Kuchynský robot

evickuska
10. nov 2024

Ahojte, davnejsie som zalozila diskusiu, vela zien mi poradilo super stroje ale vacsina uz nedostupna alebo stare verzie.
Máte niektora skusenost s tymto?
Ďakujem za Vaše rady. Chcem napisat Ježiškovi ale nechcem stroj na rok za také €.

jaja1979
10. nov 2024

Ja mám túto verziu, je tam aj mriežka na krájanie malých kociek zeleniny, využívam to. Inak je super, robím tam piškótové aj kysnuté cesto, všetko super, som spokojná. Mám ho asi 4 roky.

3009
10. nov 2024

Na bežné miesenie aj pečenie chleba je to fajn robot,

frflos_nespokojny
10. nov 2024

pokial neches robot na rok a hlavne to budes aj castejsie pouzivat, tak prikon minimalne 1200w, kovova prevodovka a samozrejme planetarne miesanie. na miesenie cesta je Bosh slaby.

denisa_deniska
11. nov 2024

@evickuska BOSCH MUM5XW40 ja mám konkrétne tento a je naozaj super, mám ho 3 roky a používam často. 🙂

frflos_nespokojny
11. nov 2024

ako som pisal vyssie. ak nie je problem, tak doplatit. bosch zvladne tak max 0,5kg cesta.
ak niekto bude tvrdit 1 kg, tak iba docasne. potom infarkt.
ale nakoniec su to tvoje peniaze, tak sa rozhodni. ja som kupoval do rodiny dva roboty.
v rodine maju dalsie tri a kamos dalsi. cize 5 roznych modelov , znaciek , roznych prikonov a rozdielne ceny a samozrejme aj rozne prislusenstvo.
na niektore znacky sa prislusenstvo neda vobec dokupit.

garde86
11. nov 2024

@evickuska ja mám konkrétne tento už dva roky a som s ním spokojná. Áno robím kysnuté cesto z pol kila múky ( viac nám netreba a to nás je doma 5), ale úplne v pohode to zvládne, pokiaľ nepečiete vo veľkom, tak je to super pomocník 😉

lalilili
12. nov 2024

@evickuska Máme tento Bosch aj s takýmto príslušenstvom, používali sme ho veľa, ale už je odložený až si raz bude dcéra chcieť začať používať svoju kuchyňu,tak na začiatok je fajn. Robili sme v ňom všeličo,na šľahanie menšieho množstva, alebo miesenie z 0,5 kg múky bol fajn, ale z 1 kg múky+ostatné suroviny na pizzu mal čo robiť. Vždy sme pri ňom stáli a obávali sa či mu to rameno nevyletí, veľmi zle sa manipuluje aj s miskou, keď sa z nej vyberá cesto, sneh čo je v nej,lebo okraj misy má ostrú hranu a zarezáva sa do ruky. Po týchto skúsenostiach sme sa pozerali po niečom silnejšom s primeranou výbavou a rozumnou cenou. Na odporúčanie skúseného kamaráta sme si kúpili ETU Gratus s vyššou výbavou a je to neporovnateľný rozdiel, s cestom na pizzu si poradí ľavou zadnou a aj pri ostatných prácach je to lepšie, ten robot netrpí, nebojím sa s ním robiť, že to nezvládne, naopak je to radosť, lebo výsledok je potešujúci.Dokupovala som si ešte nejaké príslušenstvo, ale iba minimum a viem, že mi vydrží roky a to ho používam často a na všeličo. Verím, že sú ľudia spokojný aj s Boschom, no my sme neboli, každý robíme niečo iné v kuchyni a máme aj iné nároky. Prajem šťastnú ruku pri výbere.

ajsha123
13. nov 2024

Ja som si kúpila Kitchen aid, a ten teda vymiesi cesto bez problémov, je to celokovovy makač. Samozrejme, tam je iná cena, lebo v príslušenstve nie sú všetky nadstavce a strúhadlá. Ale neľutujem

evickuska
autor
14. nov 2024

@jaja1979 skusala si aj mlet masko?

evickuska
autor
14. nov 2024

@frflos_nespokojny skor ta zelenina a mletie masko, kolacov vela nerobievam 🤷‍♀️

evickuska
autor
14. nov 2024

@lalilili pozeram, ze Bosch vedie 🤔

evickuska
autor
14. nov 2024

@ajsha123 jasne no mna cesto z toho zaujima najmenej ale verim, ze nqozaj vyberiem taky, ze vydrzi viac ako rok 😬

jaja1979
14. nov 2024

@evickuska mäso som neskúšala, nechce sa mi to potom umývať😉

evickuska
autor
14. nov 2024

@jaja1979 to verim, ja chcem mlet morcacinu, chcem uplne bravcove na nejaky cas vyradit 🙈

kaja01
14. nov 2024

@ajsha123 Ahoj, prosím ťa, ktorý Kitcheinaid máš? Lebo zvažujem kúpiť dcére pod stromček (túži po ňom), len sa mi tam zdá nízky výkon.

ajsha123
14. nov 2024

@kaja01 pokiaľ viem, vsetky roboty Kitchen aid sú kvalitné. Ja som potrebovala veľký stroj, lebo je nás veľa, čiže s tou misou 6,9 litra a v podstate ten sa už používa aj na profesionálnej úrovni. Toto asi nepotrebujete, dcére stačí ten stredný, ale aj naň pasujú nadstavce. Nemá nízky príkon. Resp príkon síce píše nízky, ale motor má vysokú konskú silu. V tomto prípade sa netreba pozerať len na čísla. A ten mlynček na mäso je dokupeny, originál mäsový mlynček k KA. viac do ss, ak treba 🙂

frflos_nespokojny
23. nov 2024

@evickuska pokial si este stale nekupila kuchynsky robot, tak v nay maju v zlave este styry dni za dobru cenu Eta 1028 90030 Gratus Evo

evickuska
autor
24. nov 2024

@frflos_nespokojny este nie, mas ho?

lusyc
24. nov 2024

@garde86 aj ja ho mám. Ale súčiastky sa už na strúhadle polámali, keď som robila strúhanku a ani originál náhradný diel nesedí. Ale na kvaskovy chlebík (700g) múky a kysnuté 600g múky je postačujúci.

lusyc
24. nov 2024

A ten červený bosch som kupila mame, stačí rodičom.

lusyc
24. nov 2024

@evickuska ja meliem mäso, hlavne hovädzie a bravčové a skvarky na pomazanku alebo udene na gemerské guľky.

frflos_nespokojny
24. nov 2024

@evickuska ano mam a dokupoval mlyncek na maso

evickuska
autor
26. nov 2024

@lusyc ja primarne skrz maso a struhanku ho chcem 🙄