Dobry den
chcela by som poradit. Boli sme v predajni kupit chladnicku. Samozrejme ze skladom velmi kusy nedrzia a tak mali len vystavny kus. Povedali sme sa ze chceme danu chladnicku kupit ale s tym ze nechceme vystavny kus ktory tam uz stoji rok ale novy zabaleny. Na co nam bolo povedane, ze nieje problem tovar je na centrale skladom, objednaju na predajnu novy kus a ten nam dodaju. Dodat ho maju s vyvozom v utorok domov.
A dnes idem okolo predajne a pozeram a na danej chladnicke napisane ze predana.
Chcem sa tam ist opytat ze snad nam teda nechcu poslat ten vystavny kus. Mam pravo nejako odstupit od kupy? Lebo toto mi pride oklamanie zakaznika ze mi chcu dat tovar ktory uz je kvazy pouzivany a rozbaleny bez toho aby ma o tom inforomovali.
Mozno sa mylim a stahuju vytsvany kus ze nebudu ponukat ale skor sa obavam ze ho chcu dodat k nam domov a teda 700e chladnicka ma uz stve ked pride v takom stave. Preto to chcem riesit skor ako dojde.
@zalka
@lubka261 no obavam sa toho. Pravdepodobnoat zeby v malom meste dvaja ludia kupili rovnaku 700e chladnicku je mala. Pojdem sa tam na to opytat lebo presne na vystavny kus ak by bola ponuknuta zlava pochopim. Len je to zvlastne ze ani nie 24 hodin po nasej juoe bola vo vyklade oznacena ako predana a stiahnuta aj na eshope z predaja ze uz ju neukazuju dostupnu.
Bohuzial som bola s detmi a nemohla to ist riesit hned ale vrta mi to v hlave strasne.
@dzina007 skús volať na infolinku obchodu ... ako to je, ale zase viem, že ked som posledne kupovala cez eshop napr. myčku, tak bola o viac ako 100e lacnejšia, lebo bola obúchaná ( pár preliačin) nevadilo mi to, vyššia rada myčky za lacnejšie je dobrá cena, a kedže bola vstavaná preliačiny ( vlastne celú myčku ) neni vidno... a tiež ked som potom pozerala cez eshop tak bola daná, že predaná.. čiže teoreticky to mohol niekto z úplne inokade cez eshop kúpiť.
No asi len na info linke overíš.
@dzina007 pracujem v elektre, takže ti viem povedať ako to funguje. Neviem kde berieš istotu, že chladnička niekde stojí rok (povedal ti to predavač?), neviem prečo si toto myslia ludia, keď realita je úplne iná. Ten tovar sa točí, predáva, stále sa dokladá keď sa predá. Ak sa takýto vystavený tovar predá, spravidla sa naskladni tak do týždňa opäť a vystaví sa. Nepleť si rozbaleny tovar a používaný tovar, rozbalení nemá žiaden vplyv. Medzi tovarom zabaleným a vystaveným na predajni nie je z hľadiska funkčnosti žiaden rozdiel, môže byt maximálne z hľadiska estetiky, ak sa pri vykladani stane nejaká nehoda, ťukanec, spravidla si ho zákazník všimne sám, alebo je naň upozornený, vtedy sa dávajú zľavy, na vystavený plne funkčný výrobok bez poškodenia nie je na to dôvod. Každý jeden výrobok aj ten co ti príde domov zabalený je vo výrobe odtestovany, čiže každý jeden je "použitý". Na eshope nesvieti tovar preto, lebo v systéme pokiaľ si ho vyplatila na predajni išiel na 0, teda fyzicky na predajni tovar je, ale v systéme nie, opäť bude svietiť, keď sa na predajňu naskladni tvoj objednaný kus a preberie sa v tovare. A áno, stávajú sa situácie a nie sú vôbec ojedinele, že sa za deň predaju dva, niekedy aj 3 kusy rovnakého spotrebiča. A na záver, že ti príde originálne zabalený kus ešte neznamená, že nebude poškodený, že bude plne funkčný, na predajni si ten tovar keď je vybaleny vieš aspoň prezrieť a vieš čo kupuješ, veľa spotrebičov môže byť poškodených aj výrobnou vadou, nikdy nevieš čo doma rozbalíš pokiaľ si to predtým nevidela.
@sigma510 dakujem za informacie. 🙂 kazdopadne planujem sa ist pre isotu opytat ale davalo by zmysel to s tym ze cakaju kym ju naskladnia. 🙂 aspon ma to trochu ukludnilo. 🙂
Kazdopande ja chapem ze sa berie vystavny kus ako novy len proste vybaleny. Ale proste myslim ze je pochopitelne ze ak za rovnaku sumu mozem z eshopu (rovnaka firma) kupit novy zabaleny kus nikym neochytany, 500krat neotvoreny tak zamrzi ak by som teda dostala ten vystavny ktory naozaj dlho dlho uz stoji v tom vyklade lebo po nej pozeram uz dlho a nikdy som nevidela za posledny rok zeby chybala a okolo obchodu chodim dost casto 🙂
A prave preto aby som podporila zamestnanost v meste som sa rozhodla kupovat to napriamo a dat zisk kamennej predajni a nie eshopu tak by zamrzelo keby vlastne doslo k zavadzaniu a dodali mi kus o ktory zaujem nemam. 🙂
@dzina007 no, tak mam z toho chaos. Je vystavená vo výklade? Tak tam ju asi ťažko chodia ochytavať a otvárať ľudia. Teda neviem ktoré elektro vystavuje do výkladu takéto veci, ale my ich mame vystavené priamo na predajni. Neviem co majú všetci ľudia s tým ochytanim a otváranim. Doma sa toho budete tiež chytať (normálne ze ak mám problém s tým ze to chytal niekto cudzí, tak si to proste doma po privezeni umyjem octovou vodou a vybavene), otvárať tu chladničku budete každý deň niekoľkokrát, niekoľko rokov, poväčšine keď niekto príde do elektra, nejde kupovať zákonite chladničku, takže verte ze niektorá je aj týždeň aj dva neotvorena 🤣. Ak aj ide zákazník cielene za chladničkou tak neotvara každú proste mne toto hlava neberie. A nie, neplieskaju s tým ľudia, na to sme tu my, aby sme na takéto veci dohliadali ako predavači, pripadne to zákazníkovi predviedli. A s tým eshopom, nie ze to dava logiku, ono to jednoducho tak je 🤣. Viete ono keď sa zabali tovar z predajne, tak u nás je väčšinou doskladneny do dvoch dní, takže ak chodíte okolo danej predajne každý boží deň a chladnička ani raz nezmizla, tak tam stojí rok. Ak chodíte okolo predajne raz ci dva razy do týždňa, verte ze ste si ani nemuseli všimnúť, že zmizla a opäť ju naskladnili a vystavili.
@dzina007 hm... no neviem, vystavené kusy zvyknú dávať lacnejšie. Kúpila som tak TV, pred 6 rokmi hádam 140cm uhlopriečka v cene ani nie 400e s tým, že šlo o vystavený kus. Podľa mňa možno predali ten kus, neverím, že by si dovolili dodať rozbalený, to musia upozorniť. Teda nás vždy upozornili, že posledný kus ... i pračku som tak kúpila. A vedela som o tom.