Koženková posteľ

mara2010
29. okt 2023

Ahojte tie co mate kozenkovu postel neoľutujete sa vám ta koža? Ja ju nemám až tak dlho a dnes malý ju olupal tak je tam také veľké koleso a som zúfalá ze co snou keďže není stará tak novú kupovať nechcem... skúšal ju niekto ocalunit doma

kleopatra114
29. okt 2023

Práve sme ju po 7 rokoch vyhodili , už sa nedalo na ňu pozerať .

oblecenie99
29. okt 2023

Mali, po siedmych rokoch doslova sama od seba sa začala tá koženka odlupovať, nikdy by som už nechcela, ani zadarmo (nebola pritom lacná). Nekupujte

tessa2299
29. okt 2023

Ja mam z ecokoze postel. Mame ju 6rokov. Nelupe sa nikde zatial. Len manzel na cele postele spravil nechtom ryhu

mara2010
autor
29. okt 2023

@tessa2299 no aj ja som tam mala najskôr ryhu a malý to nadlupol a zrazu hádam aj 20cm koleso co to tak šlo

mara2010
autor
29. okt 2023

@oblecenie99 no prestne moja bola tiež dráha a veru už by som ju nechcela museli sme riešiť na nej aj odvetranie lebo nemala nožičky a mala úložný box dole a smrdelo to tam keď sa to nevetralo veru mam len nervy stoja veľa a hrozne najlepšie klasica postel

dominikak4
29. okt 2023

Eko-koža je pre mňa ten najhorší materiál, mám z neho detskú jedálenskú stoličku, mám ju dva roky a vyzerá hrozne, celá je olúpaná. Aj sme to reklamovali, napísali mi, že je to moja chyba, že sa o to zle starám =D, pritom ono sa to lúpalo pred mojimi očami ako sa v tom syn hýbal. Dcérke som kúpila novú, nesmela to byť eko-koža. Nikdy viac tento materiál a som šťastná, že som si z neho nekúpila svojho času kočík.... Všetko z ekokože sa manipuláciou časom olúpe. Dala by som na Vašom mieste posteľ opraviť a predala ju kým sa dá, následne by som si kúpila inú z iného materiálu. Ak sa Vám to raz začne olupovať, tak sa to bude časom už len zhoršovať. My sme mali najprv kovovú tú sme mali roky rokúce, boja jak nová a potom sme si kúpili posteľ z masívu a tiež ju máme pár rokov a nič jej nie je. Zbavte sa toho kým je to predajné.

mara2010
autor
30. okt 2023

@dominikak4 tohoto sa u asi nezbaví len rozmýšľam ako tak ju zachrániť. 😄

sandrasstini
30. okt 2023

Eko koza je najhorsi material na veci, ktore casto pouzivate. Aj kabelky a veci na nosenie z eko koze su na rok max dva. My mame teda kozennu sedacku uz ma 10 rokov a vyzera ako nova.

zuzana_ci
30. okt 2023

Ekokoža degraduje a rozpadá sa po 7-8 rokoch. Predajcovia sa s tým nechvália, žiaľ.
Nedávno som u rodičov prečalúnila takú posteľ, bolo to rýchle a efekt dobrý, materiál som použila textilný už overený nezničiteľný... v prípade záujmu napíšem aj overenú lacnú sponkovačku z Lidlu... dá sa to, netreba sa hneď vzdávať. Samozrejme dá sa očalúniť aj znova s koženkou - ale tiež to vydrží len rovnako krátko...

luccija
30. okt 2023

@mara2010 daj si to ocalunit, ale to je boj s veternými mlynmi za chvíľu sa to bude lúpať inde.

mara2010
autor
30. okt 2023

@zuzana_ci no rozmýšľam nad tým ale určite už nie z eco koze. 🙂 a viete cca cenovo koľko stojí latka na to. 🙂

mara2010
autor
30. okt 2023

@zuzana_ci prosím vás takáto latka na ocalunenie si myslíte že je dobra ? Alebo aký druh látky by to mal byť za výmenu

zuzana_ci
30. okt 2023

@mara2010 Použili sme Lungo Toccare, je drahsia, ale velmi lahko sa cisti (je tam nejaka uprava aby sa dala cistit iba vodou) a velmi vysoka oteruvzdornost. Treba brat do uvahy buducu udrzbu... mam doma rozkladaciu sedaciu supravu, viac kusov, komplet precalunenu, odtien https://kremik.sk/nabytkova-latka-lungo-toccare...
rodicom som namiesto bielej kozenky davala odtien 30 svetlosiva a teda s tymi dvoma mam skusenost, vzhlad je presne ako na foto, akurat jemnejsia struktura nazivo, taka jemna zamatova... nesla by som to prace s tym bez toho, ze to vydrzi na dlho... po caluneni to malinko povoli, tak 5 percent, takze sa to robi napevno, ale inak nic mimoriadne, dobre sa tym robilo. Je tak pevna, ze ked som potrebovala urobit otvor na mechanizmus na upevnenie, kazdu dierku som musela vyrezat vopred... neprederie sa ani nahodou.

zuzana_ci
30. okt 2023

A cenovo - ja som objednavala 20m latky na komplikovanu rozkladaciu sedacku a este sa mi 4 metre zvysili (som sikovna tak som sila bez zvyskov prakticky...), tak som neplanovane calunila aj ine veci ... rodicov stala cela postel asi 130-150 EUR aj s nitou, tiez sa ale dva metre zvysili a ocalunili sme este kuchynske stolicky potom, sedaky....
Nit treba specialnu calunicku, mali v ponuke len bielu a ciernu, sit sa to sa da aj na beznom domacom stroji.

zuzana_ci
30. okt 2023

Neviem aky model postele mate, oni mali velikanske celo za postelou a cez polovicu latky islo na to, obojstranne, aby mohlo byt aj otocene do priestoru.... takze samozrejme cena materialu ide podla spotreby a moze yo byt aj menej....