Ahojte, rada by som sa opýtala na pár veci k mačkám v byte
1: kam umiestnujete mačacie toalety ? ( Aké miestnosti)
2: ako vynasate mačací " odpad" ( podstielky)
-vo vreci ?
-splachujete?
3: ako čistíte mačacie toalety hĺbkovo ? Myslím mimo toho že vyberiete odpad- vysypete celý obsah a celé to precistite ? Ako často to robíte ?
Ďakujem.
1. umiestnenie je idealne tam, kde ho nemas moc na ociach, ale zaroven tam musi chciet macka chodit.
2. Na niektorych podstielkach je vyslovene napisane, ze nesplachovat (nasiaknutim vody zvacsuju objem a asi mozu upchat potrubie). My byvame v dome a vyhadzujeme vzdy rovno von. Asi bude dobre nakupit nejake bio sacky a v nich hadzat do smeti.
3. Komplet vymena podstielky a dezinfekcia vanicky - raz tyzdenne
V lete na zahrade s ekologickym cisticom (nech si nelejem chemiu do travy) a v zime v sprchovom kute (mame bezvanickovy, tak potom savom vydrhneme cely kut. A vacsinu sa snazime vylievat do wc, ked vanicku macacieho zachodu naplnime vodou)
1. Wc je na chodbe v rohu za skrinou. Nikomu to nezavadzia a macka tam rada chodi. Ma rada tmave miesta a sukromie.
2. Podstielku kupujem ilovu jemnozrnnu, ktora sa nesplachuje (odporucam Tigerino, s touto som spokojna najviac, nedroli sa). Wc cistim niekolkokrat denne. Ako som uz spominala, nesplachujem, ale pouzivam sacky a tie potom hadzem na balkon, kde mam nadobku specialne na odpad z macacieho wc. Ked sa naplni, vyhadzujem vsetko do vonkajsieho smetiaku.
3. Raz za dva tyzdne citim wc kompletne. Cistim ho vo vani sanytolom. Vanu potom tiez vydezinfikujem. Wc ma kryte. A mame pre nu aj zalozne nekryte. To nekryte jej davam vtedy, ked kompletne cistim kryty zachod, pretoze vzdy, ked dezinfikujem cele wc, nutne potrebuje kadit 🤦♀️
Môžem sa spýtať koľko dávate podstielky ? Celé vrece ?
Mačací záchodík má byť ideálne na mieste s menšou premávkou, aby mala mačka dostatok súkromia a pokoja. Samozrejme, je to o kompromise, lebo mať záchodík v spálni alebo kuchyni nie je nič moc. Ideálne ak niekde na chodbe alebo v kúpeľni máte nejako krytý roh (napríklad za skrinkou). Denne 2-3x podľa potreby presitkujem lopatkou a zanesiem do bežného kontajnera. Sú aj podstieľky vhodné na splachovanie, ale musí to na nich byť priamo napísané. A asi ani tak by som to neriskovala, aby to nebolo ako s vlhčeným toaletným papierom, o ktorom vám inštalatéri tiež povedia svoje. Týždenne celý záchodík vysypem, dám do vane, vystriekam dezinfekciou a dám novú podstieľku. Tiež pri tom samozrejme dezinfikujem okolie záchodíka, podložku, lopatku, metličku. Filtre mením za nové zriedkavejšie, tie vydržia aj pekných pár týždňov, zvlášť keď ich prepláchnem v mydlovej vode.
Absolútne odporúčam krytú toaletu, je z nej menej bordelu a aj mačka bude spokojnejšia.
Mamina ma macky tri, ma 3 zachody, jeden na zachode jeden v kupelni a jeden v "macacej" izbe (moja byvala detska izba),
Ked cisti zachody tak ma na to kos specialny dlhe roky sme splachovali az kym sme neupchali wc 😅.
Komplet piesok meni raz za tyzden az 10 dni..vysypat vyumyvat vystrieka sanitolom a da novy urcite nie cele vrece tak cca aby mali 3-5 cm podstielky
Mam kocura len v jednej izbe kde aj spim a teda aj toaletu macaciu, nesmrdi lebo on si vsetko zahrabe len chvilku smrdka po kakani tak vyvetram na 5 minut. Podstielku vymienam celu 3 x do tyzdna cca a zachod cely vyumyvam cistiacimi prostriedkami, pouzitu podstielku davam do papierovych tasiek a nasledne odnasom von do kontajnera.
1 - v kuchyni, kychyna je velka a mame tam fajn miesto, kde je ta toaleta (mame asi najvacsiu, co sme zohnali i ked kocur nie je az tak velky) a pod nou aj podlozka ktora zachytava kamene (zakazdym ked macka vychadza z WC, tak sa nejake kamene dostanu aj mimo WC, takze ta podlozka je superna)
2 - cez den cistime toaletu zakazdym, ked ju macka pouzije (mame Zverlit cerveny, vzdy ked spravi potrebu sa z toho spravi taka gudza, super sa da vybrat za pomoci takeho macacieho sitka takze len presitkujem tu cast a hodim do desiatoveho sacku, nasledne sacok zaviazem a na balkone mame kos na tieto veci, ten kos vynasame raz za tyzden.
Zakazdym, ked spravi potrebu ho aj kontrolujeme, ci nie je zaspineny (pripadne mu vytrieme rit/okolo pipisa xD - toto vela ludi nechape, ktori maju macky a presviedcaju nas ze ich macka sa nezaspini, to je dobra blbost - predstav si ze by clovek si nevytieral rit po velkej potrebe - a teraz si predstav macku, ktora tam ma este aj chlpy okolo.. :D)
Ak spravi potrebu cez noc, WC hned rano cistime / aj kontrolujeme, ci nie je spinavy.
Macky sa sice cistia / ten nas je mega cistotny / ale ak pri potrebe sa zaspini nejak, a ma na chlpoch zachnuty kusok... tak to si fakt nevylize sam a tk mame aj pre neho hubku, ktoru namocime do vody a vycistime dannu cast :D
Urcite nebud ako niektore spindiri, ktore nechavaju macku spravit xx potrieb za x dni a neskor vyhodia cely obsah WC... Byt jednak potom smrdi a je to nechutne, ak mas navstevu :D
3 - Piesok doplname priebezne, ked vidime ze tam uz je menej - radsej mat vela piesku vo wc lebo ak sa uz ta mocka premoci cez piesok na dno, je to nechutne.
Pri velkom cisteni (celeho wc roznymi prostriedkami) vyhadzujeme cely piesok a davame fungl novy 🙂
Ja som vzdy chcela macku, a nikdy by som si nemyslela, ze okolo nej je tolko veci na, co treba davat pozor / cistit. Ale i tak to stoji za to ju mat <3
WC je na chodbe, je kryte, cistime ho pravidelne, vykaly davame do tych sackov a potom vyhodime, pri “velkom” cisteni vsetko vysypem, wc umyjem a dezinfikujem, cistim v sprchovacom kute a potom ho samozrejme tiez vycistim a dezinfikujem.
Záchod majú na chodbe. Majú ho uzavretý
Niekedy sme vyhadzovali ale teraz máme špeciálny kôš na neho a čistíme každý deň. A hĺbkovo kedy ako.
@janulik2008 môžem sa opýtať,aký špeciálny kôš ? Nejaký proti zápachom?
Kôš niečo na princíp ako je kôš na plienky. Len to má sáčok kde sa ho.ienka dajú a ako sa kôš zatvorí nesmrdi vôbec
@janulik2008 odkiaľ ho máte prosím?
My máme wc v obyvke ....kúpili sme hop in wc, menej je to cítiť. Dala by som inam ale nemám kde.
1. Wc mame v kupelni vedla vane, dvere v kupelni mam tým padom vždy pootvorene ale nevadi
2. Používam silikat, takže vyhadzujem len hovienka a tie splachnem do wc.
3. Cele wc vymieňame raz za 3 týždne, vysypem do smeti, wc umývam normálne vo vani. Výhodou silikatu je,že to fakt nesmrdi. Lebo vyskúšali sme predtým rôzne piesky a neviem co a všetko Mo už po 2 dňoch smrdelo.
Ahoj,
1. wc mame v kuchyni, ale kuchyňa je dosť veľká a mali sme tam taký prázdny roh, takze tam nijako nezavadzaju a ani ich necítiť. Plánujeme dobuducna dať na balkón, ale najskôr chceme zasklit. A čo viem, tak veľa ľudí máva mačacie wc aj v kúpeľni.
2. Odpad dávame do sackov, takých malých, čo sa predávajú na psie kako, keďže podstielka, ktorú používame, nie je splachovatelna, a potom normálne von do smetiaku.
3. Cca raz za týždeň vysypeme starú podstielku, vyumyvame, vystriekame dezinfekciou, plus takým speci sprejom, ktorý likviduje zapachy, nasypeme novú podstielku a hotovo 🙂