Kúpa pozemku a montovaný dom

5. máj 2021

Ahojte. Ako to je s uverom? Mame vyhliadnuty pozemok a chceli by sme na nom dat postavit dom. Ako to funguje v banke ak nemame 20%? Da sa zobrat jedna hypoteka (na celu dom aj s pozemkom)? Ci by sme museli brat spotrebny uver?
Cena pozemku: 40 000 a dom by sme chceli cca za 80 000. Dakujem.

danieladeley
5. máj 2021

nemat nasporene ani 24tis zo 120 a brat uver a prip.spotrebak, to je aka odvaha :/

aduskatt
5. máj 2021

ak Ti to príjmovo vyjde a máš ešte nejakú nehnuteľnosť, čo by si založila, dá sa

aduskatt
5. máj 2021

inak by som to videla na dva úvery a pozor, nie každá banka akceptuje montovaný dom ako zábezpeku a nie každá montovaný prefinancuje.

fokuska
5. máj 2021

Ak nemate nasetrene vobec nic anilen na kupu pozemku a uz vobec nie na zaciatok stavby, tak to bude tazke.

A pozor na montovany dom - my sme si to zistovali, tak vacsinou ich banky zalozia az ked su postavene, pretoze potrebujes zo svojich penazi urobit zakladovu dosku a potiahnut mury aspon do 1 metra. Lenze pri montovanom to nejde - tam ti rovno vytaihnu cele mury. Az nasledne ti to banka vezme a pusti hypoteku.

Ak mate paradny prijem, tak mozno vam to s nejakymi spotrebakmi vyjde, ale ak by ste taky dobry prijem mali, tak by asi nebol problem, aspon co-to nasetrit.

aduskatt
5. máj 2021

@fokuska niektoré banky nezaložia ani postavený

mattkapd
5. máj 2021

Vola sa to Hypotéka s postupnym čerpaním.. Nájdite si dobrého finančného poradcu a on vám povie co a ako..

solange7
5. máj 2021

Ono celkovo mať vyhliadnutý pozemok, plánovať stavbu domu, nemať žiadne vlastné peniaze a nevedieť "ako je to s úverom" nie je dobré znamenie.

aduskatt
5. máj 2021

@solange7 dobrý finančný poradca ich do obrazu dostane a povie im, aké majú možnosti a či vôbec nejaké, takže toho by som sa nebála. Ale teda by som asi išla práve touto cestou, ako sa dohadovať na MK, ako to asi je, lebo ani jedna nepoznáme ich celkovú situáciu, takže sa môžeme len dohadovať, čo by ak by a ono zaváži niekedy aj malý detail na to, aby bola situácia zrazu celkom iná

annamalaga
5. máj 2021

Na hypo 120000€ musíte mať aspoň 20000€ svojich, alebo založiť inú nehnuteľnosť. Inak bez šance. A najlepšie by bolo, keby ste najskôr kúpili pozemok a ten splatili. A až potom hypo. A samozrejme aj výška platu je dôležitá. Dokopy minimálne aspoň 2000€.