Dobry vecer, damy. Zvazujem kupu kuchynskeho robota, pri peceni by som tie zakladne funkcie miesania slahania vyuzila, ale na druhej strane sa mi to zda trochu malo, lebo na toto si vystacim aj bez robota 😅 a tie modely, co maju viac funkcii, maju zrazu tolko dielov a nastavcov, ze by mi bolo treba druhu kuchynu… a ani neviem, na co vsetko sluzia.
Tak by ma zaujimalo, ktore nastavce realne vyuzivate a na co nedade dopustit, mozno sa inspirujem 😉
@vanilkovazmrzka ja mam roboty dva. Jeden na cesta, dalsi na struhanie, mixovanie, ma aj lis na ovocie, mlyncek na mak a na maso. Pouzivam obidva a celkom casto. Ja som zatazena na "stroje na varenie". Nastastie, tie nastavce mali dve krabice, kde su skladne ulozene a tak su v spodnej skrinke v linke. Kebyze teraz kupujem robot, kupim plne vybaveny. Nepotrebovala by som asi mlyncek na cestoviny, mlyncek na mak, pretoze pomlety mak sa uz da kupit a domace cestoviny nerobim, ale pre mna by mal mat struhac, mlyncek na maso, odstavovac ovocia (nielen citrusov) a mal by zvladat cesta.
ja keď som mala kuch robot tak hlavná podmienka bola mlyncek na mäso. Ten som používala, slahac a ešte strúhadlo na zeleninu. Ostatné zapadalo prachom. Až do chvíle kým mi neodišiel motor a nemohla som spraviť nič. Hlavne pomlet mäso, ostatné viem spraviť aj inak. Tak som si kúpila samostatný elektrický mlyncek tam je nadstavec aj na zeleninu a teraz si chcem kúpiť kuch. robota ale iba na miesenie cesta a metličky na šľahanie inak tam nie je nič iné co by zas len zavadzalo.
@vanilkovazmrzka využívam skoro denne na šľahanie, miesenie, sekanie napr orechov, mlynček na mäso, mixér a aj zmrzlinu som robila cez nástavec. Je ale dôležité aby si naň mala miesto v kuchyni. Ja ho mám stále na linke a neviem si predstaviť to stále vyberať. Na všetky dielce mám zvlášť šuplík
Za mna najlepsi pomocnik do kuchyne..cesta robim len v nom(na Vianoce neskutocny pomocnik-vsetko nabuchas do mise a chystáš si ine) Tak nikdy rukou cesto nespracujes.
Mlynček na maso,orechy, struhanku si robim.
Krajace na zeleninu,mixer.
Mam aj odšťavňovač, mašinkové-na pečenie, na klobásy -to su veci kt.sa využívajú menej..ale v podstatě ten robot niekolko krát do tyzdna ide.A teda ma na linke svoje čestné miesto.
No poznam ludi čo viem,že robot majú a nikdy ho nepoužili-lebo ak ho máš mat niekde v krabici a stále vybalovat-tak ho využívat nebudes. Ale ak uz si raz naň zvyknes 😉
Ja mám robot ale využívam ho len keď idem robiť halušky aby mi postruhal zemiaky 😂 neviem no ja som skúšala tam dávať robiť rôzne cesta ale nepáčilo sa mi že spodok misky mi úplne nepomieša a bežne mi na spodku ostala ešte nezapracovana muka (mám robot značky tefal tak neviem či nie sú práve tieto problémové) musím viacej toho umývať keď to robím v stroji ako ručne a vždy keď miešaním cesto tak to zaberie ručne len minútu max a kvôli tomu sa mi ho nechce vyťahovať.. mala som ho aj na linke lebo je pekný ale zapadal mi len prachom 😅 mäso som tiež skúšala v ňom pomliet ale ten výkon je slabý ak to plánujete robiť často tak odporúčam kúpiť si zvlášť mlynček na mäso - elektricky.. mixer som použila raz a zlomil sa mi na spodku nejaký plast a už to pekne nesedí a vyteká mi z neho 🤣 takze to je moja recenzia ale keby sa mi pokazí aj tak by som si nejaký kúpila veď co ak ho využijem ešte
@vanilkovazmrzka ja si kuchyňu bez robota neviem predstaviť. Používam ho každý deň. Treba kúpiť kvalitný robot so silným motorom. Miesim, šlahám, meliem, strúham, mixujem, krájam.
Ja používam, nie denne ale viac x do týždňa určite. Pre mňa je teda dôležité nechať si ho na linke ako jej súčasť a nespratávať ho. Keď som mala prvý robot bol skoro celý rok v skrini lebo šak než som ho vytiahla tak som radšej zemiaky nastrúhala ručne, cesto vymiesila tiež rukou alebo vyšľahala ručným mixérom. Potom som začala piecť chleby a nechcelo sa.mi ten robot dávať stále hore dole. Odvtedy je na linke a naozaj je to nenahraditeľný pomocník, už mám druhý model a vyberala som si aj podľa dizajnu aby sa mi páčil keď už bude vystavený 😅😅
Ja mam tiez, kupila som si ho pocas prvej vlny korony, kedy som sa viac pustila do pecenia. Vyuzivam ho hlavne na hutne cesta, ktore nemusim krvopotne miesit rukami. Tiez obcas na domace cestoviny, pripadne pomliet maso, nastruhat nieco. Ale na obycajne liate kolace pouzivam rucny mixer a je to super pohodlne
@vanilkovazmrzka Ja mám už pár rokov ETA. Vyskladala som si k nemu nadstavce podľa toho, čo ja používam a som spokojná. Nemám tam zbytočnosti čo stoja len na polici.
Takže je to individuálne, podľa toho čo aj reálne využijes.
@lilianka28 no toto sa mi paci, ze si mozes povyberat. Aky je to model? Lebo presne by som nerada mala doma stroj s 30 nastavcami, z ktorych 25 nepouzijem 🥲
@vanilkovazmrzka Ja mám konkrétne ETA Gratus. Objednávala som priamo zo stránky výrobcu eta. Dokonca som si dokupovala k nemu ešte jednu nerezovu misu. No len je to už pár rokov, tak neviem aké možnosti teraz ponúkajú.
@vanilkovazmrzka etu gratus si mozes kupit zakladny model a samostatne dokupit nastavce, ktore potrebujes
U nás ide skoro každý deň. Používam hlavne miesič cesta, menej slahac a mixér. Niekedy použijem aj struhac, odšťavovač na citrusy a mlynček na mäso. Za mňa dobrá kúpa, využívam.