Krušpán na balkóne

ivana2288
31. máj 2020

Ahojte,
už sú to 2 mesiace čo som sa presťahovala do nové bytu. Bývam na najvyššom poschodí v centre mesta a balkón má zábradlie (nie je to klasický panelákový balkón).

Odvšadiaľ je mi vidieť nie len na balkón ale aj zaň cez francúzske okná dnu. Preto by som chcela na balkóne vysadiť celoročné kríčky (nechcem natiahnuť plachtu cez zábradlie lebo sa to vôbec nehodí). Rada by som "živý plot".

Po dlhom hľadaní a navštevovaní xy záhradníctiev sa mi zaľúbil krušpán.

Tuje nechcem ani cypruštek.

Balkón nie je extra veľký a chcem tam mať aj lavičku na sedenie + nejaký stolček.
Preto by som potrebovala poradiť od niekoho kto sa vyzná v rastlinách aký veľký by mal byť kvetináč.

Balkón má na dĺžku 310cm, ideálne by bolo keby kvetináče boli 80cm dlhé a široké 20cm (výška krušpánu by bola max 110cm).
V záhradníctve mi povedali že bez problémov môžem vysadiť krušpán aj do takého kvetínáča, ale osobne sa bojím že mu to bude malé. Na internete som nenašla článok priamo na krušpán v takých kvetináčoch.

Vie mi tu niekto poradiť? 🙏🏻

(Krušpán by slúžil na vytvorenie súkromia a ešte by som chcela pestovať bylinky)

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
daganov
31. máj 2020

@ivana2288 tiež by som nevolila krušpán a to pre jeho špecifickú vôňu, mne osobne to pripomína cintorín, možno tebe ti nevadí, ale volila by som niečo iné

ivana2288
autor
31. máj 2020

ja som aj tak myslela že keď budú Vianoce tak ich pekne omotám svetielkami, nech balkón pekne vyzerá

niečo do tvaru kužeľu by som chcela, len toho rozmeru na kvetináč sa bojím a preto sa radšej pýtam

daganov
31. máj 2020

@ivana2288 ak to chceš len kvôli Vianociam, ja som si tak robila "stromček" na schody do domu. Napichala som vetvičky krušpánu do polystyrénového kužela a ešte zostrihala konce. A svetielkami môžeš omotať aj iné dreviny

ivana2288
autor
31. máj 2020

hlavne to potrebujem aby mi nebolo vidiet na balkon a do bytu (tie vianoce to je len take plus)

luccija
31. máj 2020

@ivana2288 kruspan často napadnú húsenice minulý rok mi tak odišli 4 krásne drahé kusy.zajtra napíšem nejaké tipy

terezka1947
31. máj 2020

@ivana2288 kup si umely brectan,su take pasy. A balkon si sprijemni kvietkami,bylinkami. Kruspan nie je naj riesenie....

ivana2288
autor
2. jún 2020

@luccija vieš mi poradiť niečo na ten balkón?

Bola som zas v záhradníctve a od krušpánu ma odhovorili, pretože tu je nejaká pliaga a že do 2 dní je napadnutý... povedali mi ze mam zvoliť tuju, ale akosi sa bojím ze tie kvetináče budú malé a bude ich treba furt zalievať

nejaké celoročné kaktusy neexistujú 🙈😄