Krivá dlažba

drobcek17
21. máj 2024

Dobrý deň, kúpila som v kamennom obchode dlažbu. Po otvorení je dlažba krivá, taká vypukla v strede, v dlažbe sú odchýlky, jedna je dlhšia druhá kratšia. Majiteľ obchodu sa vyhovára, že dlažba nebola certifikovaná, a že tieto odchýlky sú bežné, ale mňa na to nikto neupozornil. Je možné ju podľa nejakého zákona vrátiť? Túto dlažbu by som nedala ani do kotolne (tá nás stála menej a je ďaleko lepšia) Viete mi poradiť. Ďakujem

kubizde
21. máj 2024

@drobcek17 všetko sa dá vrátiť! Ak mas blocik mas narok na vrátenie

feb13
21. máj 2024

Na obale by malo byt oznacenie I. trieda alebo II. trieda. V I. triede by mali byt bezvadne kusy, este na toto sa mozes skusit odvolavat.
Bohuzial sa to stane, ano velke formaty su bezne vypukle. Ak kupujete vacsie ako 45x45 cm, je to vzdy riziko. Vraj zo Spanielska a Talianska k nam casto posielaju prave tento "odpad" s oznacenim I. trieda... co by doma nepredali... a este je riziko kupovat obklady a dlazbu vo velkych stavebninach typu Obi, Hornbach atd. lebo tam davaju tiez nizsiu kvalitu. V takej mensej predajni, ak je na nejaky tovar ci vyrobcu viac reklamacii, skor ci neskor vyradia z ponuky.