Koľko vám trvalo zútulniť si domov?

30. sep 2023

Ahojte, otázka ohľadom bývania, koľko vám trvalo zutulnit si domov, kedy vyzeralo po akom čase všetko tip top podľa vašich predstáv?
Byvame vo svojom dome už tri roky a stále to není ono.
Keď sme dom kúpili museli sme všetko vypratať sami, nanovo sme robili plyn elektriku, vytrhali staré parkety a zabetonovali sme podlahu, vymenili okná a dvere za plastové. Zo začiatku sme bývali v jednej izbe všetci spolu a pomaly prerábali. Máme dve detičky tak všetko išlo pomalšie keďže nemal kto nám pomôcť ani postrážiť. Ešte dvor a záhrada tiež není podľa predstáv, aj vnútri je čo to prerobiť. Keďže pracujeme obaja s manželom a vo voľnom čase chodíme aj na výlety vselikade a deťmi.
Zaujíma ma koľko vám trvalo zutulnit si domov?

syslik81
30. sep 2023

9 rokov a stale to nieje ono ..ale a daco spravim paci sa mi to 2-3 roky a zas prerabam

onedaynick
30. sep 2023

ale ved zutulnit domov nie je to iste ako mat vsetko tip top. Aj ked mate dve deti a ste casto prec, stale mozes mat kvety vo vaze, zapalit sviecky vecer ci na terase peknu ikebanu z vresu a chryzantem.

martul
30. sep 2023

My sme postavili nový pred 15 rokmi a stále dokola niečo prerabame, dorabame, vysadime, vytrhame 😅

ma77
30. sep 2023

My tiež tak dom postaveny 12rokov byvame ale stale nie je všetko dokončene a už chcem prerabat😉

autor
30. sep 2023

@onedaynick Zutulnit ako prerobiť spraviť mať všetko hotové k dokonalosti som myslela

luccija
30. sep 2023

A čo Ti chyba?veď na zutulnenie niekomu stačia kvety, vankúše, závesy, fotorámiky popozerať nejaké stránky a inspiruj sa

onedaynick
30. sep 2023

aha, tak potom si to napisala zle. A urobit vsetko? Ked mas dom, nikdy to nekonci, my menime teraz kuchynu po 16 tokoch, kupelnu a zachod sme menili vlani. Zahrada v kuse nieco.

autor
30. sep 2023

@onedaynick Mne sa zdá že je to ako nekonečný príbeh že stále niečo treba. Rodina má blbé reči že veď už tri roky tam bývate a ešte nemáte všetko hotové

maja22
30. sep 2023

Ani my nemame este vsetko hotove a byvame tu 8 rokov. Ale utulne tu mame, odkedy som po stahovani vsetko upratala. Utulne si mozes urobit, kedykolvek chces 😉

ljzozv
30. sep 2023

Najprv si musíš ujasniť pojmy...
Je rozdiel mať to doma dokonale a rozdiel mať doma útulný domov.
Lebo útulný domov nemusí byť dokonalý 🤷

mamickalisticka
30. sep 2023

Bývame 4roky a teraz je to podľa mojich predstáv. Hoci nás časom čaká väčšia prerábka, tak teraz mam krásny útulný domov❤️

lenvam
30. sep 2023

Bývame 4roky a je to tak na 90%

hortenziaj
30. sep 2023

Bývam rok a pol, po kompletnej prerabke, dnu to mame v pohodou, jednoduchý dizajn, nie veľa veci, ale cítim sa tu fajn, dakedy dačo prehodím inde, aby som to lepšie prispôsobila ale inak som spokojná. A dvor, to je kapitola sama o sebe, ten je neupravené, väčšinou vyššia tráva, ale neriešim, lebo deťom sa to práveže paci, že majú kde a co objavovať, v lete chrobáčik, včely, kvety, slimáky, majú am svoj raj v takej kvázi džungli. Na upravenom by tu toľko toho nebolo. Takže aj tam som spojkojna

4stanka4
30. sep 2023

Mame novostabu a bývame skoro 2.5 roka a vnútro mame 100%. Keď sme sa sťahovali už sme mali všetko hotové, mam to podľa predstáv tak ako som chcela, sezónne obmieňam doplnky.Mam rada jednoduché dekorácie. Vonku robíme po vikendoch, snáď budúci rok dorobíme dvor-treba nám dorobiť plot+branu (múr už name), položiť dlažbu a obložiť schody a terasu.

majlo1234
30. sep 2023

Domov sa mi zutulnil castymi cestami do zahranicia😂vzdy som sa potom tesila domov na vsetko to, co ma tu caka. Tiez byvame v novom cca tri roky a napriklad dekor sme doteraz nevyriesili ziaden, ani koberce, ani textilie(akurat zaclony som kupila za styri eura v jysku, ale neposobia moc utilne)😂

guiseppinka
30. sep 2023

Podla mna sa neda zariadit a spravit nieco raz na dlhu dobu... podla mna sa meni dynamika rodiny, zivotny styl a cele fungovanie rodiny a vzdy by sa dalo spravit nieco inak... my byvame 7 rokov. Ked sme sa stahovali, boli sme 2+1, ratali sme, ze budeme 2+2 a sme 2+3. Na zaciatku sme nakupili vsetok nabytok naraz. Teraz by som uz riesila nabytok uplne inak. Aktualne v hlave skladam a vytvaram predstavu, ako by som chcela spodok prerobit... ale v podstate mame vsetko, na stavbe by som dlhodobo zit nemohla... radsej maknut a mat to hotove a potom si uzivat... ale je to moj postoj a poznam vela ludi, ktori to maju inac... a je to v poriadku

katarinka289
30. sep 2023

Mame postavený dom 12 rokov.Vnutro sme dorabali cca rok,dvor a okolie domu 2roky. 3x sme menili obývačku doteraz 😁

luccija
1. okt 2023

Rodina nech sa nestara.Ked sú peniaze nakúpené a nastylovane máš hneď