Kuchynské skrinky po strop - za a proti

4. sep 2024

Dobrý deň,

Riešim dilemu ci mam spraviť tak kuchynské skrinky, aby boli po strop alebo nie. Cena je rozdiel cca 1000 eur.
Byt má byť na prenajom ale časom tam možno bude bývať aj ja.
Využije sa ten horných priestor ? Vzhľadovo je po strop krajšie. Ako mate kuchyne riešené vy ?

thirstymonk
4. sep 2024

My to máme po strop a dávali sme si to najmä preto, že nemáme náladu na hnusné zalepené vrchy skriniek v kuchyni :D

sandra811
4. sep 2024

Nám sa ide teraz vyrábať kuchynská linka a samé prvé čo bolo som pýtala skrinky po strop😀😊

romikk22
4. sep 2024

Ak nahate otvorene zvrchu a nebude až po strop bude tam strašne veľa prachu určite utierať nonstop , takže ja by som riešila až Po strop. 🙂 aj keď chápem ze 1000e je dosť ... ale ak tam chcete bývať raz aj vy tak by som dala

stvura
4. sep 2024

ja mam medzi skrinkou a stropom fugu asi 30cm - nevyuzivam, pada mi tam prach a dost zle sa to cisti...tiez uvazujem kedze prerabam kuchynu ake policky zvolit a zrejme dam az po vrch - nieco na tento styl:

malaopicka
4. sep 2024

Máme po strop, je tam voľne miesto tak 2-3cm kvôli odvetravaniu. Inak máme stropy vyše 3m a normálne to miesto využívame na sezónne veci. Celkovo máme minimum nábytku, takže najvrchnejsie skrinky sú zaplnené vianočnými ozdobami, krabicami, náhradnými predlžovačkami atď. Idem do nich raz za čas rebríkom. Kuchyňa vyzerá omnoho krajšie a ten úložný priestor isto ocenis. Pri cene kuchyne je 1000€ zanedbateľná položka, v budúcnosti budeš ľutovať, ak to nedáš. Susedu odhovoril stolár od takých skriniek a nadáva od začiatku, že si mala dať.

domiklik
4. sep 2024

Áno mam po strop, dokonca šikmý strop, vyzerá to super, nikde nemám prach a áno využívam, zatiaľ nie sú všetky zapratane, ale vidím to na rok dva a budu

viestta
4. sep 2024

Mali sme skrinky asi 10 cm pod stropom, bordel tam padal, upratovalo sa to viac ako debilne, po par rokoch som tam dala spravit dosky aby sa ten priestor uzavrel. Mala som to uzavriet hned ako sa robila kuchyna. A v tych najvyssich policiach su naukladane veci, ktore sa pouzivaju obcas, ale niekde ich ulozit treba, od boxov na kolace az po tortove formy a zasobu viecok na zavranie tam mame kadeco.

nila0622
4. sep 2024

Za:
- kopa priestoru
- nemusím utierať vrch 😂
- vyzerá to super
Proti:
- hore sa dostanem iba so schodíkmi 😂

ivanakal
4. sep 2024

Ja nemam skrinky po strop.. Tym ze mame vysoke stropy som bola proti takym vysokym skrinkam a otrasne by to vyzeralo. Svokrovci maju po strop a vobec sa mi to nepaci... A ze je prach navrchu? Neviem o tom, nepozeram sa tam a ak je, tak ho nikto nevidi 😀 😀

evansova
4. sep 2024

@ivanakal 😀😀😀

dusankomoj
4. sep 2024

Mám po strop a nieje v nich nič (v jednej je starožitný porcelán) páčilo sa mi to tak.

hedviga2
4. sep 2024

Ak byt ideš prenajať, ušetrila by som 1000-ku. Ak pôjdeš do bytu za dva roky ty, daj si kvôli hygiene urobiť novú linku. Možno natrafíš na pozorných nájomníkov. Ja po rokoch prenajímania som o takých nechyrovala. Teraz sme malinroknUkrajinu a teda mastnota neskutočná.

hara_vara
5. sep 2024

až po strop 👍