Kúrenie klimatizáciou

liviafazekasova
26. sep 2023

Ahojte potrebovala by som poradiť. Kúpili sme dom práve ho prerábame a riešime kúrenie. Keďže kúrenie plynom sme vylúčili pretože neni tam prípojka a vyšlo by nás velmi draho a bohužial nám nevyšli tak peniaze ako sme plánovali. Rozmýšlame nad kúrením krbovou vložkou a klimatizáciou. Tak že klímou by sme vlasne prikurovali máme už aj ponuku všetko ktorá by nám aj vyhovovala. Len zase sme neistý, lebo sa bojíme že by to veľa el.enegrie spotrebovalo. Máte s týmto niekto skúsenosti???

Dom má 140m2 a boli by 4 jednotky 3 menšie v menších izbách 3,5kw a jedno väčšie 5kw v obývačke s kuchyňou ktorá má 47m2 a tak isto v tejto miestnosti je aj vložka 16kw.

Tak si to vlastne predstavujeme, že keď nie sme doma by sme prikurovali s klímou aby sme nechodili do studeného domu a keď sme doma tak krbovou vložkou.

Máte niekto klímu?? Kúrite s ňou?? Veľa el.spotrebuje???
Prosím poraďte alebo nejaké riešenie. Ďakujem

sarita510
26. sep 2023

tiez som to riesila ,odporucam pozriet modru strechu ,tam jeden pan si vypracoval cely graf ako kuril kedy o ktorej ake boli teploty kolko mu to zozralo elektriky kolko peliet by minul.Ja lutujem ze som minuly rok do toho nesla na taketo dni by to krane stacilo a uz aj moj muz co bol zasadne proti mi hovori ze mohli sme to kupit .Napr ten pan za minuly rok december minul na kureni 30 eur ,jasne potom viac a aj dokuroval uz normalne ked uz bolo zima

sarita510
26. sep 2023

prosim ta posli mi link co mate vybrate a aku firmu dakujem

zuzkaa1991
26. sep 2023

@liviafazekasova tak my mame infrafolie kedze naklady na stavbu ci ako nazvat boli lacnejsie ako na tepelne cerpadlo muz nadava ze mohol ho dat....my kurime s krbom a spravim prieduchy tak tym padom sa vykuruju aj zadne izby(mame obdĺžnikový dom) kedze sme mali veľmi suchy vzdych kurime len na noc kvoli malej tento rok sme kupili klimu tak ideme zistit cez zimu co bude žrať viac elektriny...ale zas davam.manzel aj panely na strechu...tiez nemame plyn

sara07
26. sep 2023

riešila by som skôr podlahové kurenie aspon v časti domu kde budete najviac, + krb , za mna klimatizaciou nie, nezvyklad som si vadila mi, je to iné teplo proste , nám často stačí raz zakurit drevom a vyhreje to akurat , že neprikladame, od podlahy je prijemne teplo
mne klimatizacia vysušuje ako ekzematičke kožu takže cesta do pekla , polovička je alergik astmatik tiež sa mu to zhoršilo je rád ked je bez nej

aalt
26. sep 2023

@liviafazekasova v principe to funguje, ale vzduch ma malu tepelnu kapacitu, takze potrebujes ohriat vela vzduchu, cize vela jednotiek, alebo vela fukania ... na prechodne obdobie jar, jesen idealne, ale na zimu uz asi neprakticke. Pozri tu modru strechu.

liviafazekasova
autor
26. sep 2023

@sarita510 nemám link robí nám to pán ktorý má tu u nás firmu a robí klimatizácie.

sarita510
26. sep 2023

@liviafazekasova a dokial prosim ta si? lebo u nas som nenasla poriadnu firmu a ked tak dost drahe ...

liviafazekasova
autor
26. sep 2023

@sarita510 ďakujem krásne 🙂🙂

liviafazekasova
autor
26. sep 2023

@zuzkaa1991 takže klíma vám bude čerpať energiu z panelov??? A to budete mať klímu s jednotkou alebo tepelné čerpadlo???

liviafazekasova
autor
26. sep 2023

@sarita510 Fiľakovo okres Lučenec

liviafazekasova
autor
26. sep 2023

@sarita510 nás by to vyšlo do 5000€ s dph na celý dom 4 jednotky a už klimatizácie s wifi, keď som hľadala na internete dostala som ponuku od jednej firmy u nich by ma vyšla jedna jednotka na 3000€. Takže sol spokojná s touto ponukou čo sme dostali len sa bojím tej spotreby

zuzkaa1991
26. sep 2023

@liviafazekasova nene hovorim ze my mame tento rok treti druh vykurovania
1.infrafolie
2.krb plus prieduchy
3.klima v obývačke

Lenze sme si dali klimu pretoze tento rok sme.dali fotovoltiku kedze dom mame na elekrinu ale manzel je spokony kedze sa nam znizila o 60% spotreba cez leto a cez zimu zistíme tuto sezonu
Tak ako pise pani treba mat urcite podlahove kurenie aj

liviafazekasova
autor
26. sep 2023

@zuzkaa1991 jasné už chápem 🙂🙂

zuzkaa1991
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
liviafazekasova
autor
26. sep 2023

@zuzkaa1991 a môžem sa spýtať takéto kúrenie vás koľko vyšlo približne dokopy???

aalt
26. sep 2023

Kamarat ma vodnu podlahovku vykurovanu tepelnym cerpadlom voda vzduch. Ma cez to aj chladenie v lete. Nebol som u neho, tvari sa ale spokojne. V zime vykuri, v lete uchladi. Aj ked chladenie dlhsie nastavovali, lebo sa rosila podlaha, ale nakoniec nastavili. Ale ked chladia, zle sa zmyva podlaha 😀 lebo neschne.

sarita510
26. sep 2023

@liviafazekasova
@liviafazekasova do kelu to chcem aj ja to je riadne super,inak ked si pisala odkial si tak vam to bude bohate stacit aj cez zimu nie to este na prechod alebo ked budete prec,a klimatizacia zerie zo vsetkeho najmenej ,a nie som si ista ale zda sa mi ze sa da aj lacnejsi tarif na to vybavit .My sme z chladnejsej oblasti ak chcem skusit zatial jednu a uvidime

liviafazekasova
autor
26. sep 2023

@sarita510 áno aj my sme presne to riešili že by nám to malo stačiť. Viacerých sme sa pýtali a že im to vykúri bez problémov len tej spotreby sa ja bojím 😐😐 ale zas keď sme boli v byte sme kúrili starými konvektormi na elektriku a platili sme za elektriku 72€ 😃 a to sme mali všetko na elektriku dokonca aj sporák 😀😀 a vždy sme mali 23-24stupňov, ale mali sme tam výhodu že sme mali zadarmo podlahové kúrenie kedže pod nami susedia kúrili krbom 😃😃😃

zuzkaa1991
26. sep 2023

@liviafazekasova tak sme to robili pred 6r mame rozlohu 160m² cca ak si dobre pamätám do 10tis mozno 7tis fakt.nepamatam muz vsetko riesil ;) co.sa.tyka infrafolie....na elektrike je vyhoda ze nevyuzte miestnosti sme.temperovali cca na 16st len ze sa nemusi vykurovat kazda izba ;)

liviafazekasova
autor
26. sep 2023

@viestta ďakujem krásne 🙂🙂

liviafazekasova
autor
26. sep 2023

@zuzkaa1991 to je fakt super 🙂🙂🙂

yanni
26. sep 2023

@liviafazekasova klimou nikdy tak nevykurist ako normalnym kurenim. Plus nemas rovnomerne a stale ohrievanie vzduchu.

sara07
26. sep 2023

@liviafazekasova len si uvedom že elektrina je cena regulované ked prestane byt budú iné ceny

chodec15
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sarita510
29. sep 2023

@liviafazekasova tak ja som uz objednala 🙂 zatial jednu uvidime 🙂