Ahojte koľko prosím vás tak cca stojí vyčistenie upchateho WC keď ho musia aj rozobrať? Ďakujem
@deti95060810 v byte
... je to veľmi individuálne.
Náklady na dopravu + cena práce za jednotku času + materiál + amortizácia náradia + hrubý zisk = cena pre Teba
Vyjazd partie, zalezi odkial si firmu zavolate plus cena za pracu. Zalezi od velkosti problemu, to je individualne. Ale cca od 100 eur praca..
Rozmyslam, ze preco by som si davala cistit zachod takymto sposobom :D To sa ti neda zvonom alebo tak? Skusala si? Ani som nepocula este, ze existuje nejaka firma na toto. Lacne to vsak asi nebude.
@vikss1 zvonom to nejde práveže 😏skúšali sme
Nuž, tak potom si priprav veľa handier + vedro a rukavice. Šroubovákom odšroubuj WC a odsuň ho od steny. Rukou povyberaj pevné kusy nečistôt z WC a skús aj z rúry smerujúcej k stupačke. Po zpriechodnení WC vráť do pôvodnej polohy. Ak to nepomôže, chyba (upchatie) môže byť v stupačke, avšak toto nepredpokladám, keďže už by sa určite sťažovali aj ďalší susedia na podobný problém.
Ak teda nie je problém u iných susedov v tej istej stupačke (najmä tých bytov pod Vašim bytom), tak s vysokou mierou pravdepodobnosti bude pripchatý len Váš záchod a Vaša odvodná rúra smerom k stupačke.
Ak si na to netrúfaš, požiadaj nejakého šikovného suseda, prípadne nejakého "hodinového manžela".
Nezabúdaj však, že spoločné stupačky sú spoločným priestorom, t.j. na opravu tých je možné využiť fond opráv SVB.
Vola sa to krtkovanie - skus si niekde najst cennik za krtkovanie.
@paulinam99 dakujem🙏
Ako pise paulinam99 len ma este napadlo, ze niektore WC (ak je vyvod zozadu) byvaju pripojene takym flexi pripojenim, takou harmonikou. Ta sa mozno da odpojit aj bez uvolnenia misy. Moze byt k tomu horsi pristup, fakt zalezi od situacie ci to musis rozoberat cele ... ale v bytoch byva ten priestor na upchatie fakt celkom kratky.
Skús najskôr prostriedok na čistenie sifónom, granulovaný. Tiež sme mali upchaté wc. Vyspala som jedno balenie, trochu povolilo a po druhom bolo po probléme. Ak to nepomôže, zavolať krtkovačov.
Pocitaj okolo 70 eur.
Ďakujem všetkým 🙏
@athom to ti mozno pomoze na mensie upchatie ale ak chces robit toto remeslo poriadne, tak do toho treba investovat niekolko tisic eur - pozri si napr. REMS stroje, vysokotlakove ciastiace stroje, 1000 l nadrz na vodu, kameru do kanalizacneho potrubia, atd....to vsetko potrebujes vozit v nejakom aute, idealne dodavka....takze nechcem ta urazit ale za 7 eur naozaj biznis neurobis...
@vikss1 nepočula? tak nám sa tak zapchal v dome na posch. záchod, že ani len tým zvonom to nešlo...bola to katastrofa. Vody sa v ňom nepohla aj niekoľko hodín...a záchod vrchovatý...
mm našiel firmu, ktorá si doniesla hlavne dlhé hadice - hrubé, a cez kanalizáciu sa dostala do domu na posch. k WC.... pretlačili to kompresorom .... 70e
určite lepšie ako sa hodiny trápiť s wc
@sun_shine_2020 prečítaj čo som napísala ja, áno takáto partia bola u nás... myslím že pred rokom - 70 e...a to sme boli radi že nás odbremenili od problémov...pretože mať úplne zapch. záchod v ktorom sa nepohne voda aj niekoľko hodín je katastrofa...
A čo by tam malo byt?
v byte a či v dome...