Kvalitná plachta

vazka1
2. apr 2022

Viete mi prosim poradit kde kupim kvalitnu bavlnenu plachtu na 160 cm siroku postel? Nemusi byt s gumickou. S jersey plachtami mam vo vseobecnosti zle skusenosti ak ked su drahsie, tak su tak tenke ze su az priesvitne. Naposledy som kupila bavlnenu zo serie hotelove pradlo a po 2 tyzdnoch pouzivania sa na nej spravili zmolky. Dakujem

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
vazka1
autor
2. apr 2022

@viestta dakujem popozeram. Ta posledna co som kupila ma gramaz 145g/m2, akurat ze sa na nej po 2 tyzdnoch pouzivania spravili drobne zmolky :(

adriannasvk
2. apr 2022

Pozri acko.sk ja som spokojna s nimi,mam viac veci od nich

roja01
2. apr 2022

@vazka1 ak je plachta čisto bavlnená (100%ba), tak sa žmolky nespravia (ak áno, tak priadza ma podiel syntetického vlákna a zatajili to). Keď je priznaná zmes napr ba/Pes, alebo len 100%Pes, tak sa tvoria žmolky preto, že polyesterové vlákno je pevnejšie nez bavlnené a tak sa samovoľne neodtrhne pri uvoľnení vlákna z priadze. Kdežto bavlnené vlákno akonáhle sa uvoľní z priadze, tak odpadne, pretože nie je tak pevne. Takže treba pozerať nielen hustotu materialu g/m2 ale aj zloženie. 100% bavlna je najlepšia a keď je dost hustá, tak nemá konkurenciu.

vazka1
autor
2. apr 2022

@roja01 dakujem za vysvetlenie. Maju tam uvedene: “100% Hladké bavlnené PLÁTNO DE LUXE”. Rozmyslala, ci problem nebude aj to, ze zvyknem spat s ponozkami a tiez sa asi dost vela pretacam v noci 😃 ale aby sa spravili zmolky po 2 tyzdnoch pouzivania a 1 prani mi pride extrem najma ked sa tvaria ze je to deluxe hotelovy textil.

vazka1
autor
2. apr 2022

@adriannasvk dakujem pozriem

roja01
2. apr 2022

@vazka1 ja uz idem tento rok na mimoriadne stretnutie vyse 40r po skole a kedysi nas to takto ucili. Tym chcem povedat, ze medzi tym veda postupila a pri extra vyrobkoch sa pouzivaju osobitnymi technol.procesmi spevnene vlakna al priadze na tkanie (al pletenie) latok i z prirodnych materialov. Takze je mozne aj nepriznany podiel syntetiky, co som uviedla vyssie, alebo zpevnene ba vlakno ci priadza.

gondyo
2. apr 2022

Naposledy som kupovala napínacie plachty v emi,aj obliečky,myslím že majú aj klasické plachty,so všetkými ich vecami som spokojná,mám ich dlhšie...aj deky mám od nich, bambusové uteráky...všetko kvalitný materiál..treba pýtať len emi slovenskú výrobu,lebo v predajniach majú aj iné značky...