Kúpeľňa - sadrokartón

janula2212
4. okt 2024

Dobrý večer prišiel som si sem po radu ....mám prerobené podkrovie...takže šikminy...v kúpeľný ako je šikmina je tam sadrokartón zelený a strešne okno ....chcem sa spytať okolo okna je zatečeny a fľaky ako to najlepšie spraviť opraviť ..to asi s toho keď sa niekto kúpe s tej páry a vlchkosť ...čo NATO najlepšie funguje.....plánujem tam kupiť aj odvlchčovať ....samozrejme po kúpaní okno otvorím a vyvetram ale asi je to málo..

madeincssr
4. okt 2024

@janula2212 nam veru na firme, kde mame podkrovne WC a kupelnu, maliari ostenia ("spalety") pod stresnymi oknami natreli lesklou vodeodolnou (olejovou?) umyvatelnou bielou farbou namiesto klasickej na steny. Mozno prave kvoli moznosti umyt flaky s stekance.

viestta
4. okt 2024

Natrie to, spraví sa ti zas. Para sa zráža na studenom skle a voda stecie dole po stene.

zalka
4. okt 2024

@janula2212 tak ako píše @madeincssr treba v kúpelni mať farbu do kúpelne, ktorú vieš utrieť a aj umyť. Ja som natierala duluxom .. ked zatečie z okna, lebo zateká tak to utriem, ked boli špinavé stekance, ved okno aj umyť treba tak v pohode som umyla ostenie a aj stenu pod oknom vodou.
https://www.obi.sk/farebne-natery-na-stenu/dulu... takú nejakú farbu som mala, teda pred rokmi

janula2212
autor
4. okt 2024

@viestta a keby že dám protiplesnovu farbu a nato dám ešte bielu lakovú lazuru

janula2212
autor
4. okt 2024

@zalka ďakujem pekne

zalka
4. okt 2024

@janula2212 ja v kúpelni plesen nemám.

andreatytler
5. okt 2024

@janula2212 Potrebujes tam nejaky vetrak alebo ako sa to vola. Taky ventilator ktory vysava vlhky vzduch pocas kazdeho sprchovania von.
Ja by som dala na ten sadrokarton kachlicky.

zalka
5. okt 2024

@andreatytler myslíš, že na šikmú stenu tj. defakto strop sa dajú nalepiť kachličky?

viestta
5. okt 2024

@janula2212 mas tam plesen alebo zatecenu vodu? Lakova farba je kravina, mozno umyvatelna farba, ale ta voda si aj tak do sadrokartonu cestu najde. Pravdepodobne nemate dobre vyriesene ostenie, ked vam po nom steka voda z okna

janula2212
autor
6. okt 2024

@viestta pleseň nie...zatečene okolo okna ..asi vyparou z teplej teda horúcej vody z vnútra ostane mokré a potom ťa voda tie kvapky stekajú na sadrokartón...

viestta
6. okt 2024

@janula2212 vsakja viem,ale casom sa tam bude robit plesen, lebo ta potrebuje len vlhko. Neostane nic ine, len tu vodu zotierat handrou