Koľko rokov vám vydržia uteráky a utierky?

euka210
18. sep 2021

Tak na volne chvile tema, my uz ich mame 11r a uteraky uz pomaly dokupujem nove a utierky posledny cas jedna za druhou tu dierka, tam dierka, vidim ze uz "koncia".

katkamatka7
18. sep 2021

Mám aj 40 ročné, ktoré sú po oprati stále ako nové. A aj jednoročné s dierkami, vyťahané praním.

bennn
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
maya_zilina
19. sep 2021

Asi som marnotratna ale asi kazde 3 roky

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
bagre
19. sep 2021

@euka210 utierky zatiaľ 20 rokov, uteráky ako ktoré... niektoré mením po 5 rokoch, iné máme aj 10

marcellka32
19. sep 2021

Kúpila som bambusové utierky, to je iný level, saju a po oprati vyzerajú stále rovnako, uteráky IKEA alebo JYSK gold, gramáž 400g/m2

anonym0001
19. sep 2021

@euka210 utierky cez 15 rokov. Dierky sa az tak nerobia, skor mi vadia flaky, ktore nejdu vyprat.

tenerifka
19. sep 2021

utierky dovtedy, pokial sa nezacnu trhat, mam take super z Ikea a drzia velmi dobre. Uteraky mam niektore 3 roky, niektore 5, a niektore 10 rokov, kupujem v ZARA home a su velmi kvalitne, vyhadzujem len ak su na nich skvrny,ktore sa nedaju oprat, este predtym ho ale pouzijem pre psa. Ja som strasne ekologicka

katulienkax
19. sep 2021

Hlavne že mna svokra zdubava že jej 20 ročne uteráky čo nám dala keď sme sa vzali už sú skarede, vraj vsetko ničím a tu vidím že je to normálka už dokonca po 5 rokoch že sú preprate a vyťahané. Tak neviem

luccija
19. sep 2021

@euka210 načo používate utierky?ja mám kuchynské rolky, alebo švédsku utierku a s tým umývam varnu dosku, či linku..
Uteráky, osušky mám strašne dlho občas dokupim nové, ale práveže tie staré dobré sajú🙂

euka210
autor
19. sep 2021

@luccija my zase papierove nepouzivame. Handry na mokre utieranie stola,linky, po case idu do kosa ... utierky prevazne na riad ci na stol aby bol suchy, ci utretie ruk v kuchyny popri vareni.

euka210
autor
19. sep 2021

@marcellka32 ja som mala tiez bambusove, dostali sme na svadbe...ale jedna uz derava na handru ostala...a to periem na 40C. 60C len ked velmi spinave.

tenerifka
19. sep 2021

@luccija utierky na vysusenie linky a varnej dosky, na vysusenie veci, co nejdu do umyvacky( panvice, drevene varesky), na utretie ruk....papier nie je to prave orechove, niet nad bavlnu

luccija
19. sep 2021

@tenerifka jaj ja používam na všetko len Clin a papierové rolky.Aj stôl sklenený utriem švédskou a papierovou prelestim.To mám asi fóbiu z detstva nemala som rada, keď som prišla k babke a mala utierky zabrblane mokré mne sa to hnusi🙂ale veru do výbavy mi ich dala strašne veľa ja som to posunula ďalej.Aj ruky pri varení utieram do rolky ešte, že muž mi nosí z roboty také veľké kotúče u nás idú ako na dracku

vanda323
19. sep 2021

@euka210 TIE CO MAM ešte od rodičov 😄 Používam pri farbení vlasov alebo na nohy....a nové normálne sa utieranie do nich..utierky na riad mám nové žiadne 49 ročné hoci myslím si že ich kvalita je oveľa oveľa lepšia ako tá dnesna

taskataska
19. sep 2021

utierky cas od casu vyhadzujem, ked uz maju nevypratelne flaky. nepaci sa mi to, tak idu na handry a nasledne do kosa. niektore mam aj 10r, niektore idu do prec po par mesiacoch

ako velmi ti tato info pomohla?

tenerifka
19. sep 2021

@luccija no chapem, mozno keby ti muz nenosil rolky z roboty, ale musela by si ich kupovat, tak by si presla na tie bavlnene utierky😎

luccija
19. sep 2021

@tenerifka roky nenosil🙂ale máš pravdu raz za čas kupujem a rýchlo sa míňajú tie klasické z drogerie

akinom0077
22. sep 2021

@euka210 Zalezi kolko kusov ich mas… samozrejme ked ja mam 5ks kuchynske utierky tak ich do 1-2 r znicim, ale zasa napr osusky , uteraky do kupelne mam snad 30ks tak ich mam dobrych 6 rokov a stale ok. Zalezi aj ako peries atd

lopka1313
22. sep 2021

No ja mam niektore aj 12 rokov. A v pohode. Tolko som mimo domu... Ale uteraky niektore uz boli take nijake, skor nie kvalitou, ale ako smirgel... ale teraz pouzivam susicku - a zlepsili sa, postupne akoby jemneli :D inak ked mam cca 90 utierok, aj ked ich menim takmer denne, alebo obcas viackrat za den (na vyberanie mycky vzdy pouzijem novu), tak sa dostanu na pranie raz za par mesiacov, kym ich otocim... Vtedy mi vydrzia dlho, aj ked periem na 90. Za tych 6-12 rokov, co maju, sa mi roztrhli 2 - a aj tie stale pouzivam, lebo okrem tej dierky im nic nie je.

euka210
autor
22. sep 2021

@lopka1313 fuu, 90 utierok...tak ja tocim mozno 10

lopka1313
22. sep 2021

@euka210 no ja ich menim az prilis casto, ku kazdej mycke nova, potom ju degradujem na linku a vlastne po 1 utreti/vareni ide do prania... takze pre mna je to taky idealny pocet :D a kupovala som v 2 fazach, takze mam teoreticky len 2 hlavne druhy, a nejak mi nedoslo, ze ich bude tolko, kym som si ich nespocitala :D mne by zas 10 bolo malo aj na tyzden, aj na 1 pracku... Ved minule cez vikend som pouzila asi 7. Ja zas papierove vobec nepouzivam, jedna rolka mi vydrzi asi rok :D