrétnej pošte, bol tam nejaký poplatok ale ako je to dnes to netuším, na pošte určite budú vedieť poradit..

ppucherko
Odpoveď bola odstránená
Zobraz