Ahojte. V kolkych rokoch ste sa dopracovali k vlastnemu byvaniu? Nemyslim darom od rodicov, dedenim. Myslim tym vlastnym konanim, hypotekou a riadnym platenim svojich zavazkov. Ci uz byt alebo dom. Ja som sa dopracovala k vlastnemu byvaniu ako 25r, 3izbovy byt, ktory sme spolu s priatelom museli kompletne prerobit (nove okna, vchodove dvere, elektrika, voda, jasro, stierky, omietky, podlahy, obklady, proste konplet) a som na seba hrdá a vďačná 🙂 Priatel ma takisto svoj byt on sa k nemu dopracoval ako 23 rocny. Tato tema nesluzi na rozbroje ani vychvalovacky, len informativne zdielat zaujimalo by ma to 🙂
po 20r. manželstva
Nespomínam si, mám strašne selektívnu pamäť na čísla. Ale bolo to kus pred tridsiatkou. Na druhej strane, byt na hypotéku aj tak nepokladám za svoj, môj bude až po poslednej splátke, ak dožijem.😊
29, 3i.. bez chlapa 🙏🙏😁😁
My ,ked ja som mala 21 a manzel mal 23.
Keď som mala 24 a manžel 33 rokov sme dostali nájomný byt
Byt sme si kupili ked som ja mala 22 (partner 25), ten sme predali a kupili sme si dom ked som mala 24 (muz 27) cely sme ho museli prerobit.
Mali sme s mužom 30 a 31 keď sme sa nasťahovali do noveho domu, bez hypo.. žili sme ale v zahraničí a šetrili aby sme hypo brat nemuseli. Z rodičovského domu sme boli samozrejme von oveľa oveľa skôr, muž cca v 19tich a ja v 21
V dnešnej dobe je asi človek rád ak vôbec sa mu to podarí nejak,aj keď na hypo.Len keby tie ceny tak nehorázne nerástli
22 byt, to bol podnikový, takže sme neplatili nič, vrátili sme ho, keď sme postavili dom. Mala som vtedy 27, manžel 31, hypo sme nebrali
Tak podobne. 25r. Je zcasti prerobeny ale treba na nom par rokov popracovat popri detoch. A neskor chcemw do domu.
Náš vlastný dom sme stavali svojpomocne, takže trvalo to 5 rokov, kým sme sa doň presťahovali. Ja som mala 31, manžel 32. Ale hypotéka ešte 9 rokov, tak až potom bude úplne a len náš dom 🙏
2i byt cca 10r dozadu, ja 24 a manzel 25, teraz este k bytu kupujeme aj dom. Obe mame hypoteku, byt by sme vedeli aj vyplatit, ale pri dnesnych urokoch mame investovane inde.
V 21,... to som ešte študovala,manžel splácal hypo 😁
28r, tiez bez chlapa este ako slobodna a bez zavazkov po 2 rokoch hladania 🙈 to bola taka zhoda "nahod" ze kazdy den Bohu dakujem ze mi to tak vymyslel 😁 2 tyzdne pred najdenim vhodneho bytu mi zvysili plat co bolo pre mna huraaa, vystaci mi hypoteka, nemusim brat dalsie pozicky 😁💪 potom som nasla vhodny byt ktory mi vyhovoval vo vsetkych pree mna dolezitych podmienkach ktore som na moj byt mala (nepriechodne izby, balkon z kuchyne, zateplena fasada, prerobeny vytah, nie prizemie ani uplny vrch), nasledne som zistila ze ten byt predava kamarat 🥳🥳🥳 a tyzden na to spadli hypoteky uplne ze uplne (marec 2016). Takze som kupila 3i byt v Bratislave s rozlohou 70m2 za 80 000€ (dostala som kamaratsku cenu ☺️🙏) a banka mi poskytla 100% krytie co bolo tiez paradne stastie lebo o par tyzdnov uz ani toto nebolo mozne....o rok na to som stretla svojho uz manzela, o dalsi rok bola svadba a o dalsi rok sa nam narodila dcera. Ked si uvedomim ako som k tomu bytu prisla a kolko penazi a nervov som usetrila, som ozaj nesmierne vdacna za to ze sa to vtedy podarilo lebo ist do kupi bytu co i len o par tyzdnov / mesiacov neskor, uz by to nebolo vsetko take jednoduche...
@hettinka Nie tak celkom.
Na LV su vedeni ako vlastnici oni, banka ma na katastri vedene len zalozne pravo. Banka nema pravo s nehnutelnostou narabat ani ju predavat cize kazdy kto ma hypo a riadne si plni svoje financne zavazky je majitelom svojej nehnutelnosti.
@hettinka hypo som nikdy nemala, ale predsa rozumný človek sa nespráva systémom pár krát nezaplatím. Keď sa dostane do problémov, smer banka a dá sa dohodnúť. Riešila to tak moja bývalá kolegyňa a vymotali sa z toho, aj keď jej muž prišiel o prácu. Nakoniec ešte hypo preniesli a dnes majú dom, nie byt. Inak neviem, ako by si sa v dnešnej dobe k bytu alebo domu dopracovala, ak nemáš príjem 5000 eur mesačne, alebo si nededila. Šetriť a čakať v jednej izbe u rodičov je nezmysel, ceny nehnuteľností stúpajú príliš rýchlo
25r, bez chlapa a mam svoj , iba svoj milovany bytik doteraz ako "zadne vratka" 😉.
Ja som mala 24 manžel 25 bývame v ňom rok 🙂
25 a manžel 28, vlastný dom 🙂Svojpomocne, namakali sme sa na ňom poriadne, ale odmenou je, že 13 rokov už bývame 🙂
Ja som mala 28 a manžel 30. Postavený domcek holými rukami bez hypo.
niekto má z hypotéky strach a potom píše také veci, že nie je vlastníkom. Pri dnešnej úrokovej sadzbe je "hriech" nevyužiť hypotekárny úver. My sme prvú hypotéku brali s úrokom 7,5 %. Momentálne máme dve zároveň, riešime aktálne tretiu
My s manželom, vtedajším priateľom ako 30 ročný,teda ja 30, on 33. Po vs sme mali nájmy, on na SVK, potom ČR, a potom Nemecko. istý čas sme bývali spolu v nájme a potom sme si kúpili na hypo byt v Nemecku.