Kto ide tento rok stavať dom?

4. mar 2022

Zienky ste tu niektore ktore mate v plane zacat tento rok zo stavbou domu? My mame mat uz tento mesiac stavebne povolenie a na jar by saamalo zacat stavat..uz mame aj peniaze na ucte... priznam sa zee niekedy mam kus obavy a prejde mi hlavou kadeco a bojim sa ci to bude dobry krok pre tuto situaciu vo svete. Aj ked bola to velmi dlha cesta kym smeekupili pozemok a dostali sa az sem :( strasne sme.si to vytuzili a teraz ore to dianie vo svete sama neviem co bude. Myslim hlavne rastt cien a vsetkeho .. len by ma zaujimalo ci v tom.teda.odhodlane idete dalej alebo ste niekto aj zmenilo plany? Dakujem

danielle799
4. mar 2022

Práve teraz som mužovi vravela, že keby som vedela ze bude vojna nekupujeme žiaden pozemok ani nestavame žiaden dom.

autor
4. mar 2022

@danielle799 no uplne som z toho na vazkach aj ja .. manzel ma fajn zamestnanie aj vsetko ze teraz to financne davame aj ked som na materskej tento mesiac cakame druhe babo ale proste po tomto vsetkom neviem si predstavit ako to ide byt s cenami napr dalsi pol rok alebo roka dva atd... ci to vobec dostaviame a utiahneme ked s toto vsetko deje

crazy_lazy
4. mar 2022

Čo sa týka cien, tak už včera bolo na stavbu neskoro. Určite to netreba odkladať. Lacnejšie to už nebude. Teraz ide len o to, akým tempom tie ceny budú stúpať.

janba
4. mar 2022

Ideme na to tak o mesiac. Tehly objednane, ideme robit zaklady. Jedine coho sa obavam, su ceny vsetkeho.

autor
4. mar 2022

@crazy_lazy to je pravda.. vedeli sme ze uz sme nizsie ceny prepasli, ale necakala som ze too moze byt este horsie a nedajboh sa zasekneme niekde pred koncom alebo tak ..vsetko je mozne ..ale tiez si myslim ze lepsie uz nebude jedine horsie . Cize bud stavat alebo nestavat a zmierit sa s tym... tazke rozhodie 😒

luccija
4. mar 2022

Nie je načo čakať...všetko pôjde hore niektorý materiál ste už mohli mať kúpený v predstihu.Tak nebude mať napríklad fasádu, alebo spravený dvor, plot...pôjdeš skôr do prace, ale keď ste už tak ďaleko tak nečakať.Budes mať svoje ovocie, zeleninu, svoj priestor pre deti

autor
4. mar 2022

Manzel uz zajednal vsetok material aj tehly, okna dokonca, drevo uz im to mame len potvrdit do konca tyzdna a hotovo . Manzel je stavbar v stavebnej firme s tymto problem nieje ..len do buducna sa bojim ale to asi nik nevie no ..snad to zvladneme

autor
4. mar 2022

@luccija my sme aj teraz v dome ale v rodicovskom mame velky dvor vsetko ale chceli sme novostavbu ... asi kaslem nato nejdem spekulovat a ppjdeme teda podla planu

luccija
4. mar 2022

Ries postupne postavte dom a uvidíte....fakt v najhoršom predáte, ale možno máš len obavy každý má my sme rozmýšľali pred 7 rokmi tiež či ísť do toho a druhé moje najlepšie rozhodnutie

patricka
4. mar 2022

My mame rozostavany dom a pokračujeme na jar ďalej.. ceny sú šialené ale lepšie to iz asi nebude

derdia
4. mar 2022

Ahoj investujes do svojho a pre seba a pre svoje deti...uz to nikdy nebude lacnejsie a stavat sa bude vzdy. My staviame ale berime to tak, ze je toaj pre nase deti.

sivana09
4. mar 2022

Ak sa obavas len cien, tak ano. Netreba asi cakat. Ak sa obavas vojny, moze mat zmysel cakat. To nikto predvidat nevie

kvietok2891
4. mar 2022

@danielle799 ved to vlani sme kúpili byt a teraz aby nám ho niekto rozbomrdoval momentálne sa neoplatí stavať alebo kúpi at nehnuteľnosti teda pokiaľ sa situácia neupokojí

monika185243
4. mar 2022

My staviame a myslím si že netreba čakať, ceny pôjdu určite vyššie. Manželovi spomínal majiteľ stavebnín že koncom min.roka jednej pani naceňoval tehlu na dom a vyšla ju tuším 10 000 eur, len pani dostala covid, tak to neriešila a potom keď si dala v januári znova naceniť, tak ju vyšla 17 000 eur. Ide to hore zo dňa na deň, ani cenovú ponuku nikde nechcú dať na dlhší čas...

nika12323
5. mar 2022

Ahoj my sme začali staviat dom minuly rok a už vtedy išli ceny šialene hore kvôli covidu.. takze určite nečakat čím skôr tým lepšie , ceny pôjdu hore stále … a ak sa obavas kvoli vojne povedz si že to predsa robíte pre rodinu a čo bude to je v božích rukách , my sa teraz tiež nevykasleme na celu stavbu pre situáciu na Ukrajine , treba ísť ďalej , zem sa teraz neprestane točiť .

snezienkaaa82
5. mar 2022

My, sme dostávali vlani, pri týchto cenách stavebného materialu, ktoré sú dnes, by, sme to finančne už nedali. Naozaj,, nejaký materiál stojí aj 2 krát toľko..... Des

snezienkaaa82
5. mar 2022

@monika185243 tehla sa teraz dá len ťažko zohnbat. Manžel má stavebnú firmu, včera obehal 3 stavebniny a tehla žiadna.....

kikiballa
5. mar 2022

Určite by som to neodkladala. My sme tak začali stavať počas najväčšej korony. Prvý deň lokdownu a my sme podpisovali úver. Pol roka sme boli doma,lebo ani firmy nefungovali. Poviem ti,že sme mali vseliake pocity a myšlienky. A teraz? Nič lepšie sme nemohli urobiť. Materiál išiel tak sakramentsky hore,že v podstate by nás to celé vyšlo 2x toľko. Veď aj teraz idú ceny enormne hore. Pred troma týždňami sme vybrali dlažbu na terasu a včera sme ju objednali ale bola o 30% drahšia. Takže určite neodkladat.

sim_mi
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
monika185243
5. mar 2022

@snezienkaaa82 je to fakt ťažko, aj to že je nedostatok, ale tie ceny sú hrozné. Drevo na strechu nás vyšlo raz toľko a to je len zlomok materiálu na dom. My staviame svojpomocne, snažíme sa šetriť kde sa len dá, ale tiež si myslím že úver ktorý sme zobrali, nám stačiť nebude. Je to fakt hrozné že človek sa musí zdĺžiť na 30 rokov aby mal vôbec niečo svoje, aspoň že to zostane deťom, ale tá podpora od štátu ma fakt dojíma 👏

snezienkaaa82
5. mar 2022

@monika185243 aj my sme stavali svojpomocne. Potrebovali sne dokúpiť dlažbu na terasu. Vlani sme dali ze m2 25 eur, teraz pytaju 33. Manžel je stavebnik, čiže ceny sleduj e a je to des. Tiež materiál na zateplene je 2 x drsazsi. Hrubú stavbu postavíš, no ešte len potom stavba začne pýtat peniaze. Nehovorím o povolenia a potvrdenia h....

marca12
5. mar 2022

Odporucam ti kupovat vsetko uz teraz,ci obklady,sanitu,podlahu,stavebny material. Nielenze ceny pojdu hore,ale bude obrovsky nedostatok a velke cakacie doby. Vojna sa diplomatickou cestou neskonci,boje na Ukrajine budu dlhe mesiace a ovplyvni to cely svet. Sialene,co nas caka.

marca12
5. mar 2022

@snezienkaaa82 tak je nacase,aby sa ludia uskromnili a kupivali dlazbu v ich cenovej relacii. Nekupim dlazbu za 25€,ale za 10€ a uzitok mam taky isty. Potom placu ludia,ze sa trasu,ci budu mat na splatky. Keby kazdy staval v ramci svojich moznosti,nemuseli by ludia panikarit.

monika185243
5. mar 2022

@snezienkaaa82 veď presne toho sa bojím že vnútro nemáme šancu dorobiť, ale dohodli sme sa že budeme radšej dlhšie stavať a pomaly to dáme nejak dokopy, ako zase navyšovať hypotéku...

monika185243
5. mar 2022

@marca12 nie je to len o dlažbe, myslím že keď sa dá človek si už radšej doplatí a kúpi si niečo kvalitnejšie a má pokoj, hovorím keď sa dá. Problém je ten že všetok materiál šiel hore, či tehla, drevo, železo...proste všetko. A niekto proste nemá zdatnosti na to aby si postavil dom svojpomocne, tak dá postaviť firme a tam zaplatí raz toľko. Tak jasné že pokiaľ nemáš našetrené tak si musíš zobrať hypotéku a musíš sa aj báť či ju zvládneš platiť

snezienkaaa82
5. mar 2022

@marca12 no ved kúp lacnejšiu a uvidíš, ako sa s ňou pracuje. Jedna hrubšia, druhá tensia....farebne nesedeli..... Obklad detto. Nehovorím, že u všetkých je to tak, no casto

marca12
5. mar 2022

@snezienkaaa82 Ale ani tie predrazene nie su bohvieco. Mame lacnejsie a kvalitou su velmi dobre,rovne,vyberali sme podla vyrobcu. Aj medzi lacnejsimi sa da vybrat kvalita. Pointu si asi nepochopila.

snezienkaaa82
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
snezienkaaa82
5. mar 2022

@marca12 mne to nemusíš vysvetľovať, 15 rokov sa s manželom tocime okolo stavebníctva, takže to poznám. Niečo je dobre, niečo nie.... Ako vo všetkom. Niekedy aj osvedčena a značka sklame.... 🙃🙃🙃
A inak.... Pochopila som.

katina02
6. jún 2022

Ahojte, chceli by sme dostaviť ako keby jednu možno dve miestnosti, ešte uvidíme podľa situácie, podľa financií a tak ďalej. Máte s niečím takýmto skúsenosť? Prístavba by mala byť akože z tehly. Neviem, že čo všetko bude ešte ďalšie treba, akože aj ohľadne nejakých oficialít a tak.