Kvalitná panvica na lievance

anjetta
2. mar 2024

Ahojte. Viete odporucit kvalitnu panvicu na lievance? Hlavne aby sa nepripekali. Velkost tak akurat. 🙂 vdaka

dally55
2. mar 2024

@anjetta ja mám z orionu a je super, ten povrch je úžasný, nepripečie sa nič,

blunka
3. mar 2024

@dally55 aký máš prosim varič ?

anjetta
autor
3. mar 2024

@blunka indukcny

dally55
3. mar 2024

@blunka indukcia

blunka
3. mar 2024

@blunka super dik, presne o to mi išlo, lebo dobrá na indukciu aby bola uplne rovná sa veĺmi ťažko hĺadá. Som si raz chcela kupiť už je to aj 7 rokov dozadu a všetky čo som na indukciu našla mali zle recenzie alebo už od pohĺadu vyzerali nekvalitne. A to keď pečieš tie dierky olejuješ alebo je olej už v ceste ? Nikdy som lievance nerobila neviem ako to funguje. Vďaka z rady.

nelca84
3. mar 2024

@anjetta ja robim lievance na palacinkovej panvici. Cesto davkujem polievkovou lyzicou, troska roztlacim. Kupovat dalsiu panvicu mi pride zbytocne. Ved ako casto robis lievance? Vyskusaj.

karolina04
3. mar 2024

@blunka Kľudne si kúp panvicu na lievance využiješ aj na vajíčka, a bude to dobre vyzerať lebo jedia aj oči.Aj ja si idem kupovať na normálnej panvici aj keby si co robila nikdy nebudú také úhľadne.

blunka
3. mar 2024

@karolina04 no veď už ju aj plánujem kúpiť, už by bola aj objednaná, ale akurát otvorili ORION blízko škôlky (zistila som to v piatok) tak ju pôjdem aj osobne kuknúť. Už som to chcela dávno, ale pred rokmi fakt nebola žiadna dobrá na indukciu, tak som to nechala tak. Lievance som nikdy nerobila ani mama to nikdy nevarila. Jedla som to tuším raz v detstve u babky, tak sa mi len marí ako to chutí 😀 a teraz mám 2 malé deti tak to chcem vyskúšať.
A presne tá úhľadnosť z toho je pekná že sú kolieska rovnaké.

blunka
3. mar 2024

@karolina04 dally55 dievčatá (aj iné nie len tie označené) nemáte mi prosím aj poskytnúť overený odskúšaný recept ? Na nete isto nájdem, ale ak máte niečo vaše odskúšané. Nemusíte to tu prepisovať stačí fotka z mobilu. Ďakujem.

Ja som nikdy v živote ani palacinky nerobila (to robí deťom muž tak ja sa už do toho nemontujem) a som kúpila Waflovač (Tefal 80 € stojí v skrini) a urobila RAZ wafle a neboli dobré až hnusné nedalo sa to jesť ťažké mastné, možno aj zlý recept a nikdy som to radšej nezopakovala.

Teraz chcem skúsiť zahviezdiť lievancami 😀.

karolina04
3. mar 2024

@blunka
200 g
múka hladká
50 g
cukor kryštálový
2 ks
vajce
250 ml
mlieko
2 PL
olej
1 bal.
prášok kypriaci do pečiva
1 bal.
cukor vanilkový
štipka soli
Všetko zmiešam nechám 10 minút odležať ,potriem panvicu olejom a pečiem na miernom ohni,,, ked sa začnú tvoriť bublinky otočím na druhú stranu.

karolina04
3. mar 2024

Ja to plním džemom ,sľahačkou a polejem čokoládou nato si ešte dáme lesné ovocie . Alebo kto ako chce možnosti je veľa.

taminka1986
3. mar 2024

@dally55
@anjetta aj ja mam teraz novu presne tuto z orionu a je vyborna,naraz odpeciem 7,to je paradicka. Nepripekaju sa. Spokojna som velmi
A robim v nej nielen lievance ale aj volske oci a zemiak.placky

luxus10
3. mar 2024

tato z orionu je aj na indukciu a je skvela

https://www.alza.sk/grande-panvica-na-lievance-...

karolina04
3. mar 2024

@taminka1986 ta panvica z orionu je hladka alebo ma aj smajlikov mne je to jedno ide mi o kvalitu

luxus10
3. mar 2024

@karolina04 maju aj take hladke, aj so smajlikmi...

ketrint
3. mar 2024

@blunka ak máš záujem, pošlem Ti dva skvele recepty na Wafle. Jeden s vajcami a jeden bez 😉 Robím už len tieto a teda vždy vyjdu a vždy majú všade úspech 😉 Ak teda nechceš len lievance (tam jednoznačne overený recept nemám, lebo s tým vždy experimentujem 😅 skúšam rôzne fit verzie, a aj zeleninové (špenátové lievance sú naše obľúbené napr)). Tak daj vedieť a cvaknem Ti.

luxus10
3. mar 2024

@karolina04 tento recept je vyborny, ja este cukor rozdelim na polovicu-polka do bielkov-vyslaham zvlast sneh, polka do cesta, do cesta prilejem 25 ml magnesie, cesto vymiesam, potom opatrne vmiesam sneh, 10 min postat...a su krasne nadychane...

a penu na lievance-kedze nechcem zo surovych bielkov, robim tak, ze vyslaham 33 % smotanu s 1 balickom vanilk, cukru, ked je vyslahana, pridam 2 PL jahodoveho schwartau dzemu, je husty, premixujem....no-1 basen...

luxus10
3. mar 2024

2-3 pl dzemu, podla chuti...

blunka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
blunka
3. mar 2024

@ketrint ano budem velmi rada. Ja som vtedy zabila dosť veĺa času vyberaním receptu z internetu a nedopadlo to dobre a ma to tak akosi znechutilo na celé wafle. Osvtedy už tak 2-3 roky prešli a stále si pamätam tú hnusnú ťažkú olejovú chuť 🤣. Tú formu waflovača aj livancovača vystriekavaš olejom alebo nie ? A ďakujem.

blunka
6. mar 2024

@ketrint pripomínam sa o tie recepty na wafle 🙂. Nenáhli mi to pošlite ako stihnete, len nezabudnite, lebo už sa na nový waflopokus teším 😉 . Ďakujem.

ketrint
7. mar 2024

@blunka jasne, hneď to idem poslať!! Nechodím sem pravidelne, tak až teraz čítam 😘

ketrint
7. mar 2024

@blunka nejde mi to sem pridať, poslala som Ti do správy. Len mi potom potvrd, či fotky prišli a či ide text precitat. Ak nie, cvaknem to na dve časti 🙂

blunka
7. mar 2024

@ketrint všetko je OK, ďakujem za ochotu.

kateryna1
7. mar 2024

@ketrint aj ja si prosim recept na waffle

janinka06
23. apr 2024

@ketrint dobrý deň poprosím recept na wafle aj na yie špenátové lievance. Ďakujem

ketrint
24. apr 2024

Recept na wafle mám po ruke, to Ti idem preposlat ale lievance by som musela hľadať, to som mala z nejakého fit blogu 🙈😅
@janinka06