Ahojte prosim poradte kvalitne materialy, vsetkeho co patri do vnutra domu. Dlazba, sanita, podlahy....prosim tie v normalnej cenovej kategorii😁😁😁👍fmdakujem krasne
@nafka0483 tak myslim to tak, ze nejaky ten sred pre normalneho cloveka....
Priemerneho cloveka, ktory stavia dom. Napr my mame v byte dvere z Merkury marketu a su super, 5 rokov maju a su ako nove. Takze som chcela vediet co je kvalitne napr z merkury marketu, ale co sa fakt neoplati a tak podobne. Ti co stavaju domy a zariaduju si to vnutri by mi mohli napisat skusenosti.
@derdia Prepac, ale stred a normalny clovek, to su take definicie :D ja sa tiez povazujem za normalneho cloveka a vyberali sme taky stred a z mercury marketu nemame nic. Mali sme skoro vsetko v byte a hroza, do domu sme uz o mercury market ani nezakopli.
Preto sa pytam ake su kriteria, nejake hranice, cenove rozpatie na jednotlive veci a pod.
@derdia no ale
@nafka0483 ti dobre dobre hovorí. My sme normalna priemerná rodina a z Merkury nemáme tiež nič lebo je to podľa nás shit. Ak si spokojná s dverami odtiaľ (mali sme v byte, už nikdy viac) tak si ich daj do domu, my mame v dome masívne dvere kde jedny so zárubňami vyšli na 350eur. Je to veľa? Je to málo? Su kvalitné tie moje alebo tie tvoje? Iný príklad, podlahy máme z diega za 11eur m2, ale gauc sme kupili za 4500eur... Pre nas su to kvalitné veci za rozumnú cenu - tebe by sa to mohlo zdať sialene veľa gauč a málo za "kvalitnú" podlahu...A takto sa da pokračovať od obkladov, cez okná,farbu na stenu, az po kuchynskú linku a vybavenie domu 🤷🏼♀️
@derdia Ved ja ti rada konkretne poradim, ale neviem ci veci, ktore sme kupovali my, su pod tvojim standardom, alebo sa presne trafim, alebo su nad.
My sme vsetko kupovali za "rozumnu" cenu a sme "normalni" ludia a nas standard je nastaveny tak, ze v MM kvalita nie je.
No ale uz tu vidim, ze sa nezhodujeme, preto sa pytam - ak nevies slovne popisat, tak napis cenu, napr. kolko eur za m2 dlazby, obkladu, kolko eur za jedno wc, vanu, kolko eur za m2 podlahy a pod.
@zuvelyn ved prave preto som sa pytala... Ze napr ty si spokojna s dlazbou za 11 eur co sa tyka dlazby ale zase gauc si si vybrala za 4500...ved to neznamena ze to tak ja musim spravit. Mozno ma vlastne zaujmalo na co si fakt dat pozor pri vybere...proste s cim doma ste spokojne a co by stw kulili drahsie, lepsie alebo ine....
@nafka0483 ved prave ze to netusim😁teraz si napr napisala normalne... Ze rada poradis. Priklad ti dam. Napr chcem drez ten Franke... A proste mne sa zda normalne cena za drez tch 200 eur aj 300 lebo to kupujem na dlho. Proste vsetko v podstate kupujes na dlho.. Ale zase taky gauc mozes po case aj zmenit... Nechcem kozeny chcem s vyokymi nozickami aby mi tam vosiel roboticky vysavac a tak. Neviem asi sa neviem vykoktat co vlastne chcem od vas😩😩😩😁😁😁uz je piatom som prepracovana...
Tiež sa pridávam k väčšine, ak by som mala niekomu poradiť odkiaľ určite nekupovať, tak práve Merkury Market. Naši majú odtiaľ viac vecí a veľmi slabá kvalita. My máme iba jedno umývadlo so skrinkou a celé sa to rozpadá.
@derdia Tak napriklad my sme radsej investovali do veci, ktore casom nevymenis, alebo nevymenis tak lahko. Hrubu stavbu uz asi mate, ale priklad - dali sme valitnejsie hlinikove okna, nie plastove.
A co sa tyka interieru, tak napriklad dlazbu, obkladacky nebudeme vymienat, takze sme isli do vyssej ceny a kvality. Velkoformartova Cerrad. Niekomu aj toto moze byt lacny shit, pre nas to bol dobr pomer ceny a kvality.
Farba a dekoracna omietka tiez kvalitnejsia.
Vinylovu podlahu sme vzali asi v tej najvyssej cenovej kategorii - od Quickstepu, so vsetkymi zdravotnymi certifikatmi, dokonca zlozenie ani nie je vynil este este nejaky vyssi level.
Zarubne a dvere teraz neviem znacku, ale tiez to nebolo to najlacnejsie, kedze neplanujeme ich neskor vymienat a sekat do stien a pod.
Kuchynska linka a tak isto skrinka v kupelni na umyvadla - na mieru od stolara a tiez sme vyberali prvky tak, aby to uz bolo navzdy. material, povrchova uprava.
Spotrebice sme brali AEG tusim, idealne by som brala Miele, ale to je uz cenovo na nas teraz vela. A viem, ze spotrebice casom aj tak bude nutne vymenit a navyse vymenit ich nie je problem.
Osvetlenie mame zas z tch lacnejsich, pretoze odmontovat lampu je to najmenej, tam sme isli po tom co sa nam dizajnovo paci a je cenovo najviac prijatelne.
Sanita je od Sentimenti, lebo sme pozerali aj na dizajn, baterie, sprchova hlavica hansgrohe lebo je podomietkova, takze nebudeme davat nejaku lacnejsiu nahradu a potom sekat stenu. Tak isto geberit system sme dali original, kedze to je zamurovane.
V technickej mame najlacnejsiu plastovu vylevku, tu neskor mozeme vymenit za kvalitnejsiu keramicku, ale zatial staci.
A zvysne zariadenie - jedalensky stol chceme dreveny od stolara na mieru, sedaciu supravu mameod Cipexu tiez na mieru, vysoke nozicky kvoli vysavacu a udrzbe pod nou, kvalitnejsia latka, nie ekokoza, ktora praska. Dalej vstavane skrine nam urobi stolar, aj konferencny stolik, aj skrinku pod tv. Kupime este jedalensky stolicky - nemame vybrate, pretoze co som nasla krasne dizajnove drevene, tak jedno 300eur, co je uz na nas vela, pre inyc pohoda :D
A postel urobil doma manzel :D
@thereisabear no presne takto.... My toe dvere napr su super. Ze sme mozno dobre natrafili. Ale daco su urcite aj riadne gyce... Alebo vacsina odtial.
@derdia z Merkury Marketu by som nekupovala ani ja nič. Kuchyňu máme na mieru z Mobelixu od nemeckého výrobcu, je ozaj kvalitná (Nobilis). Plavačky sme kúpili z Diega, kúpeľňový obklad zo Sika. Teraz ideme meniť sanitu. Vaňu sme objednali značky Kaldewei, smaltovanú, kvalitnú. Známa kúpila plastovú vaňu z Merkury a hneď druhý deň jej ju dieťa poškodilo. Teraz máme tiež plastovú a je už aj šuchnutá, čiže takú už nechcem. Zárubne a dvere máme od stolára na mieru, no tie už boli v byte keď sme ho kúpili a vyzerajú ozaj dobre, kvalitne. Umývadlo a radiátor budeme brať asi zo Sika. Gauč sme kúpili v Decodome, máme ho už skoro 2 rok a je ozaj kvalitný. V zľave stal 1700€ (2300 pôvodne) čo sme teda najskôr odmietali, že nájdeme lacnejší, no všetko lacnejšie tak aj vyzeralo 😏 Posteľ a stolíky máme z masívu, rovnako aj jedálenský stôl. Všetky stoly a postele v Kike, Asku a spol vyzerali nekvalitne, ošúpané dýhy, rozhegané, čiže radšej sme investovali do masívu. Drez v kuchyni máme Blanco bez odkvapovej plochy a som veľmi spokojná. Kuchynskú batériu sme chceli s výsuvnou spŕškou, no ku podivu všetky drahé zvučné značky (Blanco, Kludi, Grohe,..) mali tie spŕšky plastové 😳, pritom cena nehorázna. Našli sme nakoniec nejakú no name batériu v Bauhause za polovičnú cenu a celá sprška je kovová, čiže vydrží dlho na rozdiel od plastu. No a to je asi tak všetko čo mi napadlo.
@derdia A vies, mozno mi teraz povies, ze omg, hlinikove okna, sedacka na mieru, aj komplet kuchyna, podlahy Quickstep, baterie Hansgrohe, ved to je uz na nas velky nadstandard.
Ale pre nas bolo toto v ramci standardu, nech to uz aj nieco vydrzi a este stale za rozumnu cenu. Cize preto som sa pytala, aby som mala predstavu ci vobec pisat, ci sa to zhodne s tvojimi predstavami.
Ale naopak znami, co brali do kuchyne original zulovu dosku, maju original drevenu podlahu, mramorove obklady v kupelni, tak im su nase veci ani nie standard... a to tiez sa povazju za normalnych a brali rozumnu kvalitu za rozumnu cenu...
@nafka0483 jaj no vidis ako super si odpisala presne toto som potrebovala len som sa zle vyjadrila. Proste mas pravdu... Aj ja pojdem takmto smerom. My sme dalo okna plastove, nejake energy plus ci ake su to... Ale to tiez mozeme za 2o rokov zmenit keby daco. Myslim ze by im nemalo nic byt. Strechu mame perfektnu... Aj stresne okna. Takze si popzeram tie znacky co si napisala ty. Hlavne podlahy... Ja chcem do smsatnika len policky do steny navrtat a tyce na vesiaky... Nechcem to cele vstavane... Podla mna to zabera miesto.
určite odporúčam šetriace kvalitné batérie do kúpeľne/kuchyne, máme Grohe, namiešaš si vodu takej teploty akej chceš a šetria ti vodu
dvere vchodové máme kvalitné bezpečnostné protipožiarne, robené na mieru (drahé)
interiérové sme ale kupovali v Baumaxe, čiže taký cenový stred, sedačku v Asku... nábytok v Ikea
dlažbu a podlahy máme cenový stred, niekde drevo, niekde laminát čo sa nám páčilo a na čo nám stačila peňaženka
z MM nemáme nič, nedôverujem poľským výrobkom (aj keď aj IKEA sa už vyrába sčasti v PL, ale aspoň záruku riešia promptne)
@nafka0483 no napr ja zase nepotrebujem sedacku na mieru, takze tam usetrim. Lebo napr ja ju mozno budem chciet po par rokoch vymenit takze to je take moje ze na tom my tak nezalezi nejak velmi. Skor by som ale urcite nechcela sestrit na podlahe, pozrela som tu quickstep, vyzera to super. A taktiez na kuchynskej linke napr alebo na sanite... To nie. Proste teda vsetko co je dlhotrvajuceho charakteru treba proste kvalitne.
K tým vchodovym dverám tiež dodám, určite ísť do kvality. My máme od Adlo. Kvalitné majú aj Sherlock. Čo by som nebrala, sú takzvané bezpečnostné dvere od Securido (okolo 500e), no je to jeden hlučný plech a nie dvere. Kamoška ich má a úplne všetko cez ne počuť, ešte aj dym im ide do vnútra keď niekto na chodbe fajčí. Kamarát si minule zabuchol dvere a nechal zvnútra zastrčený kľúč, takže už si nevedel zvonku odomknúť. Musel volať servis. Adlo/Sherlock majú vložku, v ktorej môžeš mať z oboch strán zastrčené kľúče a normálne si odomkneš 🙂
Ešte mi napadlo ak chcete klimatizáciu, tak odporúčam Daikin. Sme nadmieru spokojní ako po tichu a jemne ide, jednoducho si ju vieš parádne nastaviť 🙂
Napríklad my sme zariadovalo necelé 3r. dozadu dvere mame objednávanie z firmy aj keď na byte mame z Merkury a boli ôk. Obklady by som už Merkury nechcela sú nerovne a stáva sa im často že aj v tej istej sarzi je iný odtieň. Vanu mame ravak, sprcha mame ravak, batérie mame grohe, drez mame kameni nový blanco, laminátové podlahu mame z Merkury s tými som spokojná, spotrebiče mame bosh, WC mame geberity. Vyberali sme aj podľa ceny zlaty stred ale kúpili sme niečo aj drahšie lebo sa nám to páčilo a je to na dlhé roky. Mame na mieru chodbou stenu a vyšla cez 1000ku co je podla mňa dosť lebo je menšia. Ale vseho vsudy nás komplet zariadit dom vyšlo tak 15000€
@derdia Co je normalna cenova kategoria pre teba? A ako definujes co je kvalitne?
Lebo ta skala je taka velka a kazdy ma ine naroky, ze to co je pre jednecho standars alebo nadstandard je pre ineho len "lacne nic", co nedosahuje ani minimalne poziadavky na standard.