Kuchynský robot Silvercrest verzus Bosch

ladyk001
28. dec 2022

Ahojte , rozhodujem sa medzi silvercrest robotom z lidla ktorý ma 1300W ale teflonove nastavce (asi teda nemôžu ísť do umývačky) a cena je 100e
A medzi
Bosch mum robotom ktorý ma 900W a nastavce môžu ísť do umývačky a cena je 112e.

Príslušenstvo ja nepotrebujem ide mi len o hnietenie cesta a slahanie a miešanie.

Poradíte ktorý ? Ďakujem

Ďakujem

syslik81
28. dec 2022

dolezite je aky ma motor z akeho materialu osobne bosh si myslim je lepsia volba ..

saxana000
28. dec 2022

Mam.bosh prikon 800 a kysnute z kila muky mi utiahne v pohode a je k nemu cela.nadstavcov.ale.zas ja nejak extra nepeciem...

patka06
28. dec 2022

Máme doma Bosh 2 roky, zatiaľ nesklamal

3009
29. dec 2022

Určite Bosch, ale aspoň 900-1000 W.

brembo
29. dec 2022

Porovnávat nejaký čínsky šunt z lidla a Bosch? Jednoznačne Bosch. Máme Bosch,príkon neviem,no má tuším 800W s cestom problém nemá. A k tým Watom. čínske Waty akosi zaostávaju za europskimi. čínania s oblubov pridávaju 2x vačší príkon,než ten šuviks má. Mám s tým svoje skusenosti a ked vidím čínsky brajgelt s príkonom 1000W oberiem hned 300. Ver mi,že Silvercrestu sa o tých 1300 W ani nesnívalo. A druhá vec je,že mal možnost porovnat Bosch i Selvercrest-starší model a ten Silvercrest sa teda pri ceste dost ohýbal. Jasné,že i Silvercrest si tu prácu odvedie,len nie je jedno,že ako a do kedy.
Ver mi,že ten Bosch bude mat vačší príkon,ako Silvercrest alebo zhodný.

nepic
29. dec 2022

@brembo
Aj vieš nejako podložiť tieto tvoje tvrdenia? Lebo ja áno, ale bohužiaľ sa týka robotu Bosch. Kľudne tu môžem doložiť čo nevydržalo a musel som kúpiť nové súčiastky,čo dokúpiť a tak isto fotky ako vyzerá robot Bosch cca po troch bežného používania v domácnosti.

akvi
29. dec 2022

Tak ja mam Bosch MUM a je to riadny ksunt. Najvyssia rychlost mi prestala fungovat asi tyzden po skonceni zaruky, dokupeny mlyncek na maso sa mi zlomil asi po 10 pouzitiach.(normlane sa utrhlo to upevnenie, ktore nejaky mozgovy atlet spravil plastove) Mixer je len taky falzifikat, ten som skusila asi 2x, ale zvladne tak mozno rozvarenu zeleninu pomixovat. Jedina dobra vec je to struhacie prislusenstvo, je to totiz jeden z mala robotov, kde postruhana zelenina pada mimo, cize si podlozim misu a nemusim kazdu chvilu vysypat z nadoby, ktora vacsinou nepostacuje. A velke plus je jeho mala velkost (mam tu taku fakt kompaktnu verziu), nezaberie tolko miesta, toto im fakt vyslo. Mozno ak, tak kupit tu najvyssiu radu, ale ta sa hybe okolo 300 ecok, aj ked netusim, ci je tam rozdiel.. Moj stal tiez len okolo 100-ky..

slavomira236
29. dec 2022

@ladyk001 ak chces lepší tak ETA napríklad gratusimo alebo gustus len cena je už vyššia aj pri základe

ladyk001
autor
29. dec 2022

A viete mi prosim niekto vysvetlit rozdiel medzi radami bosch 5 a 2 ?

elief
29. dec 2022

Ja Bosch mum5 už asi 8 rokov a fičí ako pán, zatiaľ nič neodišlo, nesklamalo... Stál vtedy 250€... Tie rady treba porovnať medzi sebou, ja keď som kupovala, porovnávali sme radu 4 a 5, rada 5 bola s vyšším výkonom, nerezovou misou atď

brembo
29. dec 2022

@nepic mne sa ani na jednom nič nezlomilo a videá sa sem nedaju dat. I tak už su vymazané. Ja mám MUM 5 tuším,bral som ho v zlave,vtedy stál 150€.

3009
29. dec 2022

Bosch mum9 je najvyššia rada 1400w a samozrejme z tých najlepších, ale stačí aj Bosch mum5. Samozrejme ak kúpiš Bosch mum4 s výkonom 500-600w tak tam za 5-7 rokov odíde motor, ak budeš na ňom miesiť cesto na chlieb pravidelne. Nemožno porovnávať najlacnejší Bosch mum s najkvalitnejším a napísať, že Bosch ju šmejd.

avanka
29. dec 2022

@nepic aj my máme ručný mixér Philco, od marca, na ktorom sa mi pri mieseni cesta zlomil hák..kvaskujem a celkovo veľa pečiem..ale..aj tak sa nedá porovnať s robotom z lidla..mala som ho 2 kusy cca 8 rokov, ale proste výkonom sa na Philco nechytal..a ďalšia vec..poslala som do predajne fotku zlomeného háku s číslom mixéra a pošlú mi automaticky nový, kdežto v Lidli by som musela kupovať mixér, teda sadu novú.
Áno, mám rada potraviny z Lidl, aj niektoré spotrebné veci, ale spotrebiče jednoznačne kvalitné.

nepic
29. dec 2022

@brembo
Je to asi individuálne. Ja nie som spokojný s tým Bosch a s Lidl výrobkami som naopak spokojný. Keby som kupoval ďalší,tak už radšej kúpim SILVERCREST.
@avanka
A bavíme sa o tej istej cenovej relácii?cca 100€? A mala ste dva z Lidla 8 rokov?čiže jeden vydržal zhruba 4roky? Ale to podľa mňa vôbec nie je zle,keď ešte aj veľa pečiete a kuch.robot za cca 100€ vydrží 4 roky. A v Lidli vraj tiež nie je problém s vrátením,alebo výmenou tovaru,aspoň čo počúvam z okolia. Osobne nemám skúsenosť,lebo mne z Lidla funguje všetko.

avanka
29. dec 2022

@nepic nie, to je pravda, že z lidla bol lacnejší. Vtedy, keď som ho mala, som ešte nekvaskovala, začala som neskôr. Celkovo mal problém utiahnuť cesto, trápil sa..na bežné použitie ok, ale pri častejším používaní radšej kvalitu.
Nie som za najdrahšie veci, skôr za takú strednú cestu. Ale napr máš to to isté, ako keby si porovnával robotický vysávač z lidla za 140 a xiaomi za 400..márne má niekto bude presviedčať, že Lidl je lepší. Rovnako nechápem, keď niekto povie, že netreba drahý Delonghi kávovar, že stačí z lidla. Asi tie drahšie veci neskúšal. Proste za malý peniaz nečakám bohvieaký kvalitu

akvi
29. dec 2022

@3009 mum9 nekupis za 100 ecok. Ja pisem, ze ani Bosch za 100 ecok nie je bohvieco, neporovnavam ho s vyssou radou, lebo s nou nemam skusenost.. Btw ten mlyncek na maso pasuje aj do vyssej rady a dopadol by presne tak isto, mozno aj skor, proste urvat uchytenie tej spiraly to musela byt fakt kvalita.. Ja by som si uz za 100 ecok robot tiez nekupila, A ked mi tento uplne odide, pojdem pravdepodobne zase do toho isteho, len vyssej rady, ale fakt nebudem cakat, ze vydrzi ako nas socialisticky mixer, ktory ide uz 40 rokov 😅

margareta15
29. dec 2022

@ladyk001 mam bosch mum vyše 10 rokov. Robim v ňom cesto na kvaskovy chlieb, cesta na koláče, struham zemiaky na placky, zeleninu, meliem mäso, mixujem ovocie na nanuky. Fičí takmer každý deň zatiaľ bez poruchy. Je malý, kompaktny, stále ho mam na linke a príslušenstvo mam v bednicke v špajzi. Určite je Bosch lepší ako z Lidlu. ( ináč som veľká fanynka Lidlu a rada tam vsetko nakupujem )

nepic
29. dec 2022

@avanka
Ale áno,s tým súhlasím,preto som sa aj pýtal na kúpnu cenu. Nedá sa porovnať napr taká Dacia s Audi A8. Dacia je tiež auto,tiež ťa odvezie,Audi je komfortné, výkonné,pekne,len zhruba za trojnásobnú cenu. A to nehovorím o servise,ale tak keď chcem mať opice,musím mať na banány.
Ale ani to Philco tiež asi nebude extra kvalita,keď sa zlomil hák ako píšeš.

nepic
29. dec 2022

@akvi
Len ten starý komunistický bol aj za trocha iné peniaze,v porovnaní koľko ženy zarábali vtedy a dnes. 😉

bessie12
29. dec 2022

z lidla som kedysi mala kuchynsky robot aj s prislusenstvom. Pouzila som ho len par krat a skoncil v kosi. Bosch som chcela, ale nakoniec dam sancu inej nemeckej znacke a to "Herenthal". Tak som zvedava ci bude dobry.