Kuchyňa na mieru

steffany161
26. dec 2023

Ahojte, chcela by som vás poprosiť o vaše skúsenosti. Chceme si dat urobiť kuchyňu na mieru ale vôbec sa do toho nevyznám. Zaujímalo by ma odkiaľ ste si dali vy robiť a koľko vás vyšla, či je lepsie si dat robit u nas alebo v Poľsku. Ja by som chcela kuchyňu do L + ostrovček aj so spotrebičmi. Myslím ze to približne vychádza 3x3 metre. Som v tom už stratená 🤣 ďakujem za všetky odpovede ❤️

jaga18
26. dec 2023

Mne robil vlani známy stolár. Základ mám cca 4,5 m dolné plus horné skrinky, horné skrinky výška 1,20. Časť, ktorá je do L je len 1,2m a bez horných skriniek. Potom mám 2 vysoké skrine s rúrou a potravinovú vysuvaciu tie majú spolu 130cm plus ešte jedna časť bez vrchných skriniek tiež 1,2m. Vyšla ma cca 3800 plus 500 drez s batériou a plus spotrebiče, plus ešte dodatočne sme čo to dorabali tak to bolo este par stoviek. Poľsko máme ďaleko, ale keby mi od tade ponúkli lepšiu cenu za rovnakú kvalitu, tak nevaham.

lelelienka
27. dec 2023

Akurat cakame na montaz kuchyne, L- ko zhruba 220x290 cm, cena 7800€ plus spotrebice. Vyraba overena firma, ktora robila uz aj znamym a pacilo sa mi.

kamatopo
27. dec 2023

My sme brali v Mobelixe. V roku 2019. 4x2x2 bar..spotrebiče a drez boli v cene 5500€. Sme veľmi spokojní. Cena určite išla hore.

alica2202
27. dec 2023

davala som si v Polsku pred 6 rokmi a nikdy viac. Vysla ma okolo 4,5 tis. ale nikdy viac. Uz setrim na druhu kuchynu a nevaham si aj priplatit za kvalitnu robotu

kengurica
27. dec 2023

@steffany161 záleží od veľa vecí. Niekto ti napíše, že má 3+4 metre za 5000€, ale to nemá žiadnu výpovednú hodnotu, lebo záleží hlavne od materiálu , povrchovej úpravy, kovania, pracovnej dosky, od nejakých "technických zvláštností", takže dĺžka linky 5m môže stáť 1000€, aj 10000€.
Daj si naceniť u viacerých stolárov, prípadne si naplánuj v IKEA plánovači, ale zadaj všade rovnaké podmienky, aby si vedela porovnať.
Ja som sa odpichla od IKEA plánovača, a potom som zadala niečo podobné stolárovi. V IKEA nemali presne to, čo som chcela, lebo máme linku vo výklenku do U, a to sa muselo riešiť iba na mieru, lebo v IKEA by sa to muselo vykrývať všelijakými lištami na úkor priestoru a dizajnu. A teda chcela som nejaké veci, ktoré v IKEA ani neboli možné. Napriek tomu, zo stolára sa vykľul nespoľahlivý magor, ktorý 100x niečo zabudol, prerábal, vyhováral sa, a robil linku pol roka. Linka je ok, len tie nervy okolo ....

mimichaelka13
27. dec 2023

My mame z Polska Kuchyne Tonix. Obrovska kuchyna, skrinky az po strop za 5500eur bez spotrebicov. Maju od nich kuchyne nasi traja znami a boli spokojní, takze sme nevahali. Material beru z Bucina Zvolen, nie dake polske sajrajty, pomer kvalita cena parada, takze nebolo o com. Neviem odkial ste ale nemaju problem prist, chodia po celom Slovensku, ak budete chciet kontakt napiste mi. Dam vam konkretne na pana, ktory bol u nas. Na vyber je toho vela, donesie so sebou v kufri vzorkovniky, ja som si nevedela vybrat 😅. Jedina nevyhoda je, ze nerobia vizualizaciu v pocitaci... on to rovno kresli na stvrocekovy papier pred vami. Takze je dobre si dat spravit vizualizaciu niekde v Decodome alebo Dalno kuchyne alebo inej... co mate po blizku, aby ste to realne videli ako bude kuchyna vyzerat. Takze potom vam to uz bude jedno ako mne, ze on kresli na stvorcekovy papier 😉😊👍. Tolko tip za mna 👍.

steffany161
autor
27. dec 2023

@mimichaelka13 O tejto firme som už počula. Mohla by som poprosiť číslo? Ďakujem moc ❤️

avanka
27. dec 2023

@steffany161 kuchyňa dokončená 15.12..vrchny korpus ostal,tam boli len vymenené dvierka, spodný vyrábal, umývačka AEG za 820€, varny panel, 3900€ vrátane granitoveho drezu blanco s batériou a stola( Kuchynská doska 180 cm s konštrukciou)
Od stolára na zapade
Tie jedny otvorené dvierka si nevšímaj, stolár objednal menšie omylom

martinusik91
27. dec 2023

Určite si nedávaj robit kuchyňu v poľsku. Ceny poliakov sa už moc nelíšia od stolarov čo robia na mieru a kvalita je hrozná. Pri tých cenách čo teraz stoja kuchyne, by som určite išla do stolára čo robí na mieru a tiež na základe dobrého odporúčania. Nie je stolár ako stolár... Cena závisí od dekoru, materiálu, pracovnej dosky, kovaní... Je to individuálne ale čo viem tak sa cena za takú kuchyňu pohybuje od 6000 do 9000. Podľa toho čo si vyberiete. Keď tak si povedz čo chceš a povedz nech ti urobí dve varianty ceny. Môj muž napr. tak robí. Keď ale človek chce lacno, ide to na úkor kvality. Stolár ti vie dať napr aj lacnejšie kovanie, ale to už si môžeš objednať rovno z Merkury a za dva tri roky meniť za novú...

carmenuska
27. dec 2023

@martinusik91 my máme kuchyňu od Poliaka 12 rokov,nič jej nie je...Keď k nám hocikto príde,neverí,že ju máme 12 rokov. Je nadčasová,stále moderná.Vymenili sme akurát úchytky ,ale to len preto,že sa mi páčili hranaté neskôr. Robil ju z materiálu presne ako Slovák,ktorý i máš bol.Poliaci majú presne tie isté vzorkovniky,ako aj naši.Cena neporovnateľná.My sme spokojní.

martinusik91
27. dec 2023

@carmenuska ako píšem nie je stolár ako stolár. To platí aj v poľsku. Ide aj o prevedenie. Nie každý poliak musí byť suflikant čo to dovrzá. Väčšinou ale robia tak len aby sa čo najviac ušetrilo na úkor kvality. Či to je Slovensko alebo Poľsko. Preto treba ísť na základe odporúčaní. Viem že sa dá materiál aj kovania objednať aj z Poľska ale kvalita je teda hrozná. Hlavne čo sa kovaní týka.

marca12
27. dec 2023

@martinusik91 kolko takych kuchyn si v polsku davala robit? Myslis si,ze v polsku nemaju kvalitne kuchyne? Na suflikanta vies natrafit aj u nas. Aj v polsku su sikovni stolari a maju kvalitnu robotu a material je ovela lacnejsi ako u nas.

martinusik91
27. dec 2023

@marca12 však presne to som napísala. Čítaj trošku s porozumením 😉.

martinusik91
27. dec 2023

@marca12 a zas sme pri tom že materiál je tam lacnejší ale za akú cenu? Napr. kovania z polska nemôžeš porovnávať s kovaniami Blum. Ani ich životnosť.

marca12
28. dec 2023

@martinusik91 To nie je o kvalite. Nevyznas sa v tom. Ja nepisem o nekvalitnych materialoch. Ja pisem o rovnakom kvalitnom materiali,ktory kupis aj tu. Rovnake kovanie blum tam stoji menej. A nema to nic spolocne s kvalitou,ale s tym,ze nemaju tak vysoko nastavene ceny. A nemusis ma presviedcat,mam prehlad,robim s polskym trhom.

martinusik91
28. dec 2023

@marca12 Vyznám sa v tom asi tak ako ty 😉 ja robím so slovenským trhom 😉. Nie každý poliak používa kvalitné materiály a kovania. A za to že je to v Poľsku lacnejšie to neznamená že ti to ten poliak za tú výhodnú cenu aj dá. Môže aj nemusí 😉. To isté platí aj o slovákoch. Čiže zas sme pri tom čo som napísala, že treba ísť po odporúčaniach a overených ľuďoch.

matullka91
28. dec 2023

Ahoj. Ja odporúčam Stolárstvo Kubík. Sestra má kuchyňu aj skrine vstavané. Boli s nimi veľmi spokojní.
https://www.stolarstvo-kubik.sk/referencie/

manusik
3. feb 2024

@mimichaelka13 prajem pekny den mohla by som poprosit do spravy kontakt na kuchynu? A ak by vam nevadilo aj foto vasej kuchyne ? Dakujem

mall0rca
26. mar 2024

@mimichaelka13 prajem pekny vecer, mohla by som poprosit poslat mi do spravy kontakt na toho polskeho majstra na kuchynu? A pripadne aj foto tej kuchyne co Vam robili? Dakujem

maminkadeticiek
10. apr 2024

@lelelienka mate kuchynu od poliakov?

lelelienka
10. apr 2024

@maminkadeticiek nie, nemame od Poliakov, ale od slovenskej firmy

adelaidas
1. júl 2024

@carmenuska dobrý deň môžem vás poprosiť o kontakt? a fotku kuchyne. Dakujem krasne