Ahojte poraďte ktorý je lepši z týchto dvoch.
Neviem sa rozhodnúť, kupujem kavovar prvý krát.
Ja mam tiez pozitivnu skusenost s Delonghi.
Jura alebo Delonghi. Za nas Jura 🙂
@13uzivatelka11 aký je dôvod ze by si už nechcela Philips?
@markusrasford príde mi celkom hlučný a už bol aj raz v oprave, pred zárukou ešte našťastie a už sa nám nejako začal kaziť aj ten aquaclean, ze nevedel cez to pretlačat vodu, aj keď sme to čistili pravidelne, takže už tam ani filter na aquaclean nemáme a dávame tam radšej len filtrovanu vodu.. Takže funkcia za ktorú si človek asi trocha priplati už nevyužívame. Akože nevravím ze je to úplná tragédia, ísť ide, ale už by som vybrala radšej ten delonghi 🙂
Pred časom bol v Pálenici u Borisa Filana barista. Filan sa ho pýtal akú najkurioznejsiu situáciu zažil ako barista? Mladý chalan mu rozpovedal co sa mu prihodilo. Po konzumácii expressa pristúpil hosť k barovému pultu a povedal mu. Mate vynikajúci stroj veľmi mi chutila káva. A ten chlapec ostal smutný a hovorí Borisovi. Ved tu kávu som mu robil ja a nie stroj. A on pochvali stroj. Tak asi toľko ze aký kávovar je naj...
@markusrasford tak na pakovom stroji to naozaj treba vedieť a da sa s tým vyhrať, ale na automatickom, ktoré chce autorka, veľmi nie. 😅
@13uzivatelka11 záleží akú kávu použiješ akú máš vodu ako je pomleta ci není spalena. Nie som barista ale chalani co sa vyznajú by ti vedeli povedať od čoho všetkého záleží tá dobrá káva. Môžeš mať TOP stroj keď budeš mat nekvalitnu kávu
@markusrasford ja to všetko viem, ale narážam na ten komentár vyššie o tom, že kávu urobil barista.. V kaviarňach ju robia na pakovom kavovare, tam sa to treba naozaj naučiť pripraviť, ale na automatickom len nastavis hrúbku mletia a ďalej to viac neovplyvnís
Za mňa určite delonghi.svokra má Philips a už zo 5x v oprave bol...
Ja mám už asi 10 rokov základný Delonghi a žiadny problém. Závisí, čo od neho očakávaš, ale ja pijem len espresso a sem tam si zalejem čaj na ňom 😊
ja mám ten filips,je to tretí kávovar,predtým som mala dve iné značky a jeden som vrátila po pár dňoch,podľa merania mal urobených toľko káv,čo ani za 10 rokov by sa nedalo na ňom urobiť a druhý sa pokazil 2x v priebehu pol roka,ani ho neopravovali,hneď mi vrátili peniaze.
Z mojich skúseností:
Aj keď je tam 12 stupńov hrúbky mletia,aj na najjemnejšom stupni melie nahrubo a veľmi ťažko sa otáča tým gombíkom ,predchádzajúce mleli na omnoho jemnejšie a hrúbka mletia sa nastavovala veľmi ľahko
Puky kávy sú veľmi mokré,mali by byť úplne suché,takže neverím,že kávovar pracuje s takým tlakom,ako píšu v návode.Predchádzajúce kávovary mali puky suché
Nekupuj si kávovar s mliečnou tryskou,treba to umyť po každom použití a ver,že ťa to po pár dňoch prestane baviť
Treba ho pravidelne celý čistiť a mazať,tzn.,že ho treba otvoriť a vybrať von sparovaciu jednotku,nikde v popise na žiadnom eshope to nebolo,zistila som to až keď som čítala návod.Tie predchádzajúce kávovary toto nemali,asi sa čistili samé,neviem....
Treba do neho filter,to tie predchádzajúce nemali.Jeden filter je v ňom pribalený.Ja mám filtračnú kanvicu,takže nemienim kupovať filter.
Má velmi plytký zásobník na zrná,treba opatrne nasypávať
Neoznámi ti,že sa minula káva,musíš priebežne nazerať do zásobníka
Oplachuje pri každom zapnutí aj pri každom vpnutí,zásobník na vodu je hneď plný,ja zvyknem ale túto vodu pustiť normálne do šálky do kávy,používam ho niekoľkokrát za deň a voda je čerstvá
Jediná výhoda,dá sa tam použiť aj mletá káva.
Ak ma ešte niečo napadne,doplním
jednoznačne Delonghi
mám s nimi veľkú spokojnosť
Zazila som tri Delonghi a nic moc, viac som spokojna s Philips, no mna domace kavovare az tak neoslnili, skor niektore tie restauracne vedia urobit super kavu..
Ahoj,máme delonghi, podobný ako na 1 obrázku,rozdiel je len to,že máme aj s kapučínom. Je výborný, kúpila by som ho znova, žiadne výhrady nemáme.
@tilonka ale ako písali vyššie, v kaviarni ti tu kávu robí barista. Automaticky kávovar ti nikdy neurobí takú dobrú kávu ako pákový a aj na pakovom to treba vedieť. Lebo automaticky kávovar ti veľmi rýchlo pretlaci kávu a vtedy vyextrahuje z kávy hlavne aciditu, kyslosť.. Keď chceš z kávy aj iné chute, to už trvá dlhšie kým sa vyextrahuje...preto z každeho spôsobu prípravy kávy máš z nej iné chute
@13uzivatelka11 dik za vysvetlenie 👍 ono niekto je na to viac citlivy, iny menej..
Delonghi. Mame Philips a už by som nechcela