Klinčeky mi nekvitnú

lenica11
7. jún 2022

Ahojte čo môže byt týmto klincekom. Kupované na trhu neprelievam. Bolo mi povedané že po odkvitnuti znova budú mať kvietky a nič. Kupovala som ich lebo mi bolo povedané že sú nenáročné
Ďakujem za každú radu

andrea_82
7. jún 2022

daj im čas. Predpokladám, že si ich presádzala, oni teraz zakoreňujú. Ostrihaj tie odkvitnuté kvietky, nech sa zbytočne nevysiľujú robením semien.

lenica11
autor
7. jún 2022

@andrea_82 mám och asi mesiac. Po tyzdni takto zoschli, mám ostrihať všetky celu tu hlavičku? Či len povytahovat to suché ? Lebo to ide dosť ťažko.

viestta
7. jún 2022

V prvom rade treba ostrihať všetky stonky s odkvitnutí kvetmi, to im povie, že majú ešte raz kvitnúť. Teraz robia semena, majú rozmnozovaci imperativ splneny, prečo by znova kvitli?

andrea_82
7. jún 2022

@lenica11 odstrihni aspoň hlavičku alebo môžeš aj stonky. Ja som ich takto sadila minulý rok a až teraz sa krásne rozrástli a kvitnú ako divé.

lenica11
autor
7. jún 2022

@viestta fakt celé stonky 🙈🙈 dobre ďakujem

97tomi
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lenica11
autor
7. jún 2022

@97tomi kriste pane 😂😂😂😂 to mi predajca milý už nepovedal 🤣🤣🤣

petronellla87
7. jún 2022

@97tomi to nie je pravda mne kvitnu az do jesene

simca06022011
7. jún 2022

vsetko odkvitnute odcvakat... a uvidis... normalne vezmi noznice a poodcvakavaj to, kludne az po listy

h2
7. jún 2022

@97tomi Tomi, dnes už druhýkrát ti musím napísať, že proste nemáš pravdu. Ja neviem, prečo prispievaš do tém, o ktorých nemáš potrebné informácie.
@lenica11 Neboj, ešte ti vykvitnú. Ako už ti baby radili, kvety preč. A prihnojiť obyčajným hnojivom na kvitnúce (balkónové) rastliny. A hlavne ich na jeseň nevyhoď. Ja mám z minulého roka, cez zimu som ich nechala svojmu osudu, keď pršalo, poliali sa, keď nie, nie. No a teraz sú také nádherné! Keď prídem domov, vyfotím ti.

cacianka
7. jún 2022

Odstrihnúť celé stonky sú ku koreňu,

ericka_l
7. jún 2022

Všetky tie súché kvety by som dal preč. Pri niektorých rastlinkách to je tak, že sa to musí dať preč, aby vyrašili nové

h2
7. jún 2022

@lenica11 Posielam foto, ako som sľúbila:

petronellla87
7. jún 2022

@h2 wau krasne ich mas🥰👍