Kuchynská linka

monika185243
3. jún 2023

Ahojte, neviete my poradiť ako možno ešte lepšie rozložiť spotrebiče a linku. Toto je len taký návrh na hrubo. Umývadlo musí byť pod oknom kvôli vode a varná doska tiež musí byť na tej stene ako je okno, kvôli vyvedeniu digestora.

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
tinkavvv
3. jún 2023

@monika185243 ak je umyvadlo a varna doska napevno, tak tam vela nevymyslis. Za mna vymenit chladnicku a ruru/mikrovlnku. Do chladnicky chodis niekolkokrat denne, zatial co ruru vyuzivas menej. Aj vyhoda mat pri chladnicke odkladaciu plochu. Roh urobit klasicky 90 stupnovy a zrovnat horne skrinky.

lvulik
3. jún 2023

Hrozne ma rušia tie vrchné skrinky všetko v inej výške... Nevyzerá to pekne..

monika185243
autor
3. jún 2023

@jabadabadu veď ešte nad tým som premýšľala dať ju pod varnú dosku a tým pádom mám ušetrené ďalší priestor

monika185243
autor
3. jún 2023

@lvulik to je len tak nahadzané, určite to bude v jednej rovine

monika185243
autor
3. jún 2023

@tinkavvv ešte som premýšľala dať varnú dosku do toho rohu, len tam nám to vychádzalo tak natesno

gejb
3. jún 2023

@monika185243 ja mam takmer totožnu kuchyňu 😁 a za mňa môžem povedat ze už by som nechcela rúru pod linkou. Ak veľa pecies tak je to veľmi pohodlné mat to vo výške oči. Aj tu chladničku mam rovnako, nevidím v tom problém ze je to vedľa seba. Je ale dobré mať vedľa chladnicky pracovný priestor, tak ak nemáš oproti ostrovček, vymenila by som chladničku s rúrou.

jj298
3. jún 2023

@monika185243 riesili sme podobnu dilemu, ci dat ruru hore alebo dole. V podstate u nas zavazilo, ze ked ju dam dole mam vacsiu pracovnu plochu, ked tak ako navrhujes mas viac ulozneho miesta. Co je pre teba dolezitejsie?

tinkavvv
3. jún 2023

@tinkavvv za mna rura urcite hore, porozmyslala by som aj nad zabudovanym kavovarom a hned mas volnejsiu pracovnu plochu.
A ten roh urcite prehodnot do klasickeho.

sasa1310
3. jún 2023

@monika185243 no ta varná doska pri tom konci linky je hrozná.

monika185243
autor
3. jún 2023

Ďakujem vám za rady baby, ešte teda popremýšľame 😀

marca12
3. jún 2023

@monika185243 Mne osobne tato ergonomia nesedi. Ja musim mat vpravo od umyvadla varnu dosku a u vas to vychadza do rohu. Mala by si tak trosku viac miesta pracovnej plochy. A celkovo varna doska takto na kraji linky nie je bohvieco z bezpecnostneho hladiska. Chladnicku by som nechala tak ako je len ruru by som dala pod varnu dosku. V malych kuchyniach je lepsie mat ruru pod varnou doskou,ziskas tak viacej pracovnej plochy.

marca12
3. jún 2023

@gejb ak vela pecies,tak skor ocenis vacsiu pracovnu plochu.

sono2
3. jún 2023

@monika185243 rúrky na vodu sa dajú predĺžiť vodu pod oknom by som nechcela. Nemáš to dobre vyriešené