Poraďte nejaký pekný kvet do obývačky, ideálne nejaký jednoduchší na starostlivosť ( viem že sa treba starať o každý samozrejme), pacia sa mi čisto listnaté, chcela by som niečo menšie na stolík pod TV a niečo väčšie čo bude v stojacom kvetináči na zemi
Nie som čo sa týka rastlín sadenia atd absolútne zdatná, nikdy som sa o to nezaujímala až teraz si začínam čo to postupne študovať ale rada si nechám poradiť
Biosferky v skle mám, tie mi navrhovať nemusíte 😊
@babovka2321 ďakujem presne tento sa mi veľmi páči len som nevedela ako sa vola 😃😃a aký veľký narastie? Rastie do výšky ?
@babovka2321 a ešte sa chcem spýtať kde kvety kupujete, či je rozdiel v nejakom dobrom záhradkárstve alebo teebars na internete či v obchode
Už vyššie spomenutý zamio alebo juka prežije snáď všetko. Alebo dosť nenáročný je aj svokrin jazyk. Podľa mňa ani monstera nie je nejaká zložitá na pestovanie a vo veľkom priestore vyzerá úžasne. Nižšie kvety ktoré prežijú takmer všade je napríklad pothos, lopatkovec, aj aloe vera kam hodím tam sa jej darí.
no len pre kvet je skor dolezite aka je tam klima, kolko svetla, ako je daleko od okna, aka svetova strana, ci je tam vlhko/sucho, ako teplo a napr. aj pripadny prievan/okna/dvere... od toho vsetkeho zalezi, ci tomu kvetu bude dobre alebo nie a vela krat je to rposte pokus-omyl (aj pri vybere, aj pri kupe - ked uz sa pytas na to, kde kupit kvet)
Velke kvety napr. monstera, fikus, strelicia, alebo palmy nejake areca? bezne rozmery taky lopatkovec a pod, ale tiez nema rad viac veci :DD ak ma byt krasny
Z mensich zase zalezi na "mieste" kde budu.. hoya napriklad, ale takych malych je strasne vela, podla vkkusu si vyber... pozri eshopy
Ja ich mam aj z hornbachu aj z lidlu a rastu jak dive a to u mna vacsina rastlin pokape 😅
@babovka2321 bojím sa hlavne presadzania keď ich kúpim v kvetináči čo sa mi nebude páčiť a budem chcieť dať do môjho 😁
no zamio určite nepresádzaj iba vlož do okrasného, má rád tesný kvetináč a minim zálievky
Pozri Schefflera arboricola, mam ju v obyvacke, je pekna a uplne nenarocna, stale vyhana nove listy. Nenarocne su aj fikusy. Alebo izbova palma, tu mam tiez. Aj ten Zamioculcas je dobra volba. Rada kupujem v Hornbachu, maju rastliny v dobrom stave.
Zamiokulkas prezije vsetko.