Kuchyňa - horné skrinky

25. júl 2023

Ste tím horných skriniek v kuchyni alebo otvorených políc? Srdce mi skôr volá po otvorených policiach, ale skrinky asi pôsobia elegantnejšie. Aký je váš názor?

dskjhfdlkdjhl
25. júl 2023

Ja som urcite za skrinky, najlepsie az po strop. Otvorene police v kuchyni su hlavne otravne pri upratovani.

ivkav5
25. júl 2023

Ja mám horné skrinky až úplne po vrch a nedám na to dopustiť 🙂
Všetko v byte máme “zatvorené” a volila by som to zasa, pretože je to takto praktickejšie než otvorené 🙂
Jednak s tým nemáš taký problém čo sa upratovania týka, po druhé- neočumuje ti každa návšteva všetko čo tam máš a ako to tam máš usporiadané a po tretie- skrinky po vrch je to naj čo môžeš urobiť, lebo sa ti tam pomestí kadečo 🙂

sajmonka_1216
25. júl 2023

určite skrinky a súhlasím, že po strop..
ale ako si predstavuješ tie otvorené police? ak by sa to hodilo, že si tam niečo vyložíš, napr. vínové poháre alebo niečo čo by tam ladilo tak ok...ale určite nie všetko otvorené... ved to by vyzeralo ako keby to nebolo dokončené, alebo by to pôsobilo ako chaos a bordel

autor
25. júl 2023

Napríklad takto som si to predstavovala. Časť skriniek a časť políc. Alebo druhá varianta skrinky až po strop. Len ja keď som mala aj skrinky, stále som mala jednu s pohármi a taniermi otvorenú.

ivkav5
25. júl 2023

Ver mi, ono to síce na fotkách vyzerá pekne, ale to je tak všetko. Realita bude iná, bude ti to tam časom vadiť a keď sa ti nakopia veci, tak budeš ľuťovať, že si nedala skrinky ale takto si prišla o miesto. Kamoška má presne takto riešenú kuchyňu ako na foto a teraz pri malom babätku, keď majú všade kopu vecí, tak to vyzerá u nich ako keby mali nonstop bordel. Sama na to nadáva a ľutuje.

sajmonka_1216
25. júl 2023

podľa mňa nie.. ako hovorí @ivkav5 .. pri deťoch tam budú hocijaké cumle, fľašky, kašičky a bude to jeden veľký bordel.. a okrem toho sa na to bude prášiť...hlavne na to, čo nebudeš používať tak často
tak zatvoríš a máš pokoj, nikto nevidí..

miskaska
25. júl 2023

Ja tuzim mat v celom byte len zavrete skrine. Ziadnu policku, regal, este aj kniznicu by som zavrela. Len aby som nemusela vsade utierat prach a to iste plati aj pre kuchynu 😀

zenulkaaa
25. júl 2023

Nechapem co to je za trend tych polic. Pekne to vyzera ale neprakticke. Ja som osobne za skrinky, vsetko schovat, vtedy mam pocit upratania. Policky vo mne evokuju neporiadok, aj ked je na nich vsetko usporiadane. A ten prach a kuchynska mastnota, co tam bude padat… uff

vanilkovazmrzka
25. júl 2023

Ja mam skrinky aj police ;) a je to tak pekne

janetinka27
25. júl 2023

radsej skrinky - v kuchyni sa nie iba prasi, ale sa tam aj vari a ten prach sa potom zvykne priliepat. a tiez mam rada kuchynu jednoduchu a jednoliatu a co najmenej vylozenych veci. ono na obrazkoch to vyzera pekne, lebo je to tak schvalne ulozene, ale doma by to podla mna vyzeralo rusivo, mozno trosku neupratane atd.

gabatkoo
25. júl 2023

Ja som len za police, horné skrinky nemáme vôbec. Je to super, záleží, čo sa tebe páči. Ale ja som minimalista, teda už roky sa snažím byť.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
gabatkoo
25. júl 2023

@elizabet173 mne to za to stojí, je to také svetle, otvorené, na hornej polici som začala pestovať rôzne kvety, v spodnej mám stojan na taniere a prikrývky na hrnce, pár misiek a hrnčekov. To čo najčastejšie používame.a vždy tam mám v rohu knihu čo práve čítam opretu. Ale vravím, každému ako sa páči 😁

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ivana11155
26. júl 2023

ja som za skrinky az po strop. Otvorene police vyzeraju dobre len v casopisoch.

canany
26. júl 2023

Ja prave prerabam kuchynu, davam ju do obyvacky a rozhodla som sa, ze horne skrinky nedam vobec, ani police. Len ja som v tych starych mala len haraburdy, ktore sa obcas pouzili, to preriedim a co treba, odlozim do skrine na chodbe. Tiez ako tu vyssie @gabatkoo pisala, idem cestou minimalizmu. Clovek naznasa taky bordel a pouzije to mozno raz za zivot, tato konzumna doba, reklama, casopisy, to na nas stale tlaci, ze toto sa ti zide toto, tamto a dom preplneny haraburdami.

simca06022011
26. júl 2023

Realne si pozri svoju kuchynu, kolko mas spotrebicov, riadov, kolko mas potravin, kde ich mas... rataj s tym ze sa toto mnozstvo rozrastie, alebo nie. A potom planuj co potrebujes. Za mna police nie, ja som si nechala 2 otvorene (jednu uzku cca 30cm, druhu klasicku cca 40-60??) a lutujem to, je to zberna a vyklad bordelu. Za mna zavriet vsetko. Zase nemam to po strop, lebo by to vyzeralo tak "plno", na vrchu mam hlinene dekoracie (zapekacie misy, hrnce, v jednom mam nasusenu levandulu atd...). Rataj s tym, ze sa to spini v kuchyni, aj ked mas digestor. Prach, spina... cize ak nemas potrebu skladat veci z polic a utierat raz za 2-3-4tyzdne) tak tiez to ber do uvahy. Otvorenu policu planujem na jednu stenu dat, ale tam budem mat kvet, kucharske knihy a mozno nejake plechovky s cajom, ziadne "riady" a pod.
Ono cestou minimalizmu sa pre mna da ist v kuchyni kde sa nevari.

simca06022011
26. júl 2023

A inak napr ta kuchyna tu z tych fotiek.. ono je to kraaasne, nadizajnovane, ale teraz si predstav ze tam na tu dosku s tymi domcekmi a dekoraciami drbnes kus masa, zacnes robit rezne. ALebo zacnes piect a muka ti to vsetko oprasi. Kuchyna ma byt prakticka, lahko umyvatelna, dezinfikovatelna. A teda vacsina veci z pracovnej dosky by mala mat miesto v skriniach mimo. A keby mi v otvorenej kuchyni vybuchol na police burciak ako sa u mojej mamy stalo parkrat, tak to by som sa asi zblazdnila :D Praktickost nado vsetko. Mame prave tichu domacnost kvoli podlahe, lebo sa mi poskodil vapenec na dlazke od vyliateho cistica, som na vine ja alebo ten blbec co vybral absolutne neodolnu podlahu do kuchyne, kupelni ? Ale to je iny pribeh :D

gabatkoo
26. júl 2023

Baby ja nikoho nepresviecam, majte také kuchyne aké chcete 😁. Naša kuchyňa je pre mňa mega, nedam za nič.

gabatkoo
26. júl 2023

@canany pošlem ti foto našej, manžel spravil na mieru, teda našu výšku, lebo vkusne je človek zhrbeny pri linke a ešte jedna vychytávka otočiť umývadlo, hlbšia linka, viac miesta.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
canany
26. júl 2023

@elizabet173 presne to co pises mam ja v jednej potravinovej skrinke a jednej 60 nizkej skrinke. Mam tam sufliky z ikei a tym padom to ma na hlbku 60 cm a zmesti sa tam toho na mraky a ked potrebujem otvorim cely suflik a vidim aj do zadu, nepotrebujem ani schodik, aby som dociahla. Na korenicky som bola kedysi maniak, tak mam ich asi 30 a pekne sa mi zmestili do vysuvneho sufliku, ktory som si namontovala presne na vysku koreniciek.
Ale ako uz bolo spomenute, u mna je toto rozhodnutie na zaklade skusenosti 10 rokov starej kuchyne. Ale kazdemu vyhovuje nieco ine.
K tym polickam sa nepriklanam vobec. V kuchyni sa chyta mastny prach, ide to tazko umyt a stale to davat hore a dole, preto som ja aj zrusila kadejake policky a vitrinky v obyvacke.