Prosím poraďte, čo máte v kúpeľni... Máme malú kúpeľňu, tak 0,7*1m voľného miesta medzi umývadlom, vaňou a wc, čiže keď tam niečo dám, nevyhnutne je to stále vlhké, ak nie rovno mokré (deti 6,3,1). Nejaký čas sme nemali nič, ale chýbal nám ten mäkký pocit pod nohami pri vychádzaní z vane a tiež niečo, čo trochu vpije vodu z nôh, keď vyberáme po jednom deti z plnej vane ...
Čo tam dať, aby to neplesnivelo, rýchlo schlo, dalo sa ľahko umyť (práčka alebo len osprchovať, keď niekto netrafí cikať kam treba, alebo vyleje nočník namiesto do záchodu na zem... 🥴), zároveň držalo tvar (skúšali sme aj hrubý uterák 🥺)... Ideálne aby to schlo samo na zemi, ale také asi neexistuje :D Ale teda aby stačilo to na noc zavesiť v kúpeľni, a do rána vlhkosť vyschne...
Ako to robíte vy?
Ďakujem ❤️
kup si u Cinana taketo predlozky, predavaju to ako metraz, vyhovujuce to je, ked to zacne plesniviet, tak vymenis
https://www.biante.sk/p/mix-kupelnovych-penovyc...
@summer23456 aj to právaš a vydržalo tak dlho? Super! Lebo ja keď som mala také, čo sa dali prať, po 2 praniach z toho zliezala protišmyková vrstva a spinila prádlo v práčke...
@any_soj áno. Neviem či je to ešte stará kvalita, že to tsk vydržalo, ale aj v popise píšu, že sa môže prať, teda ja to dávam len na 20-30 minútový program. Ale nič sa s tým nestalo za tie roky. Zo začiatku trochu plzli tie chlpy, ale nič strašné... Majú ešte tento vzor...možno aj viac, až tak som nepozerala...tieto druhé dom akurát včera objednala pre brata, kým bol zľavový kód.
@any_soj pozri si popis v Bonprixe. Možno nájdeš aj inde a lacnejšie. Ale ja som potrebovala takúto sadu.
@zuzu1304 Presne také, ako si sem dala, mám aj ja a presne, ako píše @plushika, mám ich viac a striedam ich. Kúpila som v KiK za pár €. Sú super, príjemné pod nohy, jednu má dokonca syn pri posteli, ako koberček. Pranie zvládajú v pohode, určite lepšie, ako tie, čo sú zo spodu pogumované, to sa mi časom v práčke zničilo.
Ináč, pred vaňou som predložku zrušila, presne kvôli tomu, že bola mokrá non stop. Takže tam nemáme nič, len pred umývadlom a záchodom.
myslim, ze carovna vec na to neexistuje, jedine dat si tam predlozku, podla vlastneho vyberu, takmer vsetky sa daju prat v pohode... ALE davat ju prec. Si neviem rpedstavit ze bude to ocikane, obliate a bude to tam stat,a lebo to budem prehadzovat susit, prat stale.. proste dam si ju tam, ked sa ide do sprchy, vecerna rana hygiena a potom ju zdvihnem a zavesim... uschne od vody, a nezaspini sa.
Plus ked je ocikana, ospliechana, spinava ta vec, tak aj podlaha okolo a podtym je velakrat tiez, cize tak ci tak treba utriet podlahu.
Ja mam inak aj uterak podlahovy, nesucha sa, a to je vec jednorazova.. pouzivame v saunovej sprche lebo tam sa mi nedaju otvorit dvere ak je tam predlozka :D mam ich niekolko, kludne hodim do prania vzdy
@simca06022011 tiez si myslim, ze je to lepsie cez den prevesit cez vanu/sprchac. My mame vacsiu kupelnu, takze mame jednu pod vanou a druhu pod umyvadlom permanentne, a nerobi to problemy, ale viem si predstavit, ako sa umyvaju tri deti😂 takze radsej susit a cez den nedavat
@simca06022011 len my chodíme bosí po byte. Na plavacke to nevadí, ale dlažba v kúpeľni nie je úplne príjemná, hlavne v zime... Ono zas nie je to ocikane každý deň 🙂 Ale mokré hej. Potrebovala by som, aby to tam mohlo cez deň byť, hoci aj vlhké, a len na noc vyvesiť. Napríklad uterák bol super, veľmi rýchlo schol, že v podstate sa nestávalo, že by bol mokrý na dotyk. Ale hužval sa, utekal... Potom také ako uterák ale s protišmykové vrstvou zas tá vrstva nevydržala ani 2 prania v celku... Tak hľadám konkrétne tipy, kľudne linky, že čo presne vydrží pranie 🙂
@any_soj no bez urazky, pre mna je to humus mat nieco vlhke cely den na dlazke v kupelni. Tiez chodime bosi, ale proste neriesim, kupelna nie je na to aby sa tam niekto zdrziaval neviem ako dlho...
https://www.ikea.com/sk/sk/p/fjaellkattfot-kupe...
https://www.ikea.com/sk/sk/p/fintsen-kupelnova-...
isla by som do takychto typov (nemam ani jeden, neviem ake su v realite), lacnych, tenkych, nie extra chlpatych, kupila 5ks a striedam, periem raz za tyzden, tie pogumovane spodky postupne sa poskodzuju pri prani.. a to mas urcite vyskusane...
@any_soj Vieš čo, skús naozaj v tom Kiku. Stojí tuším 5, alebo 6 €, ak sa nemýlim. My máme doma 3 ks. Neviem, aký máte radiátor v kúpeľni, ale tú mokrú by si tam prehodila a suchú dala na dlážku. Alebo v lete, či keď bude pekne, tak von sušiť. Perú sa dobre, lebo nemajú žiadnu gumu zospodu. Teraz som v práci, ale keď prídem domov, vyfotím ti, ak chceš.
@zuzu1304 aj my mame v jednom wc tuto, je TOP
@any_soj naucit si deti, ze utierat sa ma vo vani a von sa ide uz s relativne suchym telom a zbytocne nerobili potopu.normalnu chlpatu predlozku tam mame....pomoct sa tomu da este tak, ze na cas kupania si tam das este latkovu uterakovu predlozku, ktora vsaje nadbytok vody a to das potom preschnut ma radiator idealne mat 2-3, aby si ich mohla potom naraz prat, kupis v Tescu.
@zuzu1304 taketo odporucam, aj v jysku ich maju, kupila som rodicom, ja mam aj z HM, take uterakoidne, ktore casto periem spolu s uterakmi, mam ich asi zo 6 a menim, mam taketo https://www2.hm.com/sk_sk/productpage.102252801...
Ja mám tieto z bonprixu už hádam 8 rokov. Môžu sa prať, odspodu je guma alebo čo to je, takže sa nesmyka, ja som s nimi spokojná.