Kompaktné rúry

ivamartini
22. mar 2022

Ahojte☺
Som tu uplne nova, ale ked som nieco hladala na googli, tak mi vyskakoval Modry konik a boli tam aj fajn rady.Tak som sa konecne prihlasila a chcela by som poradit,ktora z vas ma aku skusenost s vyuzitim 2 rur v kuchyni.
Ideme robit novu kuchynu a architekt mi navrhuje 2 kompaktne rury a mne by stacila aj jedna velka, ktora by mala aj funkciu pecenie s parou.
Mate s tym skusenost a viete mi dat radu?
Dakujem♥

babovka2321
22. mar 2022

@ivamartini nemam skusenost s 2 rurami, ale vedela by som si predstavit, ze je to super, cely priestor vo velkej rure nikdy nevyuzivam (max, ze v nom mam odlozene pekace), ale mat 2 mensie rury, mozem piect viac kolacov naraz na sviatky, pripadne maso aj prilohu a podobne. 🤔

ivamartini
autor
22. mar 2022

@babovka2321 Dakujem za postreh☺

ichbinich
22. mar 2022

Co znamena kommpaktne? 😉
Zalezi od toho, ako casto a co varis a pecies, co vlastne potrebujes (a aj co chces 😉).
Niekedy by som si priala taku mega obrovsku americku ruru, kde strcim celeho americkeho moriaka 😀 Ale je pravda, ze to by som robila aj tak iba par krat za rok. Inak by mi ta mega rura bola zbytocna. Ale dve by som vedela vyuzit 😉 😀
Ak by som mala tu moznost, tak by som si skor kupila parnu ruru, alebo aspon ruru s funkciou pary. Ale AJ klasicku ruru, s grilom, teplovzdusnym ohrevom,... co moja rura ma. Ale velkostou urcite "normalnu" ( na europske pomery). V mojej pidi kuchyni nesplnitelne, ale teda keby som si mohla vybrat, tak klasicku ruru plus parnu 😉

simca06022011
22. mar 2022

Neviem celkom co myslite pod pojmom kompaktna rura... Inak podla toho co pecies. Ak nezvyknete piect kacku a hus, tak male dve su fajn :D ja som pekne odmerala najvacsi pekac aky som potrebovala do rury vopchat a podla toho som kupila sirku. Ano, niekedy by sa mi zisli aj dve :D ale teda menej ako pouzvaim napr. hlineny hrniec do rury. Vsetko zalezi od toho co ty varis, co pecies...
Ja napr. parnu funkciu som nikdy nepouzila a ani nemam nejak pocit ze to potrebujem. Mam Siemens ruru, 4D vzduch, gril, dolny horny a nejake extra programy a teda nechyba jej nic. V kombinacii nad sebou ich mam s mikrovlnkou. Tu mikrovlnku pouzivam iba na rozmrazovanie, cize ani tu by som si uz nedala...
Mne tiez v studiu navrhli spotrebice, a nie lacne a teda nemozem povedat ze som nadsena :D jedina uzasna a najlepsia investicia boli samostatna chladnicka a samostatna mraznicka vela :D na to nedam dopustit

babovka2321
22. mar 2022

@simca06022011 ak sa mozem opytat, ake znacky/modely su chladnicka a mraznicka? Tiez sme takto chceli, ale ako tak pozerame vyber, asi vedla seba postavime skor 2 kombinovane, hore chladnicky, dole mraznicky.

ivamartini
autor
22. mar 2022

Tak pod pojmom kompaktne rury som sa dozvedela,ze spolu ladia☺Mne hlavne islo o to,ci niektora mate skusenost a teda ci aj vyuzivate 2 rury.Mne architekt navrhuje ruru s mikroohrevom,cize rura so vsetkymi funkciami a mikrovlnka a druha rura ma byt parna rura a plus vsetky ostatne funkcie okrem mikrovln.
Cize mozem varit a piect do zblaznenia☺Len mam obavu,ci nesklznem len do jednej rury a rura s mikroohrevom bude velmi draha mikrovlnka☺
A tiez mam minikuchynu☺

simca06022011
22. mar 2022

@babovka2321 Siemens mam, zabudovane, iste sa daju aj ine znacky kupit tento druh, myslim ze google teraz aj aeg vyhodil velmi podobnu.... asi nie presne tento typ aj ked vyzera rovnako, predsa uz ma 5r, ale takuto a k tomu chladnicka s rovnakymi rozmermi je a dva sufliky velke dole, zvysok police : https://mraznicky.heureka.sk/siemens-gi81nacf0/...
Z dvoch polic som vyhodila sufliky a pouzivam ich ako policovu mraznicku.

@ivamartini ano bude to presne tak, ze budes mat drahu mikrovlnku, ak teda nevyvaras denne obedy, ktore sa pecu. Pretoze predsa clovek vacsinou stale vari na sporaku, do rury nieco hodime zapiect, upiect atd, ale to sa da naplanovat "za sebou". ALe je to naozaj na tebe, ak tolko pecies, tak sa zide :D

petruldo
22. mar 2022

@ivamartini ja mám rúru so 100 % parou, zn bosh, používam ju na varenie v pare, kysnutie cesta, pečenie s pridanou parou, sušenie, ohrev jedla, jednoducho na všetko a mikrovlnku som nechcela. Tiež nám malú kuchyňu . Za mňa 2 rúry sú totálna zbytočnosť

ivamartini
autor
23. mar 2022

Dakujem vam za vase rady a postrehy☺

23daniela
10. okt 2022

@petruldo Dobry den, prepacte nasla som tuto starsiu diskusiu. Chceme kupit parnu ruru Bosch, neviete mi prosim poradit, ktoru mate doma. predpokladam, ze ste spokojna. Nejako sa stracam v tom mnozstve.

23daniela
10. okt 2022

@petruldo Dakujem krasne.

petruldo
10. okt 2022

@23daniela ja mám tento model BOSCH Kombinovaná parná rúra HSG656XS1, treba hľadať takú čo má zásobník na vodu, teda so 100% parou. nie takú kde sa leje voda na dno rúry. a áno som s ňou veľmi spokojná, ja som ju chcela okrem iného ako náhradu za mikrovlnku, tú totiž po prerábke by som ani nemala kde dať, keby som ju vôbec chcela,