Ahojte ako udržiavate lesklú čiernu kuchyňu, dvierka? Môžem použiť prípravok na sklo ako clin a iné? A to isté asi je sklokeramicka varná doska a digestor ako udržiavať. Ďakujem za rady.
urcite by som na dvierka nedavala pripravok na sklo, je to lakovane, max skusit na skrytom kusku. my mame bielu lesklu, staci pretriet vlhkou handrickou a potom idealne dosucha.
@natala23 mam bielu lesklu a tiez len vlhkou a suchou handrickou pretieram, tie pripravky na sklo by mohli byt agresivne na lak.
Záleží aký maš materiál, lesklú foliu, akryl alebo striekané dvierka.
Leskla sa lepsie udrzuje ako matna
@stanulienkat hmm podla mna je to jedno aka je kuchyna na kazdej sa nieco objavi a treba ju proste udrtziavat. mala som aj taku aj taku a momentalne mam matnu ciernu a lepsie sa mi udrziava ako kedysi ta stara leskla
@sandrahi Ja mám matnú hnedú a spodok lesklú bielu. Strašne som sa bála, čo s tou bielou farbou budem robiť. Myslela som, že to budem musieť stále umývať, opak je pravdou. Bielu raz za čas pretriem jarovou vodou a na matnej je vidieť každá kvapka a capka.
S jarovou vodou umyjem keď je mastné alebo špinavé, ak sú stuhy docistim clinom. Indukciu umývam s prípravkom s dm a jarova voda
Kokosové mydlo v teplej vode a takú tú jemnú modrú utieročku a je to super 🙂
@natala23 Nekupujem lesklú, aby som toto nemusela riešiť.