Ahojte, kúpili sme novú chladničku, hlučnosť som naschvál vyberala čo najnižšiu, kategória B (do 35 DB Max píšu, stará mala 42 a tá keď sa zapla hučala a rachotala naozaj nrprijemne a dlho). Je to klasická LG kombinovaná chladnička (GBB62SWFGN) model. Po zapojení hučala hrozne asi hodinu, aj bzučala, potom akoby zapla ventilátor ktorý je ale tiež dosť hlučný, nachvilku ostala aj nadherne ticho, a potom opäť zapla ten ventilátor (asi?) a teda to naozaj dosť hučí (pripomína mi to zvuk, ako keď práčka napusta vodu) a hlavne, je to nepríjemné že ten ventilátor ide zatiaľ väčšinu času odkedy je zapnutá. Chladnička má Total no Frost, kdesi som čítala, že ten zvuk vydáva práve kvôli tomu, že vzduch cirkuluje). Ak to tak je, tak to asi nedám a chladničku fakt vrátim. Písala som ešte na LG a čakám na odpoveď. Chladnička je vo vodováhe, z hľadiska inštalácie je všetko ako má byť. Máte s tým skúsenosti pri LG? Ďakujem
Mojej tete takto hucala od zaciatku( neviem aka znacka), myslela najskor ze kym sa nerozbehne, ale nakoniec sa rozhodla reklamovat a vymenili jej kus za kus, lebo vraj tam nebola napustena od vyroby nejaka kvapalina… my sme kupovali pred par mesiacmi novu chladnicku s mraznickou a ma aj turbo frost, aj no frost( to som ju raz zabudla aj otvorenu, ze sa mi namrazila a odmrazovala sa potom) a teda ani neviem o tom ze ju mam v kuchyni aka je tichucka-ale mame samsung.
@dixitka ooo to znie super, aká to bola cenová relácia? Táto stala okolo 550, hlučnosť deklarujú ešte nižšiu. A naozaj je že ticho, ticho? 🙂 lebo táto tiež bola nachvíľočku na pár minút ticho, len tak jemne priadla (už som sa tešila) to bola nádhera, tak by som si to predstavovala. Ale ten ventilátor fakt počuť, proste ako keď fúka ventilátor. Podobne mi znie čistička vzduchu keď je na najmenšom. Nie je to také klasické "pradenie" chladničky ale skôr proste fúkanie nejakého ventilátora :(
@butterflyeffect ahoj, ďakujem za info, aký máte Samsung ak by som ťa mohla poprosiť model? Skúsim pozrieť čo píšu k nemu... A ani ventilátor tam nepočuť? Také akoby fúkanie? 🙏🏻
existuje apka do telefonu-hlukomer, nainstaluj, odmeraj. hluk.....
@luxus10 áno skúšala som, pri tom ventilátore je to tak na hrane : okolo 35 DB (ak je to presné merať na mobile). Ide ale o to, že ten ventilátor (ak je to ventilátor) ide takmer nonstop a teda chladnička vlastne dosahuje takmer stále svoje maximum, nevie byť dlhšie ticho, skôr naopak, stále si fuči. Čiže hoci to už nie je ten prvotný bzukot, je to dráždivý zvuk.
@ranita4 naša tiež stála okolo 500 eur. Ventilátor ide, ale je fakt tichý. Keď chladničku otvorím, vždy sa vypne a až vtedy si uvedomím, že išiel :D na porovnanie, cez víkend sme boli na návšteve a mali tam starú chladničku, ktorá bola omnoho hlučnejšia a pekne mi liezla na nervy 😀
@ranita4 SAMSUNG RS66A8100SL/EF prave pozeram ze ma tiez pisane 36 dB, ale fakt je tichucka, nepocut ani fukanie to uz fakt sa musim ze zapocuvat
@butterflyeffect pozrela som ju, to je americká že? Tie by asi mali byť aj hlučnejšie. Ešte uvažujem nad tým, my si kurime v zime krbom, možno aj to tá chladnička nedáva, je tu určite teplejšie ako bežne, máme radi teplo, 24-25 st. máme... Ale tak to je normálne aj v lete a hádam to celé leto tiež nebude tak? Ako zvláda vaša teplo?
@ranita4 Ahoj, tiez mame novu chladnicku, sice inej znacky, tiez dost hucala niekolko hodin, potom prestala. Potrebuje sa nachladit, ak by to neprestalo by som kontaktovala predajcu.