Ahojte,
pre stredoškoláka, ktorý potrebuje denne - každý druhý deń niečo vytlačiť zo školy, je lepšia atramentová ci laserová tlačiaren?
Peňazí nemám nazvyš, tak niečo lacnejšie ale funkčné. Bolo mi povedané, že atramentová je síce lacnejšia verzia, ale náplne čosi stoja plus vyschýňanie.
Laserová vraj lepšia investícia a lacnejšie tlačenie.
Máte doma laserovú tlačiaren? Ak áno, prosím cca cenu a spokojnosť.
Ďakujem
Máme farebnú laserovú už roky, bezporuchová a tlač oveľa lacnejšia ako na atramentovej.
Suhlasim s vyssie uvedenym, laserovku uplne obycajnu tlaciaren (nie multi) kupis lacno do 100 EUR. Ja mam uz roky uplne jednoduchy model, toner vydrzi dlho, nahradny nie je vobec drahy. A studentovi to na obycajnu tlac bohato staci. Mne sa laserovky zdaju aj rychlejsie a tiez je vyhoda, ze ak mu na papier kvapne voda (co si budeme pri studentoch hovorit), tak sa to nerozmaze.
Urcite laserovku. Atramentove tlaciarne su shit. Kazdu chvilu tam zaschne atrament a treba kupit novy, co vychadza dost draho. Navyse taka tlaciaren viac nefunguje ako funguje.
za mna - urcite multi zariadenie, a laserove. S cenou okolo 200 eur uz mas kopirku, tlaciaren a aj skener, toner vychadza na 40/50 eur kazdych vytlacenych 1500 stran - ale teda to uz podla modelu. Stare zariadenie mam samsung, po 12 tich rokoch prevadzky zacalo tlacit iba po jednom papieri - teraz som kupila rok dozadu brother a teda minam toner na oboch - ak tlacim jednu stranu - ide stara, ak viac stran - tlacim na novej.
ja osobne si neviem predstavit v domacnosti fungovat bez multi zariadenia, stale treba cosi kopirovat, skenovat, tlacit...
ciernobiela laserovka je najekonomickejsia. farebna atramentova je najdrahsia, iba ak ma velke zasobniky, tak sa tlac priblizuje k cene laserovej. Farebna laserovka je ok, ak ma tiez lacne naplne s velkou kapacitou, ale ta aj dost vela stoji, lebo spada do firemneho segmentu...