Mačky v byte

3. jan 2022

Ahojte, rada by som sa opýtala na pár veci k mačkám v byte
1: kam umiestnujete mačacie toalety ? ( Aké miestnosti)
2: ako vynasate mačací " odpad" ( podstielky)
-vo vreci ?
-splachujete?
3: ako čistíte mačacie toalety hĺbkovo ? Myslím mimo toho že vyberiete odpad- vysypete celý obsah a celé to precistite ? Ako často to robíte ?
Ďakujem.

zuzkagg
3. jan 2022

Ahoj,
1. wc mame v kuchyni, ale kuchyňa je dosť veľká a mali sme tam taký prázdny roh, takze tam nijako nezavadzaju a ani ich necítiť. Plánujeme dobuducna dať na balkón, ale najskôr chceme zasklit. A čo viem, tak veľa ľudí máva mačacie wc aj v kúpeľni.
2. Odpad dávame do sackov, takých malých, čo sa predávajú na psie kako, keďže podstielka, ktorú používame, nie je splachovatelna, a potom normálne von do smetiaku.
3. Cca raz za týždeň vysypeme starú podstielku, vyumyvame, vystriekame dezinfekciou, plus takým speci sprejom, ktorý likviduje zapachy, nasypeme novú podstielku a hotovo 🙂

snoopy6
3. jan 2022

1. umiestnenie je idealne tam, kde ho nemas moc na ociach, ale zaroven tam musi chciet macka chodit.
2. Na niektorych podstielkach je vyslovene napisane, ze nesplachovat (nasiaknutim vody zvacsuju objem a asi mozu upchat potrubie). My byvame v dome a vyhadzujeme vzdy rovno von. Asi bude dobre nakupit nejake bio sacky a v nich hadzat do smeti.
3. Komplet vymena podstielky a dezinfekcia vanicky - raz tyzdenne

autor
3. jan 2022

@snoopy6 ďakujem za odpovede.
@zuzkagg
Ešte by som rada vedela , kde tie dezinfekcie robíte,či vo vani alebo normálne v byte a potom podlahu dezinfikujete. Ďakujem.

snoopy6
3. jan 2022

V lete na zahrade s ekologickym cisticom (nech si nelejem chemiu do travy) a v zime v sprchovom kute (mame bezvanickovy, tak potom savom vydrhneme cely kut. A vacsinu sa snazime vylievat do wc, ked vanicku macacieho zachodu naplnime vodou)

diewcatqoo
3. jan 2022

1. Wc je na chodbe v rohu za skrinou. Nikomu to nezavadzia a macka tam rada chodi. Ma rada tmave miesta a sukromie.
2. Podstielku kupujem ilovu jemnozrnnu, ktora sa nesplachuje (odporucam Tigerino, s touto som spokojna najviac, nedroli sa). Wc cistim niekolkokrat denne. Ako som uz spominala, nesplachujem, ale pouzivam sacky a tie potom hadzem na balkon, kde mam nadobku specialne na odpad z macacieho wc. Ked sa naplni, vyhadzujem vsetko do vonkajsieho smetiaku.
3. Raz za dva tyzdne citim wc kompletne. Cistim ho vo vani sanytolom. Vanu potom tiez vydezinfikujem. Wc ma kryte. A mame pre nu aj zalozne nekryte. To nekryte jej davam vtedy, ked kompletne cistim kryty zachod, pretoze vzdy, ked dezinfikujem cele wc, nutne potrebuje kadit 🤦‍♀️

ivaa_
3. jan 2022

Môžem sa spýtať koľko dávate podstielky ? Celé vrece ?

annm81
3. jan 2022

Mačací záchodík má byť ideálne na mieste s menšou premávkou, aby mala mačka dostatok súkromia a pokoja. Samozrejme, je to o kompromise, lebo mať záchodík v spálni alebo kuchyni nie je nič moc. Ideálne ak niekde na chodbe alebo v kúpeľni máte nejako krytý roh (napríklad za skrinkou). Denne 2-3x podľa potreby presitkujem lopatkou a zanesiem do bežného kontajnera. Sú aj podstieľky vhodné na splachovanie, ale musí to na nich byť priamo napísané. A asi ani tak by som to neriskovala, aby to nebolo ako s vlhčeným toaletným papierom, o ktorom vám inštalatéri tiež povedia svoje. Týždenne celý záchodík vysypem, dám do vane, vystriekam dezinfekciou a dám novú podstieľku. Tiež pri tom samozrejme dezinfikujem okolie záchodíka, podložku, lopatku, metličku. Filtre mením za nové zriedkavejšie, tie vydržia aj pekných pár týždňov, zvlášť keď ich prepláchnem v mydlovej vode.

Absolútne odporúčam krytú toaletu, je z nej menej bordelu a aj mačka bude spokojnejšia.

marlent
3. jan 2022

Mamina ma macky tri, ma 3 zachody, jeden na zachode jeden v kupelni a jeden v "macacej" izbe (moja byvala detska izba),
Ked cisti zachody tak ma na to kos specialny dlhe roky sme splachovali az kym sme neupchali wc 😅.
Komplet piesok meni raz za tyzden az 10 dni..vysypat vyumyvat vystrieka sanitolom a da novy urcite nie cele vrece tak cca aby mali 3-5 cm podstielky

w123
3. jan 2022

Mam kocura len v jednej izbe kde aj spim a teda aj toaletu macaciu, nesmrdi lebo on si vsetko zahrabe len chvilku smrdka po kakani tak vyvetram na 5 minut. Podstielku vymienam celu 3 x do tyzdna cca a zachod cely vyumyvam cistiacimi prostriedkami, pouzitu podstielku davam do papierovych tasiek a nasledne odnasom von do kontajnera.

cyberk
3. jan 2022

1 - v kuchyni, kychyna je velka a mame tam fajn miesto, kde je ta toaleta (mame asi najvacsiu, co sme zohnali i ked kocur nie je az tak velky) a pod nou aj podlozka ktora zachytava kamene (zakazdym ked macka vychadza z WC, tak sa nejake kamene dostanu aj mimo WC, takze ta podlozka je superna)
2 - cez den cistime toaletu zakazdym, ked ju macka pouzije (mame Zverlit cerveny, vzdy ked spravi potrebu sa z toho spravi taka gudza, super sa da vybrat za pomoci takeho macacieho sitka takze len presitkujem tu cast a hodim do desiatoveho sacku, nasledne sacok zaviazem a na balkone mame kos na tieto veci, ten kos vynasame raz za tyzden.
Zakazdym, ked spravi potrebu ho aj kontrolujeme, ci nie je zaspineny (pripadne mu vytrieme rit/okolo pipisa xD - toto vela ludi nechape, ktori maju macky a presviedcaju nas ze ich macka sa nezaspini, to je dobra blbost - predstav si ze by clovek si nevytieral rit po velkej potrebe - a teraz si predstav macku, ktora tam ma este aj chlpy okolo.. :D)
Ak spravi potrebu cez noc, WC hned rano cistime / aj kontrolujeme, ci nie je spinavy.
Macky sa sice cistia / ten nas je mega cistotny / ale ak pri potrebe sa zaspini nejak, a ma na chlpoch zachnuty kusok... tak to si fakt nevylize sam a tk mame aj pre neho hubku, ktoru namocime do vody a vycistime dannu cast :D
Urcite nebud ako niektore spindiri, ktore nechavaju macku spravit xx potrieb za x dni a neskor vyhodia cely obsah WC... Byt jednak potom smrdi a je to nechutne, ak mas navstevu :D
3 - Piesok doplname priebezne, ked vidime ze tam uz je menej - radsej mat vela piesku vo wc lebo ak sa uz ta mocka premoci cez piesok na dno, je to nechutne.
Pri velkom cisteni (celeho wc roznymi prostriedkami) vyhadzujeme cely piesok a davame fungl novy 🙂
Ja som vzdy chcela macku, a nikdy by som si nemyslela, ze okolo nej je tolko veci na, co treba davat pozor / cistit. Ale i tak to stoji za to ju mat <3

queen_el
3. jan 2022

WC je na chodbe, je kryte, cistime ho pravidelne, vykaly davame do tych sackov a potom vyhodime, pri “velkom” cisteni vsetko vysypem, wc umyjem a dezinfikujem, cistim v sprchovacom kute a potom ho samozrejme tiez vycistim a dezinfikujem.

janulik2008
3. jan 2022

Záchod majú na chodbe. Majú ho uzavretý
Niekedy sme vyhadzovali ale teraz máme špeciálny kôš na neho a čistíme každý deň. A hĺbkovo kedy ako.

autor
3. jan 2022

@janulik2008 môžem sa opýtať,aký špeciálny kôš ? Nejaký proti zápachom?

janulik2008
3. jan 2022

Kôš niečo na princíp ako je kôš na plienky. Len to má sáčok kde sa ho.ienka dajú a ako sa kôš zatvorí nesmrdi vôbec

autor
3. jan 2022

@janulik2008 odkiaľ ho máte prosím?

aurinia
17. jún 2023

My máme wc v obyvke ....kúpili sme hop in wc, menej je to cítiť. Dala by som inam ale nemám kde.

lusyyy36
17. jún 2023

1. Wc mame v kupelni vedla vane, dvere v kupelni mam tým padom vždy pootvorene ale nevadi
2. Používam silikat, takže vyhadzujem len hovienka a tie splachnem do wc.
3. Cele wc vymieňame raz za 3 týždne, vysypem do smeti, wc umývam normálne vo vani. Výhodou silikatu je,že to fakt nesmrdi. Lebo vyskúšali sme predtým rôzne piesky a neviem co a všetko Mo už po 2 dňoch smrdelo.